Fsck hatası

Başlatan auo, 03 Eylül 2016 - 22:03:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

auo

Bu hatayı ilk aldıktan sonra sistemi en baştan yeniden kurdum. Kurduktan sonra tam toparladım, bu sefer elektrikler gitti(prizden kullandığım için kapandı) tekrar açtığımda aynı hata yine oldu. Çözüm için uğraştım fakat yapamadım. 16.04 64 bit sürümü var. Yeni olduğum için öğrenmeye çalışıyorum. Şimdiden teşekkürler.

mendirec

Canlı USB üzerinden veya kurtarma kipinden fsck komutunu yürüterek sorunu düzeltebilirsin.
sudo fsck /dev/sda1
"sda1" kısmı senin bilgisayarına göre değişebilir. Öğrenmen için aşağıdaki komutları kullanabilirsin. Sistemi kurduğun bölüme fsck uygulayacaksın.
sudo fdisk -l
sudo parted -l

Kurtarma kipine girmen için ilk önce Grub ekranına ulaşman lazım. Bilgisayar açılırken Shift veya Esc tuşunu kullanarak girebilirsin.
Grub menüsü üzerinden gelişmiş seçenekler kısmına gireceksin. Sonra kurtarma kipi yazan çekirdeğin birini seçeceksin.
Yetkili kullanıcı komut satırına gir (root) kısmından komut satırına düş ve aşağıdaki komut ile sistem bağını kaldır.
mount -o rw,remount /
Diski yazılabilir yaptıktan sonra yukarıda vermiş olduğum komutu uygularsın.

gecegezen

Sudo fsck /dev/sda1 gibi kullanilmiyormuydu o komut? 1 kontol edilevek bolum
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

mendirec

Haklısın @gecegezen, iletiyi düzenledim. Uyardığın için teşekkür ederim.

auo

Yardım uğraşınız için teşekkür ederim :) Uğraştım olmadı, GRUB menüsüne girdim, gelişmiş seçeneklere girdim ama kurtarma kipi yazan bir çekirdek çıkmadı. Sadece çekirdek sürümü yazan generic, Recovery yazan ve upstart yazanlar vardı. Bende tekrar kurdum sistemi, böyle böyle öğreneceğim galiba :) İşin şakası sürekli böyle uğraşmamak için ne yapabilirim ikinci kez oluyor böyle. Bu fsck hatası kaynağı nedir, olmaması için ne yapmak gerek, yedekleme alsak nasıl sistemi yeniden kurmadan kurtarabiliriz?

gecegezen

Aslında recovery yazan seçenek Kurtarma kipi diye bahsedilen şeydi, o aslında bir güvenlik önlemi elektrikler kesilince dosyalama sistemi hata var mı varsa düzeltmeden kullanmaya başlamayıp sorun oluşmasın diye olan birşey aslında çözüm çok zor değil bir defa yapsaydınız keske kurmasaydım derdiniz. Zaten çokda rastlanan bir durum değil bence
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

auo

Alıntı yapılan: gecegezen - 04 Eylül 2016 - 10:39:16
Aslında recovery yazan seçenek Kurtarma kipi diye bahsedilen şeydi, o aslında bir güvenlik önlemi elektrikler kesilince dosyalama sistemi hata var mı varsa düzeltmeden kullanmaya başlamayıp sorun oluşmasın diye olan * bir şey aslında çözüm çok zor değil bir defa yapsaydınız keske kurmasaydım derdiniz. Zaten çokda rastlanan bir durum değil bence

Hepsini denedim özellikle recovery seçeneğidir diye onu denedim fakat olmadı. Neyse umarım olmaz bundan sonra olursa da daha fazla uğraşırız kurtarma için.

ata1

Alıntı yapılan: mendirec - 04 Eylül 2016 - 08:35:26
Haklısın @gecegezen, iletiyi düzenledim. Uyardığın için teşekkür ederim.

sda1 yerine sdaX yada sdYX demek daha doğru sebebi kişi hdd ve sdd olamak ile beraber sdb ye kurmuş olabilir. Hali ile sdb1 ollur.
Bence bu tür komutlarda sdYX en doğrusu kişi düzenlemeli kendisine göre  ;D