Android Studio Yazılımını Nasıl Kaldırırm?

Başlatan MertKamit, 12 Eylül 2016 - 14:46:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MertKamit

Merhaba arkadaşlar,

Android Studio'u indirerek kurmaya çalıştım ama olmadı, şimdi tamamıyla kaldırmak istiyorum. /opt/ içerisinde ki dizini ve .android adlı gizli dizini kaldırdım. Yine de android diye aradığımda bu resim çıkıyor karşıma:

ben Android Studio'yu tamamen nasıl kaldırırım?

ata1

MertKamit

Alıntı yapılan: ata1 - 12 Eylül 2016 - 15:05:34
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Bir_yaz%C4%B1l%C4%B1m%C4%B1_kald%C4%B1rmak

apt-get ile yüklemedim hocam yazılımı, studio.sh adında bir uygulama vardı, onu çalıştırdım öyle yüklendi

dpkg -l komutunu çalıştırdım ve şu çıktıyı aldım

rc  android-studio 5.2.1-ubuntu all          Android Studio.

ata1

Kurulum nasıl yapılırsa yapılsın kaldırma işlemi aynı olmalı verdiğim bağlantıda anlatılanları denediniz mi ?

MertKamit

Alıntı yapılan: ata1 - 12 Eylül 2016 - 15:42:48
Kurulum nasıl yapılırsa yapılsın kaldırma işlemi aynı olmalı verdiğim bağlantıda anlatılanları denediniz mi ?

Evet hocam okudum.

Yazılım komut satırın apt-get ile kurulmadı ve yazılım merkezi üzerinden de kurulmadı.

yine de sudo apt-get remove komutunu çalıştırdım ona rağmen resimde ki program yer alıyordu.

Synaptic üzerinde de yazılımın silinebileceği bir alan yoktu.

ata1

sudo apt-get remove android-studio
çıktısına bakalım

MertKamit

Alıntı yapılan: ata1 - 12 Eylül 2016 - 15:59:04
sudo apt-get remove android-studio
çıktısına bakalım

Tabi ki

Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Package 'android-studio' is not installed, so not removed
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

ata1

sistemi yeniden başlattınız mı ?

MertKamit

Alıntı yapılan: ata1 - 12 Eylül 2016 - 19:13:14
sistemi yeniden başlattınız mı ?

Evet hocam, başlattım ancak o Welcome To Android Studio hala gözükmeye devam ediyor.

ata1

sudo apt-get update
sudo apt-get purge android-studio
sudo apt-get autoremove
dpkg -l

MertKamit

Alıntı yapılan: ata1 - 12 Eylül 2016 - 20:11:21
sudo apt-get update
sudo apt-get purge android-studio
sudo apt-get autoremove
dpkg -l

Bu kodlarıda çalıştırmıştım daha önce hocam ama bir kez daha çalıştırdım, ardından bilgisayarı yeniden paylaştım, değişen hiçbir şey yok. Hala duruyor o Welcome To Android Studio uygulaması.

illedelinux

Bu kaldırmaya çalıştıgının ne olduğunu bilmiyorum ama Catfish ile kaldırabilirsin.

sudo apt-get install catfish
sudo catfish

Açılan programda sağ taraftaki ayarlardan gizli dosyalar'ı tıkla, sol taraftan dosya sistemi'ni seç, arama yerine neyi kaldıracaksan onun ismini yaz, çıkan sonuçlarda kaldırmak istediklerini sağ tık ile sil.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

bugra9

Yazılımı nasıl yüklediysen öyle kaldırmalısın. Paket yöneticisiyle yüklendiyse paket yöneticisi ile kaldırılmalı, kaynak koddan yüklendiyse yine aynı şekilde oradaki silme koduyla kaldırılmalı. Bu yazılımda sadece sana nasıl kaldırılacağın yazılmış.

~/.AndroidStudio2.1 dizininde ayar dosyaları tutuluyormuş, silebilirsin.
~/.local/share/applications/jetbrains-studio.desktop dosyası ile uygulama için kısayol oluşturulmuş, silebilirsin.

MertKamit

Hiçbir şekilde çözemediğimden format attım arkadaşlar :(.

bugra9

:D Yeniden kurulum yapıldığı için konuyu etiketlemeden kapatalım.