[Çözüldü] Güncel depoları nasıl ekleyebilirim?

Başlatan evenft, 07 Eylül 2016 - 19:25:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

evenft

Arkadaşlar önce foruma mrb... Ben ubuntu da yeniyim... Kali linux tan geçtim... Source list için güncel depo arıyorum... Aynı zamanda keyleri de yüklemek istiyorum... Yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim...

marslı

Alıntı YapSource list için güncel depo arıyorum
Hollanda sunucuları günceldir. Güncelliğin sistemle de alakası var. Ubuntu 16.04 en güncel sürümdür.

evenft

En güncel sürüm... Hollanda sunucularına nasıl bagalanicam peki? Main depo değil hollanda mi diyim?

ata1

anlamaya çalıştığımız sorun yoksa ne yapmak amacındasınız. açıklarsanız daha fazla yardım ediir.

evenft

hocam Ubuntu 16.04 kurdum şimdi güncel gerekli depoları ve keyleri indirmek istiyorum

ata1

sistemde hata almıyorsanız zaten en güncel olanları kurulumla aldınız. bazen tr yansılar sıkıntı olur o zaman değişme ihtiyacı duyulur diğer türlü bir şey yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

evenft

hocam source.list i update etmem lazım... konu bu... depo konusu...

ata1

plazma

sudo apt-get update çıktısını görelim.

heartsmagic

@evenft, öncelikle hoş geldin. Bazı temel konuları yanlış biliyorsun ya da farklı dağıtımlarla kıyaslıyorsun sanırım Ubuntu'yu. Güncel bir sürüm mü kurdun buradaki gibi, yani 16.04? Bu durumda arkadaşların söylediği gibi sources.list dosyandaki depolar günceldir.

Bize ne amaçladığını daha ayrıntılı anlat ki sana öneri sunabilelim. Anahtarları almak istiyorsun? Buradan ek depo eklediğini ve anahtar sorunu yaşadığını anlıyorum. @plazma'nın istediği çıktıyı buraya aktar ve lütfen söylediğim gibi ne yapmak istediğini ayrıntılı bir şekilde anlat. Her başlığın için bunu yap ki hızlıca yardım alabilesin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

evenft

Evet @heartsmagic ben Kaii Linux kullanıyordum... Sonra dan guvenlik olarak cok da iyi bulmama ve kararlı olmadıgı için yeni bir sürüm arayısına girdim ve Ubuntu da karar kıldım... Ordaki tool ları Ubuntu ya aktararark daha güvenli ve kararlı bir sistem yaratabilecegimi dusundum...  Aslında Linux Mint' ide merak etmiyor değilim... Bildiğin gibi Kali sourcelist i kendin hazırlıyorsun ve güncelliyorsun... Fakat Ubuntu da oyle değilmiş... Bunu öğrendim...

heartsmagic

Öncelikle, Ubuntu ve diğer dağıtımların hemen hepsi zaten güvenli ve kararlıdır. Kali Linux'un daha güvenli ve kararlı olması gibi bir durumu yok. Kali Linux dediğimiz dağıtım, sızma testleri ve güvenlik meselelerinin araştırılması için hazır araçlar içeren Debian temelli bir dağıtımdır, bu kadar.

Kali Linux'un da varsayılan depoları güncel ve yeterlidir. Neden düzenleme ihtiyacı hissediyorsun bilemiyorum. Ek bir uygulama kurmak için mi? Eğer durum böyleyse bu Ubuntu'da da böyledir. Depolarda olmayan bir uygulama için PPA denen kişisel depolar eklenir. Fakat, bu depoların varsayılan depolarla alakası yokur. Yine başa dönüyoruz, hem Ubuntu hem de Kali Linux'un varsayılan depoları günceldir.

http://docs.kali.org/general-use/kali-linux-sources-list-repositories

Oradan alıntı:

Alıntı YapAny additional repositories added to the Kali sources.list file will most likely BREAK YOUR KALI LINUX INSTALL.

Eklenecek depolar Kali'yi bozar diyor kısacası.

Mint de bir dağıtım, o kadar. Temel konular için Kali gereksiz, söylediğimiz gibi kendisi özel bir dağıtım ve son kullanıcının kendisiyle işi olmaz. Ubuntu, Mint, MAnjaro, seç, kur kullan.

Başka sorun olur diye açık bırakıyorum konuyu. Sorun yoksa belirtirsin kapatırız, etiket için teşekkürler.

evenft

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Eylül 2016 - 17:23:38
Öncelikle, Ubuntu ve diğer dağıtımların hemen hepsi zaten güvenli ve kararlıdır. Kali Linux'un daha güvenli ve kararlı olması gibi bir durumu yok. Kali Linux dediğimiz dağıtım, sızma testleri ve güvenlik meselelerinin araştırılması için hazır araçlar içeren Debian temelli bir dağıtımdır, bu kadar.

