[Çözüldü] Elementary OS komut satırı hataları?

Başlatan tuncerdemirq, 15 Ekim 2016 - 13:04:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tuncerdemirq

Bu kod ile sistemi güncellediğimde:
Alıntı Yapsudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Bana hata olarak şunları yazdırıyor:

W: The repository 'cdrom://elementary OS 0.4 _Loki_ - Stable amd64 (20160921) xenial Release' does not have a Release file.
N: Data from such a repository can't be authenticated and is therefore potentially dangerous to use.
N: See apt-secure(8) manpage for repository creation and user configuration details.
E: cdrom://elementary OS 0.4 _Loki_ - Stable amd64 (20160921)/dists/xenial/contrib/binary-amd64/Packages alınamadı Lütfen bu CD-ROM'un APT tarafından tanınması için apt-cdrom aracını kullanın. apt-get update yeni CD-ROM'lar eklemek için kullanılamaz
E: Bazı indeks dosyaları indirilemedi. Bu dosyalar yok sayıldılar ya da önceki sürümleri kullanıldı.

FireSwords

Yazılm Kaynaklarından CD-ROM seçeneğindeki tiki kaldırın.

ata1

Alıntı yapılan: FireSwords - 15 Ekim 2016 - 15:46:23
yazılım kaynakları var mı ? elementary os bende de kurulu ama öyle bir şey görmedim yada dikkat etmedim .

FireSwords

Alıntı yapılan: ata1 - 15 Ekim 2016 - 18:08:05
Alıntı yapılan: FireSwords - 15 Ekim 2016 - 15:46:23
yazılım kaynakları var mı ? elementary os bende de kurulu ama öyle bir şey görmedim yada dikkat etmedim .
Ubuntu tabanlı olduğundan vardır diye tahmin ediyorum.

ata1

yeri ve adı farklıysa bilemiyorum bende yok .

FireSwords

En son 0.2 kurmuştum, değişmiş olabilir. Bir ara indirip bakarım sanal makinede.

@tuncerdemirq Şunu dene:

sudo scratch-text-editor /etc/apt/sources.list

Komutu ile sources.list dosyanı aç. cdrom ile başlayan bir satır bulursan sil. Kaydet ve çık. Tekrar bir sudo apt-get update yap.

tuncerdemirq

Sorun çözüldü @FireSwords verdiği işlemler ile, teşekkürler...
Ayrıca  "Yazılım Kaynaklarını" mağazadan kurabiliyoruz.

ata1

Bak bunu bilmiyordum kuruluyor demek bende bir şey daha öğrendim.  :))

neynefes

Çözüldü etiketinin doğru kullanımı konusunda ufak bir hatırlatmada bulunarak başlığımızı kapatalım.
cozuldukonusu