Vmware Ubuntu Üzerinde Donuyor

Başlatan HuaN, 03 Eylül 2016 - 05:02:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HuaN

Merhaba arkadaşlar,

Vmware player kullanmak istiyorum fakat debian olsun şu an kullandığım ubuntu 14.04 olsun hangi işletim sistemini kurarsam kurayım acayip donuyor. Ubuntu,debian,windows7,windowsXp  olsun vmware üzerine yüklerken hepsinde aşırı bir donma yaşıyorum. Ama virtualbox ile gayet güzel kullanıyorum ne donma ne takılma üstelik ram miktarını da fazla fazla veriyorum. Acaba yanlış mı kuruyorum bir şeyi aynı nokta da farkına varmadan aynı hatayı mı düşüyorum. Ram miktarını bol bol veriyorum, bazen küçük grafik işlemlerine gerek kalmayan bir sisteme 1,5 gb ram veriyorum sisteme 10 gb kalıyor ama yine de olmuyor mouse bile hareket etmiyor sistemin için de aşırı donma oluyor.

sayz

Vmware kullanmanızın özel bi amacı var mı?

siberoloji

BIOS ayarlarınızdan Advanced -> VT veya Virtualization Technology seçeneğiniz varsa açık (enabled) hale getirip getirilmediğini kontrol edebilirsiniz. Böyle bir seçenek görmüyorsanız ana kartınız desteklemiyor olabilir. Bu durumda da sistem kaynakları yetersiz kalacaktır.

ata1

bu bende yok @siberoloji bu nedenle xen kuramadım fakat şuan arch üzerinde vmware kurulu ve kullanıyorum.
hatta forumda dahi kurulum anlatımım var. kısaca 32 bit kullanabilir 64 bit iso kuramaz.

HuaN

Alıntı yapılan: sayz - 03 Eylül 2016 - 15:13:35
Vmware kullanmanızın özel bi amacı var mı?

Hayır fakat dünya da görebildiğim iki tane sanallaştırma yazılımı var ve ikisini de öğrenmek istiyorum. Tüm nasıl yapılır tarzı videolar da Vmware üzerinde olması ayrı konu neredeyse.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Eylül 2016 - 13:47:00

Alıntı yapılan: siberoloji - 03 Eylül 2016 - 19:25:33
BIOS ayarlarınızdan Advanced -> VT veya Virtualization Technology seçeneğiniz varsa açık (enabled) hale getirip getirilmediğini kontrol edebilirsiniz. Böyle bir seçenek görmüyorsanız ana kartınız desteklemiyor olabilir. Bu durumda da sistem kaynakları yetersiz kalacaktır.

Şüphe ettimden kendimden tekrar baktım İntel Virtualization Technology, enable olarak seçili. Zaten öyle olmasa şu an virtualbox'ta kullanamazdım heralde, değil mi? Virtualization Technology yoksa sadece Vmware için mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Eylül 2016 - 13:47:53

Alıntı yapılan: ata1 - 03 Eylül 2016 - 19:53:51
bu bende yok @siberoloji bu nedenle xen kuramadım fakat şuan arch üzerinde vmware kurulu ve kullanıyorum.
hatta forumda dahi kurulum anlatımım var. kısaca 32 bit kullanabilir 64 bit iso kuramaz.

Çok aydınlatıcı oldu çok fazla hemde.

heartsmagic

vblank_mode=0 vmplayer şeklinde açıp bir dener misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

HuaN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Eylül 2016 - 18:06:52
vblank_mode=0 vmplayer şeklinde açıp bir dener misin?
Hocam çıktı aşağıda ki gibi, bu komutu girince direk küçük vmware player ekranı geldi üstte email isteyen bir input altta da galiba pro kullanıcılar için serial kısmı ben mail adresimi girdim ve program açıldı. Fakat içinde windows kurulu olması gerekirken sanki hiçbir sanal sistem yokmuş gibi bomboş açıldı. Verdiğiniz komut ne işe yarıyor? Nette ingilizce var ve translate ile anlamadım.

Edit:Donmaya da devam etti bu şekilde açınca çok az azaldı sanki kasmalar
asa@asa-ilo:~$ vblank_mode=0 vmplayer
I/O warning : failed to load external entity "/etc/vmware/hostd/proxy.xml"