Kali Linux'un da varsayılan depoları güncel ve yeterlidir. Neden düzenleme ihtiyacı hissediyorsun bilemiyorum. Ek bir uygulama kurmak için mi? Eğer durum böyleyse bu Ubuntu'da da böyledir. Depolarda olmayan bir uygulama için PPA denen kişisel depolar eklenir. Fakat, bu depoların varsayılan depolarla alakası yokur. Yine başa dönüyoruz, hem Ubuntu hem de Kali Linux'un varsayılan depoları günceldir.

http://docs.kali.org/general-use/kali-linux-sources-list-repositories

Oradan alıntı:

Alıntı YapAny additional repositories added to the Kali sources.list file will most likely BREAK YOUR KALI LINUX INSTALL.

Eklenecek depolar Kali'yi bozar diyor kısacası.

Mint de bir dağıtım, o kadar. Temel konular için Kali gereksiz, söylediğimiz gibi kendisi özel bir dağıtım ve son kullanıcının kendisiyle işi olmaz. Ubuntu, Mint, MAnjaro, seç, kur kullan.

Başka sorun olur diye açık bırakıyorum konuyu. Sorun yoksa belirtirsin kapatırız, etiket için teşekkürler.
Yok abi Kali Linux' u ilk kurdugunda yapılacak iş dogru source.list'i olusturmak, kaydetmek ve update etmektir... Bunu hatta butun Kali Linux forumlarında, Turk forumlarında okuyabilirsin... Gelelim güvenlik ve stabiliteye... Güvenlik derken sadece 1 tane paket antivirus yazılım Comodo var... Onun dısında open source antivirus yazılımlarıda var ama oda 2 yi 3 u gecmez... Stabilite ise Ubuntu ya da Mint gibi değil... Kali forumlarında cok tartısılır... Acaba bu penetrasyon tool larını baska bir sisteme kurup denesek daha fazla randıman alır mıyız diye... ki cok basti bi şekilde bu yapılabiliyor... Hatta forumda bildigim br kac eleman boyle kullanıyor... Bende bu süreçler sonunda zaten Ubuntu ya gectim...

heartsmagic

Alıntı yapılan: evenft - 22 Eylül 2016 - 21:07:31
Yok abi Kali Linux' u ilk kurdugunda yapılacak iş dogru source.list'i olusturmak, kaydetmek ve update etmektir... Bunu hatta butun Kali Linux forumlarında, Turk forumlarında okuyabilirsin...

Yok derken? Verdiğim bağlantının neresi olduğuna baktın mı? Kali Linux'un kendi sitesindeki kendi belgelendirmesinde "kaynak listesi budur, başka da eklerseniz iyi şeyler olmaz" diyor. Forumlarda, yerli veya yabancı olsun, ne dediği önemli mi sence? Forumlarda ne için, hangi amaçla kaynak listesine ekleme yapılıyor bilemiyorum ama onun adı güncelleme değildir. Dağıtım üzerinde olmayan bir şey vardır onun için depo ekleniyordur vs. Fakat şu söylenenlerden dahi ne yazık ki bu yolda olan arkadaşların henüz konuları nasıl araştıracaklarını bilmediğini görüyoruz :) Sağda solda söylenenlerin ne için söylendiğinin anlaşılması lazım, bunun için de belirli bir bilgi birikimi gerekiyor. Sürekli söylüyoruz, henüz bu birikimi edinmeyenler Kali Linux kullanıp ne yaptıklarını dahi bilmiyorlar.

Alıntı Yap
Gelelim güvenlik ve stabiliteye... Güvenlik derken sadece 1 tane paket antivirus yazılım Comodo var... Onun dısında open source antivirus yazılımlarıda var ama oda 2 yi 3 u gecmez... Stabilite ise Ubuntu ya da Mint gibi değil... Kali forumlarında cok tartısılır... Acaba bu penetrasyon tool larını baska bir sisteme kurup denesek daha fazla randıman alır mıyız diye... ki cok basti bi şekilde bu yapılabiliyor... Hatta forumda bildigim br kac eleman boyle kullanıyor... Bende bu süreçler sonunda zaten Ubuntu ya gectim...

Güvenlikten kastım AV değildi.
Kararlılıktan bahsederken de Ubuntu ve Mint'ten bahsediyordum zaten. Kali Linux'un yine kendi sitesinde dağıtımın normal kullanım için olmadığından bahsedilir. Kararlılık değil orada mesele.

Başka araçlar başka dağıtımlara kurulur mu? Sanal makineler varken? Sanal makineler üzerinde rahat rahat çalışılabiliyorken?