8.10 kurulmuyor

Başlatan raspacı, 11 Aralık 2008 - 14:50:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

raspacı

Casper nirvana bir külüstürüm var. 8.04 ü başarıyla kurmuş fakat rtl 8187 kablosuz bağdaştırıcının linux desteği olmadığından 3 dakikadan sonra netten koptuğu için mandriva spring kurdum. O da aynı sorunu çıkarınca 8.10 kurayım dedim. Pcnetten çıkan cd açılış ekranından sonra donuyordu. Bende netten indirdiğim ubuntu yu kalıp cdsi olarak yazdırıp çalıştırdım. Fakat yine açılıştan sonra dene, kur gibi secenekleri gösteriyor. Hangisini seçersem seçeyim biraz ekrana yazı basıp(bol errorlu cümlelerle; mesela sector bilmem ne hata ,device sr0 hatalı gibi) sonra donup kalıyor. Cd yi denetle deyince hata bulamıyor. Acaba sorun benim casper dan mı kaynaklı. Başka bu sorunu yaşayan var mı diye merak ediyorum da...
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

koenig

Arkadaşım bende senin gibi benze bir sorun yaşadım yeni linuxcuyum ve buradaki arkadaşlar saolsun sorunumu çözdü HDD markası nedir sanırım Seagte ise şansın yok o haddiski sökmeden kurulum yapamazsın beninde 2 HDD vardı benzer errorlar alıp kurulum yapamıyordum
Çağların Tavsiyesine uyup seagate ' söktüm sorunsuz kurdum ve 1 haftadır daha xp'nini yüzüne bile bakmadım :)
Benim sorunum ve gelen yardımları buradan iceleyebilirsin http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5234.0.html
Umarım Yardımcı olur
Pencere Mahkumiyeti bitti AMA daha PENGUEN kardeşten öğrenecek çok şeyim var.

PEN VS. PEN Kazanan UBUNTU

raspacı

http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5090.0.html
Burdada benzer bir sorun var ama çözüm belirsiz. Teşekkür edeyim. Hd markasını bilmiyorum. Donanımdan fazla anlamam araştırayım. Bu yazıyı arkadaşın acer marka lap-topundan 8.04 ile yazıyorum. Casper linux için çok uyumsuzmuş. Şimdi anlıyorum. Hd değiştirmek neye patlar. Bilgisayar değiştirmek daha mantıklı galiba:)

koenig

Normal PC ise Sorun değil çıkma sanırım enfazla 45-50 YT civarı 80-100 GB arası bulabilirsin Kendininkinide 20-30 satabilirsin fazla kaybın olmaz  Eğer laptopsa tuzluya patlayabilir yinede yanıltmış olmayayyım ben seni

raspacı

teşekkür ederim kardeş. Hd değiştirmeyi düşünmüyorum şu an. Lap-topum var ve daha garantisi bile dolmadı. Tüm linux sürmleri çalışırken bir 8.10 bir de fedora sorun çıkarıyor. Onda da aynı sorun vardı. Birde istisnasız hepsi kablosuz ağ sorunu çıkarıyor. Bir süre daha korsan xp ye devam.

btermeli

Cdrom'un duzgun calistigini kontrol edin, mesela yukleme yapmaya calisitiginiz cdyi dizustu bilgisayarinizda deneyin, calisan cd olarak aciyor mu? Acarsa sorun cdromdadir, baska bir cdrom takip yukleme yapabilirsiniz.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

raspacı

Çalışan cd den denedim ve onda da aynı hatayı verip donuyor ekran. Sr0 device error gibi bişeyler yazıyor. Galiba harddiskimi beğenmedi. Ne yapalım bendeki malzeme bu:) ubuntu saolsun. Bir de mint deneyelim bakalım.

koenig

Senin Kendi bileceğin iş arkadaşım
Ama kablosuz ağ işine gelincede ben hiç sorun yaşamadım Ubuntunun Burda Hakkını yememek lazım 54Mbps lik wifi bağlantımla Flashgot ve  Aria ikilisi sayesinde 300-350 Kbps lik download hızım var bunu XP'de Hayal dahi edemezdim :)

koenig

Aynı HDD sorununu Redhat ta veriyor diğerlerini bilemem ama Knoppix sorunsuz çalışıyor Tamamen kendi tecrübem ben denedim burada sorunum çözülünceye kadar gezmediğim Linux wikisi kalmadı 2 ay boyunca bir çok şey denedim Kolay gelsin arkadaşım

raspacı

Saol aslında hdd sorununu birçok dağıtım vermedi bende. Asıl sorunum rtl 8187 kablosuz ağ bağdaştırıcımın linux dağıtımlarında 3 dk. içinde devredışı kalması. Araştırdım bunun bir çözümü yok gibi. 8.10 da çözüldüğünü duydum ve onda da hdd sorunu çıktı. 8 .04 gayet kolay kuruluyor ama nette kalış sürem 3 dakika oluyordu.Neyse bakalım mint ne yapacak.

ironic

Mint ubuntu 'yu temel alan bir dağıtım olduğundan fark eden  bir şey olacağını sanmıyorum . Genelde özelleştirme odaklı bir dağıtım.

Pardus u deneyebilirsiniz.

raspacı

pardus forumlarını araştırınca başı benimle aynı dertten muzdarip çok arkadaş olduğunu gördüm. Elime 2008 cdsi geçerse denemeden durmayacağım yine de:)

btermeli

Alıntı yapılan: btermeli - 11 Aralık 2008 - 15:47:25
Cdrom'un duzgun calistigini kontrol edin, mesela yukleme yapmaya calisitiginiz cdyi dizustu bilgisayarinizda deneyin, calisan cd olarak aciyor mu? Acarsa sorun cdromdadir, baska bir cdrom takip yukleme yapabilirsiniz.

