Ubuntu 16.04 iPhone 5s görünmüyor

Başlatan eronis, 09 Ekim 2016 - 22:29:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Bunun için uzun zamandır araştırma yapıyorum, karşıma çıkan her türde hileyi denedim. ifuse, libimobiledevices, archwiki'yi hatim ettim, ubuntu wiki'yi, gentoo wiki'yi yokladım, sadece bunun bir yolunu bulabilmek için her tür araştırmayı yaptım. Hatta işi dağıtım değiştirmeye kadar götürdüm. Calibre ile kitap atmak istiyorum misal ama calibre görmüyor. gtkpod ile film atacağım ama görmüyor. Neden iTunes denemiyorsun diyeceksiniz, evimdeki 13" Macbook Pro üzerinden denedim ama sürükledim, atıldı gibi oldu, sonra sıra kitaplara geldi, bir baktım ki dondu, çıkarıp taktım, iTunes bütün kitaplarımı ve filmlerimi sildi, sonra geri bir şey atmaya kalktım, izin vermedi. Kısaca iTunes yolu yemedi benim için. İstediğim tek şek film, müzik ve kitaplarımı bu cihazın içine aktarabilmek. Android kullanırlen MTP yavaş diye söylenirdim, bunda bağlantıdan eser yok. Cihaz yok ortada :/
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

FireSwords

iPhone alacaktım, sırf iTunes yüzünden almadım. MTP ayrı iğrençlik, direkt adb push/pull/shell ile işimi hallediyorum.

Yapacak tek çözüm Windows ya da Mac üzerinde iTunes kullanmak gibi.

eronis

Alıntı yapılan: FireSwordsiPhone alacaktım, sırf iTunes yüzünden almadım. MTP ayrı iğrençlik, direkt adb push/pull/shell ile işimi hallediyorum.

Diyorum ya hocam, iTunes daha da batırdı. Şu Ubuntu Phone'lar ne zaman Türkiye'ye geliyor allahınızı severseniz ? Android aldım ama bozuldu, öğrenci adamım ve babam Apple fanı. Bana ettiği laf iPhone alalım demiştim oldu ekran arıza yapar yapmaz. Eğer iPhone aldırmasaydım ve yine arıza yapsaydı bu sefer diyecek lafım olmaz diye aldırmak zorunda kaldım ama şu çektiğim çileye bakın. Apple ille de her şeyi yokuşa sürecek. Bu iTunes'un iyi bir fikir olduğunu düşünen ve hayata geçiren kişi kim bilmiyorum ama beyinsizin tekiymiş onu biliyorum. Bu kadar basit bir şey, "Mükemmel yap, yada yapma" Beni kısıtlayacak bir şey yapıyorsun güvenliği bahane ederek. En azından bana sorun çıkarmayacak bir yol, bir sistem sun.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

FireSwords

Alıntı yapılan: eronis - 09 Ekim 2016 - 23:01:26
Alıntı yapılan: FireSwordsiPhone alacaktım, sırf iTunes yüzünden almadım. MTP ayrı iğrençlik, direkt adb push/pull/shell ile işimi hallediyorum.

Diyorum ya hocam, iTunes daha da batırdı. Şu Ubuntu Phone'lar ne zaman Türkiye'ye geliyor allahınızı severseniz ? Android aldım ama bozuldu, öğrenci adamım ve babam Apple fanı. Bana ettiği laf iPhone alalım demiştim oldu ekran arıza yapar yapmaz. Eğer iPhone aldırmasaydım ve yine arıza yapsaydı bu sefer diyecek lafım olmaz diye aldırmak zorunda kaldım ama şu çektiğim çileye bakın. Apple ille de her şeyi yokuşa sürecek. Bu iTunes'un iyi bir fikir olduğunu düşünen ve hayata geçiren kişi kim bilmiyorum ama beyinsizin tekiymiş onu biliyorum. Bu kadar basit bir şey, "Mükemmel yap, yada yapma" Beni kısıtlayacak bir şey yapıyorsun güvenliği bahane ederek. En azından bana sorun çıkarmayacak bir yol, bir sistem sun.
Maalesef telefon piyasasında iki işletim sistemi var: Android ve İOS.

Android özellikle 6.0 sürümünden sonra oldukça kararlı ve güvenli oldu. Ben GM 5 Plus tavsiye ederim, fiyat/performans olarak harika bir cihaz ve 2018'e kadar Android güncellemelerini tıpkı Nexus'lar gibi direkt olarak Google'dan alacak.

MTP olmak zorunda bu arada. MTP olmayan eski telefonlarda dosya aktarımı sırasında telefonu kullanmak mümkün değildi. MTP sayesinde telefona dosya atarken telefonu kullanmak mümkün. Ayrıca artık Android ext4 kullanıyor, Windows kullanıcıları dosyalara erişmek için ayrı bir katmana ihtiyaç duyuyor.

Ha MTP'nin alternatifi var mı var. ADB ile komut satırı kullanılarak dosya transferi yapılabilir. Telefonu FTP sunucusu olarak kullanıp filezilla ile dosya atılabilir. AirDroid uygulaması ile web üzerinden LAN ile dosya atılabilir...

QuackWave

Sırf iTunes yüzünden İphone almayanların sayısı da az değil.Adamlar öyle bir şey yapmışlar ki "sizin güvenliğiniz,sizin güvenleğiniz" diye diye artık erişimi engelliyorlar.Kullanıcılar da buna inanıp İphone alıyorlar.