UBUNTU 16.10 MASAÜSTÜ GELMEME SORUNU VE UNİTY 8 SORUNU

Başlatan şenol, 09 Ekim 2016 - 19:07:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

şenol

selam arkadaşlar fazla uzatmadan ben dün 16.10 geçtim 16.04 ten , herşey güzel yükleniyor , yanlız şöyle bir sorun var , bilgisayar açıldığında masaüstü gelmiyor , uç birimden , sudo apt-get lightdm stop ve ardından sudo apt-get lightdm restart deyince masaüstü açılıyor , işin garibi hemen ardından sahipli bir sürücü kurarsanız sistem düzeliyor , bunu belirtmek istedim , ve unity 8 açılmıyor , oturum kapa aç diyorum unity 8 i seçiyorum , masaüstü öylece kalıyor , bunun çözümünü bulamadım yardım ederseniz çok teşekkür ederim , yada betada olduğu içinmi unity 8 gelmiyor ? onun haricinde herşey çok güzel stabil çalışıyor , 4.8 kernel le 10 numara olmuş sistem :) saygılar
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

FireSwords

Muhtemelen daha beta olduğu için. Bu arada Unity 8 kaç yıl bekletilmesine rağmen hala günlük kullanıma uygun olmaktan çok uzakta. X uygulamalarının hiçbiri şu an için çalışmıyor. Arayüz tamamen mobil uygulamalar için yapılmış, tam ekran Android kullanmak gibi. Windows 10'daki UWP çok daha başarılı geldi bana.

şenol

teşekkür ederim dediğiniz doğru beta olduğu için herhalde sorunlu , 13 cünde full olcak bakalım umarım düzeltirler

FireSwords

furyzer0

Bildiğim kadarıyla eski unity display server olarak xorg kullanıyordu ama artık bu çok geride kalmış bir sistem olduğundan unity8de Cannonicalın kendi geliştirdiği mir teknolojisi kullanılıyor. Bu da sanal makinelerde şu an çalışmıyor. Sanal makine olarak denemiyorsan bilemem ama unity8 in hala alacak çok yolu var diyebilirim.
Alıntı yapılan: FireSwords - 09 Ekim 2016 - 19:47:29
Muhtemelen daha beta olduğu için. Bu arada Unity 8 kaç yıl bekletilmesine rağmen hala günlük kullanıma uygun olmaktan çok uzakta. X uygulamalarının hiçbiri şu an için çalışmıyor. Arayüz tamamen mobil uygulamalar için yapılmış, tam ekran Android kullanmak gibi. Windows 10'daki UWP çok daha başarılı geldi bana.
Evet uwp başarılı ama kimse kullanmıyor uwp uygulamaları :D bakalım ms mağazaya milleti alıştırabilecek mi.

şenol

13 cünda 16.10 full oluyor betada çıkıyor onu demek istedim

FireSwords

@Şenol fazla bir şey bekleme, şu anki daily build stabil sürüm sayılabilir. Ubuntu'daki sürüm mantığı biraz farklı.

@furyzer 0 Çok yaygın değil ama kullanışlılık olarak Win32 uygulamaları ile aynı düzeyde. Unity 8'de resmen masaüstünde Android kullanıyor gibi hissediyorum.

şenol

ben sırf ubuntu 16.10 kullanıyorum , sanal değil , windows lada işim olmaz bu saaten sonra :) windows oyunlarını zaten wine le oynuyorum gayete iyi perfonmans veriyor , uğraşamam ben virüslerle , vasat ntfs dosya sistemiyle , windows kanser olmuş zaten ! işin kötüsü bu canonical gitti bash ı  verdi arkadaşa , yakında winbuntu diye görecez herhalde ubuntuyu ! bu nasıl bir zihniyettir ya , sen nasıl verirsin terminali ! aklım almıyor

FireSwords

Alıntı yapılan: şenol - 09 Ekim 2016 - 21:15:49
ben sırf ubuntu 16.10 kullanıyorum , sanal değil , windows lada işim olmaz bu saaten sonra :) windows oyunlarını zaten wine le oynuyorum gayete iyi perfonmans veriyor , uğraşamam ben virüslerle , vasat ntfs dosya sistemiyle , windows kanser olmuş zaten ! işin kötüsü bu canonical gitti bash ı  verdi arkadaşa , yakında winbuntu diye görecez herhalde ubuntuyu ! bu nasıl bir zihniyettir ya , sen nasıl verirsin terminali ! aklım almıyor
NTFS aslında çok kötü bir dosya sistemi sayılmaz. Taşınabilir depolama birimleri için uygun değil tek sorun o.

Microsoft'un Cannoncial'e bunun için bayağı ödediğini düşünüyorum. Windows Subsystem for Linux sayesinde MS beni cezbetmeyi başardı.  :D

Neyse konu çok dağıldı. Çözüldüyse çözüldü etiketi koysan iyi olur.

şenol

yanıtlar için sağolun arkadaşlar , yanlız benim şu unity 8 açılmıyor , sorun devam ediyor , oturum kapıyorum açınca unity 8 seçiyorum , ve ekran öylece donuyor masaüstü gelmiyor hiçbir şekilde , yardım ederseniz çok makbule geçer , teşekkürler

mendirec

@şenol, açık kaynak sürücü ile mi deniyorsun?

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FireSwords

Sanırım sadece açık kaynak sürücülerle çalışıyor şimdilik. Zaten şu an için Unity 8 kullanılamaz durumda. X uygulamaları çalışmıyor, varsayılan tarayıcı kararlı olmaktan çok uzakta, kullanışlılık olarak çok geride. Sanki fare ve klavye ile PC'de Android kullanıyormuş gibi hissediyorum.

şenol

sahipli nvidia sürücüsüyle kullanıyorum , dediğiniz gibi herhalde açık kaynak sürücüyle çalışıyor , neyse unity 7 ye devam :) ilerde bir çözüm getirirler umarım , çokta sıkıntı değil , 16.10 da mükkemel olmuş unity 7.5 le :) ne playonlinux sorunu , nede wine sorunu kalmış , oyunlarda pencereli veya tam ekran sorunu vardı onlarda giderilmiş , 10 numara olmuş 4.8 kernele ,  çok teşekkür ederim arkadaşlar , bilgilendirdiğiniz için varolun .