Beni yanlis anlamissin, yukleme yaptigin calistigin cdleri baska bilgisayarda dene bence, cdromun bozuk olabilir.

raspacı

Evet buda bir olasılık ama başka bilgisayarda çalışacaktır muhtemelen. Çalışsa bile harddisk hatası mı cdrom hatası mı bilemiyeceğim ki. İki ihtimal de olabilir. Bu arada cdrom hatası ise 8.04 te niye yaşanmıyor acaba münmün mü bu?
Bir de cdrom hatasıysa çözümü nedir?

btermeli

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Kasım 2008 - 02:01:41
Kesin cevap vermem çok güç. Bu sorun bir kernel serisinden kaynaklanıyorsa Suse ile de aynı hatayı alabilirsin. Eğer Ubuntu temelli bir problemse Suse iş görebilir. Kısacası denemeden bilmemiz zor.

Benim söylediğim yol ise Alternate ISO çekip denemen.
http://ftp.belnet.be/mirror/ubuntu.com/releases/intrepid/ubuntu-8.10-alternate-i386.iso

Bunun kurulumu biraz daha zordur fakat eğer bölümlerin hazırsa sorun çıkacağını sanmıyorum. Biraz dikkatle olayı çözersin.

Not: Bu yöntemin işe yarayacağını iddia etmiyorum.Sadece bir tavsiye veriyorum.

Bu da degisik bir yol, sen bize cikan hatayi yazabilsen daha kesin bir yol bulunur.

raspacı

bölümlerim hazır 16 gb  ntfs xp için 60 küsur mandriva kurulu ama silecem kablosuz sorunu var. Bu verdiğin adresten kurulumun farkı ne acaba indirmeye başlasammı düşünüyorum şu an mint indiriyorumda iron arkadaş onda da olur diyo.
end request:I/0 error, dev sr0, sector 1431176
132.419152 buffer I/0 error on device sr0, logical block 178897
bu mesaj bir kaç kere daha tekrar ediyor sektor ve blok isimleri değişerek. Sonra kuruluma geçiyor ve ilk grafik ekranda donuyor.

bytan

Bunu deneme imkanınız var mı?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

btermeli

Alıntı YapSolved by changing DMA mode for the DVDRW in the BIOS to UDMA2 (instead of auto)

biosta cdromunu dma'dan UDMA2 yapip  deneyebilir misin?

raspacı

Bytan onu denemiştim olmadı. Biostan o ayarı nasıl yapacağımı bulamadım. Xp de ide aygıtından dma ayarları vAr ama biosta bulamadım.

Çağlar

Bios'da sürücü seçenekleri gibi bir yer yok mu? Kurcaladın mı her yerini?
We got a badass over here!

bytan

Alıntı yapılan: levi - 11 Aralık 2008 - 19:57:44
Bytan onu denemiştim olmadı. Biostan o ayarı nasıl yapacağımı bulamadım. Xp de ide aygıtından dma ayarları vAr ama biosta bulamadım.

O sana cd nin sağlam olup olmadığı düzgün yazılıp yazılmadığı hakkında bilgi verecekti. Denediğinde hata mesajı mı almadın yoksa başka bir şey mi oldu? Olmadı derken neyi kastediyorsun @levi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

raspacı

bytan bende 2 cd var ikisinide denetledim hatasız çıktılar. Cdlerde sorun yok. Çağlar bios ayarlarında main ksmında iki seçenek var değerleri ise dma 2 görünüyor . O yüzden ellemedim I/0 gibi bir yer vardı disable yerine enable yaptım hata mesajında I/0 olduğu için. Yalnız bendeki 1. cd hata mesajı vermeden direk donuyor diğeri mesaj verip donuyor. Fedorada da aynı şey olmuştu. Cdrom çalışırken harıl hurul testere sesi gibi sesler çıkarıyor bazen. Ondan da olbilir. Harddisk uyumu da olabilir çünkü sektorlerde sorun var filan diyor anlamadım. Yabancı ubuntu ve fedora forumlarına  bakacağım biraz da. Belki bir talihdaşım vardır.

raspacı

Bir de üstte yazdığım hata mesajından önce 1 saniyeliğine şu mesajı gösteriyor:
bios bug timer not connected to io-apic
yabancı forumlarda açılışta f6 ile gelen seçeneklerde -- den önce noapic yazın demişler. olmadı tabi ki. Bir  çok kişinin aynı sorunu yaşadığını gördüm.

heartsmagic

noacpi nolapic acpi=off denenebilir.
Bir başka alternatif ise adı üzerinde Alternate ISO ile deneme yapman.
İndirdiğin ISO'ların md5 bütünlüğünü kontrol ediyor musun? Yavaş bir hızda yazıyor musun?
Eğer orada mızıldandığı sr0 diskin ise diskin bozuk veya hatalı olma olasılığı da mevcut. Ancak ben CD-Rom olduğunu düşünmekteyim ki bu daha çok beğenilmeyen bir CD-Rom sorunu gibi görünüyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

raspacı

Açılışta cd doğruluğunu kontrol et dedim. İki cd de sorunsuz göründü. Cdrom olabilr ama bir çok linux dağıtımı bu cdrom da çalışıyor. Su an suse ve mint indiriyorum. Onlar sorunsuz kurulmuştu bu bilgisayara tabi eski sürümleri. 8.04 hardy de kurulmuştu ama kablosuz sorunu vardı. Realtek rtl8187 gibi çamur bir bağdaştırıcı sayesinde.Suseden hayır gelmezse alternate deneyelim.Teşekkürler.