Hem kulaklıktan hemde hoparlörden ses geliyor

Başlatan mbt28, 13 Aralık 2008 - 20:34:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agassi

Sağol heartsmagic yarın yazdıklarınızı uygulamaya çalışacağım. Bu arada daha önce ses problemlerim içinde bahsettiğim cızırdama sesi (açılışta her zaman açıldıktan sonra çalışırkende ara sıra) bunun nedeni ne olabilir ses kartı ile ilişkili olabilirmi.

heartsmagic

Ses kanallarından biri açıktır. Bir kaçını kontrol edersen belki işe yarar bir şey bulursun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agassi

Cızırtı sesinin nerden geldiğini takip ederken tesadüfen farkettim hardisk çalışıken oluyor (harddisk ışığı yanıp sönerken)

agassi

Heartsmagic bu neden olur sisteme zarar verirmi?

heartsmagic

Cızırdama hoparlörlerden geliyorsa vermez, sadece rahatsız eder. Ancak cızırtı nereden geliyor?

agassi

Bir kaç uygulama açıp tekrar kontrol ettim büyük ihtimal hopölerden geliyor ancak çok da emin olamadım. Hopörlerden gelmez ise fiziksel bir zararı olurmu.
Not: Diz üstümde win de kurulu olduğunu daha önce belirtmiştim onda böyle bir sorun yok bilgi açısından belirtiyorum.

heartsmagic

Muhtemelen ses kanallarının bir tanesinin açık olmasından veya son seviyede olmasından kaynaklanır diye düşünüyorum. Fiziksel bir zararı olacağını sanmıyorum.

agassi

Ses simgesine iki kere tıklayıp giriyorum kanallarından özellikle hangilerine bakacağimı belirtirseniz sevinirim. Bu arada sizi çok yorduğumun farkındayım ilginize tekrar teşekkürler

heartsmagic

Kanallardan hangisi olabileceğini inan bilmiyorum. Ancak eğer aygıt bölümünde başka bir aygıt varsa, onun altındaki kanallara da bakmaya çalış.

agassi

Realtek ALC 883 (OSS Mikser) seçili ses kartım olduğu için bunu sectim diğer aygıtların kanallarını tecihlerden kapattım.

heartsmagic

Tercihlerden kapalıdır da kanalın kendisi açıktır, bir de hepsini açıp bir kontrol et.

agassi

Heartsmagic yazdıklarınızı uyguladım şuanda ses (cızırtı sesi) gelmiyor umarım bir daha da gelmez bu saate kadar olan ilginiz için tekrar teşekkür ederim. Ubuntu kullanmaya devam etmekte kararlıyım bunda sizlerin payı büyüktür.

heartsmagic

Öncelikle önemli değil, elimizden gelirse her zaman yardımcı oluruz. 
ALSA mı derledin? Ayrıca hem kulaklık hem de hoparlörden ses gelme sorunu ortadan kalktı mı?

agassi

Heartsmagic ubuntuyu öğrenmeye çalışıyorum kuralı 10 gün oldu kendime göre bir şeyler yapıyorum ama sizin alsa derlemenizi baştan sona bir kaç kez okudum kendi başıma yapamıyacağım galiba bu nedenle yazdırıp linux konusunda deneyimli birilerini bulmaya çalışacağım. Sizinde baktığınız realtek sitesinden indirdiğim paketide kuramadım. uç birimi açıp verdiğiniz kod. ./install yazmak yeterlimi otomatik kurulum için. bu paket soruna çözüm olursa belki alsa derlemeye gerek kalmaz diye seviniyorum.

heartsmagic

Tamam sanırım ses kanallarıyla çözdün cızırtıyı. Sen ALSA için benim yazdığım yazıya bak, bu indirdiğinden çok da farklı değil gibi görünüyor. Ben orada adım adım açıkladım nasıl olacağını. Realtek'ten indirdiğin şey zaten alsa paketleri. Orada da alsa derleniyor.

agassi

Uğraşıp sorunun çözülüp çözülmediğini en kısa zamanda yazıcam. Umarım çözülür Ubuntuyu daha keyifli kullanırım. gerçi çözülmese bile kullanmaktan yanayım.

agassi

MSI vr 330 dizüstümde hem kulaklıktan hemde hopörlerden ses gelmesi problemim şu şekilde çözüldü: Root haklarıyla /etc/modprobe.d/alsa-base dosyasını açıp şu satır eklendi "options snd-hda-intel model=3stack-dig" bu işlemden sonra ses mixeri açıldığında switches kısmında Headphones diye bir kısım oluştu. Eğer o seçili ise ses hem kulaklıktan hem de hoparlörden gelir. Tik'i kaldırdığınız zaman sadece kulaklıktan ses alacaksınız. Sonuçta problem bu şekilde çözüldü. Bu konuda sabırla beimle ilgilenen Heartsmagic' e tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

heartsmagic

Geçmiş olsun rica ederiz :)
Ancak ufak bir isteğim var. Bu güzel ipucunu Dizüstleri bölümüne ayrı bir başlık olarak geçer misin?

