[Çözüldü] Chrome tamamen silinmiyor

Başlatan brs, 03 Ekim 2016 - 02:08:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brs

Arkadaşlar benim sorunum chrome'u tamamen silememek. Uçbirimden, synaptic paket yöneticisinden vs. denedim ve chrome silindi. Ancak chrome'u tekrar kurup açtığımda eklentiler, ayarlar, oturum açan hesap, tema, yer işaretleri vb. her şey aynı duruyor. Bense tamamen, kalıntısız bir şekilde silmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

ata1

sudo apt-get purge google-chrome
sudo apt-get autoremove

brs

Alıntı yapılan: ata1Kod: [Seç]sudo apt-get purge google-chrome
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get purge google-chrome
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'opera-stable.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'spotify.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
E: google-chrome paketi bulunamadı

sudo apt-get autoremove
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'opera-stable.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'spotify.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor

ata1

Zaten silmişsin büyük olasılıkla fakat yeni kurulum yaptığında oturum açıp senkronize edersen  ayarların geri gelir.

brs

Alıntı yapılan: ata1Zaten silmişsin büyük olasılıkla fakat yeni kurulum yaptığında oturum açıp senkronize edersen  ayarların geri gelir.
Chrome silinmedi, şu an çalışmakta. Ben ayarlarımın, hesap tercihlerimin vb. geri gelmesini istemiyorum. Başka bir google hesabına geçiş yapacağım.

ata1

Nasıl kurdun chrome'yi   

/usr/share/applications/   

başlatıcının dosya adı varmı bu yolda varsa sağ tıklayıp xec= satırının devamın da komutu vardır. o komut ile sudo apt-get purge yap ardından

sudo apt-get autoremove

brs

Alıntı yapılan: ata1Nasıl kurdun chrome'yi   

Kod: [Seç]/usr/share/applications/   
başlatıcının dosya adı varmı bu yolda varsa sağ tıklayıp xec= satırının devamın da komutu vardır. o komut ile sudo apt-get purge yap ardından

sudo apt-get autoremove
Chrome'u resmi web adresinden .deb uzantılı dosya olacak şekilde indirip kuruyorum. Komutların çıktılarını yazıyorum ve maalesef sorun hala devam ediyor.
sudo apt-get purge google-chrome-stable
Aşağıdaki paketler KALDIRILACAK:
  google-chrome-stable*
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 1 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.
Bu işlem tamamlandıktan sonra 190 MB disk alanı boşalacak.
Devam etmek istiyor musunuz? [E/h] e
(Veritabanı okunuyor ... 233441 dosya veya dizin kurulu durumda.)
Kaldırılıyor: google-chrome-stable (53.0.2785.143-1) ...
update-alternatives: /usr/bin/x-www-browser (x-www-browser) alternatifini sağlaması için /usr/bin/opera otomatik kipte kullanılıyor
update-alternatives: uyarı: /usr/share/man/man1/x-www-browser.1.gz oluşturulmayacak çünkü (x-www-browser bağ grubunun) ilişkili /usr/share/man/man1/opera.1.gz dosyası bulunamıyor
update-alternatives: /usr/bin/gnome-www-browser (gnome-www-browser) alternatifini sağlaması için /usr/bin/opera otomatik kipte kullanılıyor
update-alternatives: uyarı: /usr/share/man/man1/gnome-www-browser.1.gz oluşturulmayacak çünkü (gnome-www-browser bağ grubunun) ilişkili /usr/share/man/man1/opera.1.gz dosyası bulunamıyor
Yapılandırma dosyaları kaldırılıyor: google-chrome-stable (53.0.2785.143-1) ...
Tetikleyiciler işleniyor: man-db (2.7.5-1) ...
Tetikleyiciler işleniyor: bamfdaemon (0.5.3~bzr0+16.04.20160824-0ubuntu1) ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf-2.index...
Tetikleyiciler işleniyor: gnome-menus (3.13.3-6ubuntu3.1) ...
Tetikleyiciler işleniyor: desktop-file-utils (0.22-1ubuntu5) ...
Tetikleyiciler işleniyor: mime-support (3.59ubuntu1) ...
Yukarıdaki dizine gidip google-chrome.list.save dosyasını silmeye çalıştım ama silinmiyor.
sudo apt-get autoremove
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.

ata1

sudo apt-get install google-chrome-stable
kurulumu şu şekilde yapılabilir. Ayrıca

sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*.save
sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*.distUpgrade

brs

ata1

brs

Alıntı yapılan: ata1Kod: [Seç]dpkg -l https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Bir_yaz%C4%B1l%C4%B1m%C4%B1_kald%C4%B1rmak
Hocam teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ama ben aslında sizin önerilerinizi konu açmadan önce denedim ve bir çözüm bulamadığım için sizin gibi bu konularda yetkin insanlara sorma gereği duydum.

kartal

guopx

Ev dizinde .config altında profil klasörünü silin.
rm -rf   ~/.config/google-chrome
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

brs

Alıntı yapılan: kartalhttps://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31519.0
Teşekkür ederim hocam. Sayenizde sorun çözüldü.

kartal

ata1

Çözülen başlıkların etiketlenmesi
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

geçmiş olsun hayırlı forumlar