Code::Blocks için gtk3 ayarını nasıl yapabilirim?

Başlatan MetinErsin, 29 Ağustos 2016 - 21:42:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MetinErsin

Code blocksta glade ile gtk programı yazıyorum. Ama derleyip çalıştırdığımda şu hatayı alıyorum.
required gtk+ version 3.12, current version is 2.24
Ben de ikisi de kurulu. Ama gtk2 ye link olmuş. Onu nasıl gtk3 e çevirebilirim. Bir türlü çözemedim.

mt

Alıntı yapılan: MetinErsin - 29 Ağustos 2016 - 21:42:34
Code blocksta glade ile gtk programı yazıyorum. Ama derleyip çalıştırdığımda şu hatayı alıyorum.
Ben de ikisi de kurulu. Ama gtk2 ye link olmuş. Onu nasıl gtk3 e çevirebilirim. Bir türlü çözemedim.

sudo apt-get install synaptic

Konsol --> synaptic

gtk3 kurulumu bakar mısınız?

hitokiri

from gi.repository import Gtk as gtk
Glade artık alt sürümler için geliştirme sunmuyor olabilir, bu yüzden geliştirme deposu üzerinden python 2 ile kullanılabilir aslında daha üst gtk sürümleri, yazımlarla ilgili farklılıklar olacaktır. Geliştirici sayfasından veya uçbirimden gerekli bilgileri edinebilirsin. Yani senin düşündüğünün tam tersi gkt2+ ya değil daha üst sürümlere uygun.
sudo apt-get install python-gi
Tabii pythonda böyle C için:
        gcc `pkg-config --cflags gtk+-3.0` -o example-0 example-0.c `pkg-config --libs gtk+-3.0`

https://developer.gnome.org/gtk3/stable/gtk-getting-started.html

MetinErsin

bende zaten kurulu gtk3. Aynı zaman da gtk2 de kurulu. Glade alt sürümlere destek vermiyo biliyorum. Konsoldan derleme yapmayı biliyorum. Ama codeblocks ta nasıl olacak. Codeblocks gtk2 ile link ediyo. Bu yüzden de glade kullanılmıyo. Nasıl gtk3 e link edicem codeblocksta onu soruyorum.

mt

Bak şimdi, uyarıda diyorki: bana gtk 3.12 gerekli sende 2.24 var :) ok ?

MetinErsin

Alıntı yapılan: mt - 31 Ağustos 2016 - 10:35:26

Bak şimdi, uyarıda diyorki: bana gtk 3.12 gerekli sende 2.24 var :) ok ?
Onu ben de biliyorum. Ben de zaten gtk 3.12 yüklü. Aynı zamanda gtk 2.24 de yüklü. Ama code block derlerken gtk 2.24ye link ederek derliyo. Onu nasıl gtk 3.12 ye çevirim onu soruyorum.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.