agassi

Tabi hemen geçerim. Size şunu danışayım; Diz üstleri bölümünde MSI başlığı altına ve başına çözüldü ibaresi ekleyerekmi.

heartsmagic

Evet MSI altında olsun ve ismi de "Kulaklık ve hoparlörden aynı anda ses gelmesi problemi çözümü" olabilir. Biraz uzun oluyor gerçi :)

TUXubuntu

alt+F2 den gksudo synaptic e girdim
filtere alsa yazdım
gnome alsa mixer i yükledim kurdum
uygulamalar ses ve video ya yerleşti
headphone jack sense i tıkladım
artık sadece ya kulaklıktan ya da hoparlörden çıkıyor ses
alet hpd530 desktop
kart intel ich5
sorunumu hallettim

heartsmagic

İlginç bir çözüm olmuş. Acaba bizim yönteme başvurmadan işe yarar mı? Yeni bir kernel güncellemesi gelmiş, yaptıktan sonra deneme fırsatım olabilir.

engin1975

Alıntı yapılan: agassi - 28 Ocak 2009 - 00:20:06
MSI vr 330 dizüstümde h problemim şu şekilde çözüldü: Root haklarıyla /etc/modprobe.d/alsa-base dosyasını açıp şu satır eklendi "options snd-hda-intel model=3stack-dig" bu işlemden sonra ses mixeri açıldığında switches kısmında Headphones diye bir kısım oluştu. Eğer o seçili ise ses hem kulaklıktan hem de hoparlörden gelir. Tik'i kaldırdığınız zaman sadece kulaklıktan ses alacaksınız. Sonuçta problem bu şekilde çözüldü. Bu konuda sabırla beimle ilgilenen Heartsmagic' e tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

Çok teşekkür ederim sayende bende kurtuldum şu sesin hemem kulaklıktan hemde hopörlerden gelmesine çok iyi oldu bu
Bu arada benim diz üstü bilgisayarımın markası  MSI EX600 ses kartım ALC888 belki aynı makine ve ses kartı kullanan arkadaşlar olabilir. ;)

f.altintas

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 3 senedir Ubuntu kullanıyorum. Ses problemleri ilk zamanlardan bu yana peşimi bırakmadı. Toshiba Satellite L30-115 dizüstüm vardı ve onunla çok büyük problemler yaşamıştım ses olmadığından ötürü. Anlayacağınız vaktiyle çok fazla uğraştım bu alsa derlemeleriyle. Şimdi Acer Aspire 6530 kullanıyorum.
Forumda bir çok başlık var kulaklık ve hoparlörden aynı anda ses gelmesi sorunu üzerine. Bir çok çözüm yolu da var. Çözümlerin mantığını da çözdüm aslında çünkü zamanında uzun uzun uğraşmıştım alsa derlemeleriyle söylediğim gibi. Yalnız bu sefer bir garip problem var ki bakınız;

root@roxanne:/home/fatih# lspci | grep Audio
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV635 Audio device [Radeon HD 3600 Series]

ayrıca

root@roxanne:/home/fatih# cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
Codec: Realtek ALC888
Codec: LSI ID 1040

Bu verilere göre yapmam gerekenlerin hepsini yaptım.

ALC883/888
  3stack-dig 3-jack with SPDIF I/O
  6stack-dig 6-jack digital with SPDIF I/O
  3stack-6ch    3-jack 6-channel
  3stack-6ch-dig 3-jack 6-channel with SPDIF I/O
  6stack-dig-demo  6-jack digital for Intel demo board
  acer Acer laptops (Travelmate 3012WTMi, Aspire 5600, etc)
  acer-aspire Acer Aspire 9810
  medion Medion Laptops
  medion-md2 Medion MD2
  targa-dig Targa/MSI
  targa-2ch-dig Targs/MSI with 2-channel
  laptop-eapd   3-jack with SPDIF I/O and EAPD (Clevo M540JE, M550JE)
  lenovo-101e Lenovo 101E
  lenovo-nb0763 Lenovo NB0763
  lenovo-ms7195-dig Lenovo MS7195
  haier-w66 Haier W66
  3stack-hp HP machines with 3stack (Lucknow, Samba boards)
  6stack-dell Dell machines with 6stack (Inspiron 530)
  mitac Mitac 8252D
  clevo-m720 Clevo M720 laptop series
  fujitsu-pi2515 Fujitsu AMILO Pi2515
  auto auto-config reading BIOS (default)

Bu yukarıdakilerin hepsini denedim alsa-base de. Ama sonuç alamadım hala. İki adet codec çıktısı alıyorum. Bununla ilgili bir problem yaşadığımı düşünüyorum. İlgililere şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

Bu iki aygıt meselesini ben anlayamadım. Forumda sık sık karşımıza çıkmaya başladı. Donanım gündemini güncel bir şekilde takip edemeyen biri olarak iyi bir yorum yapamıyorum. Grafik kartı ile ilgili bir mevzu gibi görünmekte.

Normalde ALC888 ile alacağın çıktının sende işe yaraması gerekmekte fakat yaramamış.

Uluslararası forumda şöyle bir başlık var: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=988474
Alsa yerine OSS'ye geçerek çözmüşler: https://help.ubuntu.com/community/OpenSound