İşletim sistemi olmayan PC nin bootundaki artık grub'u silme ... Acil Yardım!!

Başlatan junioryazılımcı, 03 Ekim 2016 - 03:03:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

junioryazılımcı

Öncelikle herkese cümleten Selamün Aleyküm.
Benim sorunum şu ben windowsu silip ubuntu kurdum . Ubuntu 16.04 tü galiba sürümü . Neyse oyun için windowsu kurmaya çalıştım baktım olmuyor . Ben de grub u kaldırmadan linuxun olduğu bölümü linux kurulum programı açarak sildim . PC de işletim sistemi yok yani fakat grub hâlâ duruyor . PC yi açmaya çalışınca şu hatayı alıyorum : grub/i386-pc/normal.mod' not found ... grub rescue:
Başka pcden Windows kurulumunu flasha boot ettim fakat üstte yazdığım hata yüzünden kurulum ekranı gelmiyor . Forumda yeniyim biraz baktım bu soruna forumda fakat herkeste linux kurulu şekilde arızalanmış.
Burası önemli !!! Bende hiç bir işletim sistemi yok ve grub artık olarak kalmış . Kaldıramaz mıyım bu grub'u açılış ekranından . Çünkü onun yüzünden kurulum ekranı gelmiyor.  ( Belki de yanlış programla kurulum usb si oluşturmuşumdur. Rufüs programını kullandım Windows yüklü bi pc de Windows kurulumunu flasha boot etmek için ...
Not : Yukarıda belirttiğim gibi hiçbir işletim sistemi yok pcde ve grub artık olarak kaldı açılışta .
Cevaplarınızı eksik etmeyin lütfen yurtta kalıyorum yazılım dili (html-css-php....) öğrenmem için lazım .
Şimdiden teşekkürler herkese . İyi forumlar.

cetinodinson

boot ekranına ulaşsan ubuntu usb ile çok rahat halledersin fakat anladığı kadariyla boot ekranuna ulasamiyorsun?

siberoloji

Grub, yeni işletim sistemi kurulurken kendi boot manager programı yüklendiğinde silinir.
Aklıma iki iktimal geliyor;
1.Bence windows kurulum flash disikinizde bir sorun olabilir.
2.Veya BIOS Ayarlarından Boot sırasını USB daha öne gelecek şekilde yaparak bilgisayarı başlatın.

junioryazılımcı

Dediğiniz gibi başka bi usb ile deniyim . Fakat hangi programı kullanmalıyım usb ye yazmak için ?

Linax

Alıntı yapılan: junioryazılımcı - 03 Ekim 2016 - 11:00:06
Dediğiniz gibi başka bi usb ile deniyim . Fakat hangi programı kullanmalıyım usb ye yazmak için ?
İndirme Linki : http://www.linuxliveusb.com/download
Kaynak: http://www.yazilimodasi.com/iso-dosyalarini-yazdirma-boot-etme.html
LinuxLive USB Creator(LiLi)

LinuxLive USB Creator Windows için ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır.LiLi ile  Linux İşletim  sistemine sahip iso kalıplarını flash belleğe boot etmemize yardımcı olan en iyi programlardan biridir.Bu program Linux ile keşif yolculuğunuzda size yardımcı olacaktır.LiLi ile herhangi bir Linux iso dosyasını yazdırdığınızda, USB diskte kendisi sanal mekine oluşturur.Oracle VM VirtualBox sanal makine programını kurmuş olur bu sayede flash içindeki kurulu işletim sistemine Windows'tan açmamıza olanak sağlar.
Not:
*İso'nun md5 kontrolü yapıldı mı?
Bu arada elinizde CD/DVD var ise illa ki usb ile yüklemek zorunda değilsiniz.
Yoksa her şey yeniden mi başlayacak?

Elessar

Alıntı yapılan: junioryazılımcı - 03 Ekim 2016 - 11:00:06

Tabi ki Rufus'u

https://rufus.akeo.ie/?locale=tr_TR
USE="peace justice" emerge --newuse --update --deep world

FireSwords

@Linax LiLi başarılı bir program değildir, birkaç dağıtım ile denedim ve bir sonuç alamadım. Şu an bu işi en iyi yapan yazılım Rufus. Tam UEFI desteği var, neredeyse bütün dağıtımları destekliyor. Beni bir kere bile hayal kırıklığına uğratmadı.

Linax

Ben yazıyı yanlış okumuş olmalıyım ki rufus ile usb'ye yazdırdığını sanmıştım.Tabii ki de her zaman ilk tercih rufus olmalıdır.

junioryazılımcı

Peki rüfus ile usb ye flashlayacam flashın formatı ne olmalı fat32 mi NTFS mi ? Linux bazı format türlerini kabül etmiyor ya ondan sordum . Ve eğer düzgün bi kurulum cd/dvd/usb si oluşturursam grub a uğramadan kurulum devam eder di mi ?

Linax

junioryazılımcı

Linax

FAT32 bunu düşünmemiştim :)
Zaten kurulumda ext4 olarak kurabilirsin.

junioryazılımcı

Linax

Varsayılan olan FAT32 ile yazdırın.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve usb'yi takın.Logo gelmeden usb'yi takın.Eğer yetişemiyorsanız usb'yi taktıktan sonra başlatın ve bios'dan usb'yi en öne alacak şekilde boot edin.
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu_ISO_dosyas%C4%B1n%C4%B1_USB_belle%C4%9Fe_yazd%C4%B1rmak Bu size yardımcı olabilir.
Ubuntu dediğine çok bakmayın çünkü rufus neredeyse her dağıtımı yazdırmada başarılı.

junioryazılımcı

Attığınız linkteki konuya baktım fakat ben iso kalıbını seçtiğimde rüfusda varsayılan olan fat32 seçilmiyor hata veriyor .  Acaba rüfusdan önce flashı fat32 olarak formatlasam mı ?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

FireSwords

junioryazılımcı

Programı açtığım gibi durum bu NTFS seçili fakat dosya sistemine tıkladığımda FAT32 nin yanında varsayılan yazıyor . Varsayılanın programı açtığın gibi seçili olması gerekmiyor mu ?

FireSwords

Alıntı yapılan: junioryazılımcı - 04 Ekim 2016 - 15:43:27
Programı açtığım gibi durum bu NTFS seçili fakat dosya sistemine tıkladığımda FAT32 nin yanında varsayılan yazıyor . Varsayılanın programı açtığın gibi seçili olması gerekmiyor mu ?
FAT32 kullan o zaman. Aldığın hata neir?

junioryazılımcı