Lubuntu 14.04.05 bilgisayar açılmıyor

Başlatan dexter, 29 Ağustos 2016 - 20:33:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dexter

Merhaba. Lg x130 netbooka lubuntu 14.04.05 kurdum. Yeniden başlattığım zaman açılmadı. Lubuntu yazısının olduğu ekranı geçiyor. Ardından siyah ekranda hızlıca yazılar geçiyor. Çok hızlı geçtiği için okuyamadım. Daha sonra ekranın sol üst köşesinde yanıp sönen "-" işareti geliyor. Ve öyle kalıyor. Live usb üzerinden diski kontrol ettirdim bir sorun çıkmadı. Memory test yaptırdım, en başta "Loading cannot load a ramdisk with an old kernel image" yazısı çıkıyor. Daha boot için geri sayım yapmaya başlıyor ama boot edemiyor. usb'ye yazdığım Boot-Repair ile açtım bilgisayarı ve "Recommended repair" seçenegini seçtim. Grub menüsünün onarıldığını söyledi.Yeniden başlattığımda önceden çıkmayan grub ekranı çıktı ubuntuyu seçtim ama yine aynı şekilde ekran sol üstte yanıp sönen  "-" de kaldı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Boot-Repair'in tamir sonrası oluşturduğu log dosyası linki:  https://paste.ubuntu.com/23108243/

illedelinux

Çıktıda gurub kurulmuş ama  kurulu bir sistem göremedim.
Bu durumda önerebileceğim başka bir kalıp denemen olacaktır.
Veya bu konuda tecrübesi olan başka bir arkadaş yardımcı olabilir...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

dexter

birde boot-repair'in oluşturduğu boot-info dosyasının linki : https://paste.ubuntu.com/23108351/ belki işe yarar :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ağustos 2016 - 17:51:28

Yeniden yükleyeyim dedim lubuntuyu bu seferde siyah ekranda aşağıdaki yazı takılı kaldı :
* Restoring resolver state...

Biraz internette araştırdım ama herkes farklı birşey söylüyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ağustos 2016 - 19:09:05

şimdi lubuntu 12.04 yükledim. Sorunsuz açıldı. Sanırım sorun 14.04 ile ilgili. Ama neden böyle birşey oluyor anlamış değilim. İnternette 14.04'e yükseltip bu sorunla karşılaşan başka insanlarda var.

dexter

Bu sorunun çözümü hakkında fikri olan yok mu acaba? Çünkü 12.04 LTS desteği yakında bitecek ve bu yüzden 12.04'e uygun program paketleri bulmak zorlaşıyor. Bundan dolayı 14.04!e geçmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ata1

Ubuntu kullanmadığımdan tam net bir şey söylemek zor.  Fakat manjaro yada arch'da olsa önce kerneli yeniden yüklemeyi denerdim.
çözüm olmaz ise ekran kartı ile ilgili araştırma yapardım.

Not tabi kernel yüklemek bizde biraz daha kolay sanırım.

dexter

Alıntı yapılan: ata1 - 17 Eylül 2016 - 16:23:58
Ubuntu kullanmadığımdan tam net bir şey söylemek zor.  Fakat manjaro yada arch'da olsa önce kerneli yeniden yüklemeyi denerdim.
çözüm olmaz ise ekran kartı ile ilgili araştırma yapardım.

Not tabi kernel yüklemek bizde biraz daha kolay sanırım.

Daha önce 14.04 3.x kernelini kullanıyordu şimdi 4.x 'e geçti acaba ondan kaynaklı birşey olabilirmi diye düşünüyorum.

ata1

kurulu ve çalışan kerneli yeniden yüklemek bazen çözüm olabiliyor. Ben bu nedenle söyledim tabi ubuntu'da işler daha farklı.
fakat genelde bu tür kalmışlığım oldu manjaro'da ve kerneli yeniden yükleme sorunumu çözmüştü ubuntu kullanmadığımdan ne derece işe yarar bilemiyorum.

dexter

ayrıca ekran kartı intel. intel ile ilgili bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

ata1

buna en iyi cevabı ubuntu kullanan ve deneyimli arkadaşlarım yanıt vereblir. Malum tabanlarımız farklı benim sistemimde çalışan sizde çalışmaya biliyor.
bu nedenle benim yapacağım yorum sadece tahmin olabilir.

Linax

Aynısı bana da oldu.Galiba sebebi sistem boot edecek bir şey bulamıyor.Harddisk önde değil ise almayı dene.Ben Manjaro'yu kurmaya çalıştım fakat hatalı olmuş galiba,daha sonra tabii ki de siyah bir tire.Sonra Xubuntu kurayım dedim bir baktım Manjaro hatalı olsa da kurulmuş,ben de bütün diski sil dedim ve hayırlısıyla kuruldu.İstersen bir 5-6 dakika bekle siyah tirede,olmaz ise dediklerime bir bak ama bence en son çözüm olarak farklı bir dağıtımda kurmayı dene.
Yoksa her şey yeniden mi başlayacak?

ata1

Alıntı yapılan: Linax - 17 Eylül 2016 - 20:22:45
Aynısı bana da oldu.Galiba sebebi sistem boot edecek bir şey bulamıyor.Harddisk önde değil ise almayı dene.Ben Manjaro'yu kurmaya çalıştım fakat hatalı olmuş galiba,daha sonra tabii ki de siyah bir tire.Sonra Xubuntu kurayım dedim bir baktım Manjaro hatalı olsa da kurulmuş,ben de bütün diski sil dedim ve hayırlısıyla kuruldu.İstersen bir 5-6 dakika bekle siyah tirede,olmaz ise dediklerime bir bak ama bence en son çözüm olarak farklı bir dağıtımda kurmayı dene.
ne alaka diski hatalı bağlanmış ise fstab düzenlenir farklı sorun ise çözüme bakılır farklı dağıtım kur demek çözüm önerisi mi ?
şu windows kafasını bırakın at format kurtul ohhh ne güzel hayat.

