[Çözüldü] /dev/sda2 hatasi

Başlatan barbarossa208, 28 Ağustos 2016 - 15:26:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barbarossa208

Nvidia legacy binary driver - version 304.131,nvidia-304 (sahipli) kullaniyordum ek suruculerden  nvidia-304 updateyi sectim guncelledim bilgisayari kapattim actim. Ve bu hatayi aliyorum..

Çözüm:Öncelikle ctrl+alt+f2,f3,f4,f5,f6 yı açın ardından giriş yapın. Hata ek sürücülerden kaynaklanıyor. Ek sürücüyü kaldırmak için dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|nvidia-prime|fglrx" yazın. Ardından reboot yazın bilgisayarınız açılacaktır.

eronis

Bunu direk geçmesi lazım, sistem açılmıyor mu ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

ata1

alıntıdır
Siz sistemin açıldığını söylediniz ama paylaştığınız bağlantıda sistemin açılmadığı söyleniyor. Tamamen farklı olaylar yani.

Konuya dönecek olursak o yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bilgisayar açılırken herhangi bir sebepten dolayı diskteki verilerde sorun olup olmadığını denetler. Eğer sorun varsa kurtarma işlemine başlar ve bilgilendirir, sorun yoksa da bunu belirtir.

"/dev/sda1" ile hangi diskin denetlendiği, "clean" ile hiç sorun bulunamadığı,  "xxx/xxx files" ile kaç dosya arasından kaçının kontrol edildiği,  "xxx/xxx blocks" ile de kaç blok arasından kaçının kontrol edildiği söylenmiş. Disklere nokta atış erişim sağlayamazsın, erişim blok üzerinden olur. Yani bloklar halinde okuyup bloklar halinde yazarsın.

Bazı durumlarda bu yazı açılış resminin arkasında kalıp hiç görünmeyebilir. Bu durum nasıl sağlanır bilmiyorum ama bence çok gerekli bir şeyde değil.

barbarossa208

Alıntı yapılan: eronis - 28 Ağustos 2016 - 15:30:01
Bunu direk geçmesi lazım, sistem açılmıyor mu ?
Arada konuk girisi yaziyor sifremi giriyorum. Ubuntu yazisi cikiyor sol yarisi pembe diger yarisi mavi oluyor ekranin. Simdi ise tek dev sda2 xx/xx files xx/xx blocks yaziyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ağustos 2016 - 15:48:36

@ata1 cozum ne yani hocam?

ata1

ekran kartı kurdunuz sanırım ? onun kurulumunu düzgün yapmanız.

barbarossa208

Alıntı yapılan: ata1 - 28 Ağustos 2016 - 15:50:22
ekran kartı kurdunuz sanırım ? onun kurulumunu düzgün yapmanız.
İyi de konsola filan gecemiyorum. Hem 2 ay once ubuntuya gectim zaten.

ata1

ctrl+alt+f2 ve f3 f4 f5 f6 ile tty ekranına düşersiniz.

barbarossa208

Alıntı yapılan: ata1 - 28 Ağustos 2016 - 16:13:53
ctrl+alt+f2 ve f3 f4 f5 f6 ile tty ekranına düşersiniz.
Teşekkür ederim bu ekrana gelmem gerekiyordu :D Sayenizde halloldu.

ata1

rica ederim kart kurulumu hakkında formda araştırın ayrıca yardım almak için konuda açabilirsiniz.
Bumblebee
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41898.0

Prime
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46545.0

neynefes

çözüm yolu pek doğru olmamış :)

Verdiğiniz komut tırnak içerisindeki paketlerin kurulu olup olmadığını yazar sadece.

ata1

sanırım 2 ci reboot çözüm olmuş arkadaşa  :))

barbarossa208

Hey bu hatayı çözmek için ctrl alt f2 ye ihtiyacım vardı sadece. Niye bu kadar kabasınız ki ? Ve kesinlikle o kod ek sürücüleri kaldırdığı için işim çözüldü. Dediğim gibi ek sürücüyü değiştirmiştim Arma 3 için.

neynefes

Serzeniş bana mı? "Hey" ifadesi de gayet kibar olmuş. :) dpkg ile başlayan komut herhangi bir paketi kaldırmaz, yüklemez, değiştirmez. Hani iddaa ettiğiniz şey de kesinlikle yanlış :) Ben sadece çözüm diye paylaştığınız komutun çözümle alakası olmadığını söyledim. Ctrl+alt+F2 ile terminali açmanıza bir şey söylemedim.

ata1

Verdiğin komut sadece neler var görmek içindir. Arkadaşında belirttiği üzer ne kurar nede kaldırır sadece görüntüler neler kurulu diye
kısaca sen 2 ci defa yeniden başlat dediğinde taşlar yerine oturmuş ve sorun çözülmüş. Hiç  bir şey silmedin zaten bir şey de eklemedin
kısaca çözüm yerinde sunduğun bir çözüm değil arkadaş onu belirtti senden sonra konudan faydalanmak isteyenleri yanıltmaması için.