Dİskin tamamen görüntüsünü almak

Başlatan afeser, 14 Ekim 2016 - 09:50:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

afeser

Merhaba, yeni dizüstü bilgisayar almak istiyorum ama içinde SSD olan modelleri çok pahalı. Onun yerine eski SSD alıp ona takmak istiyorum ama içine CentOS kurmayı düşünüyorum ama içindeki eski işletim sistemleri de gitsin istermiyorum. Onun için tamamen image gibi bir şey çıkarıp 120GB'lık 4 tane(3 primary 1 extended) partition'u tek bir disk image gibi 1 TB HDD içine depolamayı sonra da  lazım olunca(yeni SSD için param olunca) onu tekrar SSD içine gömmeyi istiyorum. Ama gördüklerim hep tek partition image işini yapıyor. Ben tamamen tüm bitleri alıp nasıl bir dosyaya kaydederim. DVD üzerinden çalıştırıp yapacağım için umount konusunda sorun yok. Yani cat /dev/sda > diskSSD gibi bir iş yapan bir program arıyorum. Önerileriniz nelerdir? Eğer öyle olmaz diyorsanız sadece Windows ve Ubuntu partitionlarını alsıp sonradan yüklesem sorun olur mu?

Teşekkürler...
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

siberoloji

Her ne yapmak istiyorsanız, Clonezilla işinizi görmüyor mu?

afeser

Alıntı yapılan: siberoloji - 14 Ekim 2016 - 10:22:25
Her ne yapmak istiyorsanız, Clonezilla işinizi görmüyor mu?

Hocam onu denedim de 33 GB'lık bir görüntü ortaya çıktı. Oysa sdb1'de bile 35 GB'lık veri var. Veri kaybını göze alamadığım için güvenemedim.
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

siberoloji

clonezilla da device - image ve device - device seçnekleri var hatırladığım kadarıyla.
device - device: birebir kopyasını alıyor. diğer seçeneği seçmiş olmalısınız.
Gerçekten tam olarak elinizdeki imkanları anlayamadığımdan sadece aklıma clonezilla gelmişti.

ata1