Linax

Ben sadece fikrimi söyledim.Eğer hiçbir şey olmazsa yapacağın en son çare bu olsun dedim.
Ayrıca Windows kafaları,formatı at gitsin derken?
Ben windowsu sadece tazelemek için belli sürelerde format atıyordum.Zaten Windows da sürekli format atılsın bana da kurtulayım da gitsin kafasında değil.Yoksa daha çok kafayı yiyebiliyor :/

ata1

cevap vermesem iyi olacak kırıcı olmak isteme neyse sende haklısın

Linax

Kırıcı olmak istemem kırıcı olmak istemem bununla geçinme.İstersen istediğin kadar söz(ki forum kurallarına galiba aykırı) istediğin kadar rencide et.Ben sadece karşımdakine karşı saygılı olmak istiyorum.

bugra9

nomodeset parametresiyle başlatmayı dener misin. Aşağıdaki bağlantıda nasıl yapacağın yazıyor.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Çekirdek_önyükleme_seçenekleri

Eğer açılırsa "Yazılım ve Güncellemeler" ayarlarından Canonical destekli, universe, restricted, multiverse depolarını işaretleyip bilgisayarını güncellersin.

Bir de niye 16.04 sürümünü yüklemiyorsun?

dexter

Alıntı yapılan: bugra9 - 18 Eylül 2016 - 01:28:42
nomodeset parametresiyle başlatmayı dener misin. Aşağıdaki bağlantıda nasıl yapacağın yazıyor.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Çekirdek_önyükleme_seçenekleri

Eğer açılırsa "Yazılım ve Güncellemeler" ayarlarından Canonical destekli, universe, restricted, multiverse depolarını işaretleyip bilgisayarını güncellersin.

Bir de niye 16.04 sürümünü yüklemiyorsun?

ctrl+alt+f2 ile ternimalden güncellme yaptım. sona kadar * her şey iyiydi ama sonda bu kurulum hatalı gibisinden *bir şeyler yazdı arada çok hızlı geçtiği için tam ne yazdığını göremedim. Daha tekrar boş ekrana döndü. Sorun sanki yeni 4.4 kerneli ile alakalı gibi geldi o yüzden yeni sürüm yüklemek istemiyorum. en son 14.04.03(kernel 3.19) yükledim. ilk başta açıldı hiçbir sorun yoktu. sonra home dizinini sda6'ya bağlamayı unuttuğumu farkettim. Nasıl düzelteceğimi bilemedim. Zaten uzun sürmüyor diye yeniden kurulum yapayım dedim bu seferde yine boş ekran karşılaştım. Bu arada yukarıda bahsettiğim güncelleme işlemini 14.04.03'e yaptım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Eylül 2016 - 03:19:48

ayrıca kurulum esnasında sda6'yı home olarak bağlayınca sorun oluşuyor ama sda6'yı home olarak bağlamzsam sorun olmuyor. fsck ile sda6'yı tarattım hiçbir sorun bulmadı. Ama neden böyle oluyor hiçbir fikrim yok. Ayrıca şimdi sda6'yı nasıl home dizini olarak bağlayabilirim. fstab'ta sadece root ve swap kısımları gözüküyor home'u oaraya nasıl ekleyebilirim.

ata1

fstab içine şu şekilde eklersin X yazdığım alanı home diskin olarak göster.

sudo nano /etc/fstab

/dev/sdaX              /home         ext4      defaults,noatime      0      2

dexter

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Eylül 2016 - 14:50:12
fstab içine şu şekilde eklersin X yazdığım alanı home diskin olarak göster.

sudo nano /etc/fstab

/dev/sdaX              /home         ext4      defaults,noatime      0      2

Teşekkürler yardım için. Birde şimdi güncelleme yaptım ve güncelleme yaparken şöyle bir uyarı aldım. Acaba /home'u bağladığım zaman açılmamasının sebebi bu olabilir mi:

(gtk-update-icon-cache-3.0:2086): GdkPixbuf-WARNING **: Cannot open pixbuf loader module file '/usr/lib/i386-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache': No such file or directory

This likely means that your installation is broken.
Try running the command
  gdk-pixbuf-query-loaders > /usr/lib/i386-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache

Birde şöyle bir uyarı verdi:

Generating grub configuration file ...
Warning: Setting GRUB_TIMEOUT to a non-zero value when GRUB_HIDDEN_TIMEOUT is set is no longer supported.

ilki için söylediği işlemi yaptım ama ikinci için birşey yapmam gerekiyormu bilmiyorum.

ata1

ata1

Rica ederim. Sorun olarak ne kaldı şuan

dexter

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Eylül 2016 - 15:26:46
Rica ederim. Sorun olarak ne kaldı şuan

Acil olan * bir şey kalmadı. Ama şu an 14.04.03 üstü sıkıntı çıkarttığı için (4.4 kernelinden kaynaklandığını düşünüyorum) dist-upgrade yapamıyorum. Bu ileride sorun çıkartırmı bilemiyorum. Yardımların çok teşekkürler. Birde /dev/sda6 yerine UUID değerini yazsam daha sağlıklı olur galiba.

ata1

çok da sorun değil diski gösterdin ise Uuıd değeri bellidir. UUID değişmediği sürece bir sorun yaratmamsı gerekir. Tabi istersen aynı satıra uuıd eklersin