[Çözüldü] Arama motorunu degiştirme

Başlatan sinan54, 24 Ağustos 2016 - 23:00:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sinan54

Arch xfce kullanıyorum.Bilgisayarımda Chromium,Opera ve Tor tarayıcıları var.Tor hariç digerlerinde arama motoru değişmiyor.Tarayıcı ayarlarında varsayılan olarak Duckduckgo gözüküyor,fakat açılışta Google geliyor.

ata1

chromium için ayarlar arama motorlarını yönetden değişebilmen gerekir ben değişiyorum. Ben de arch kullanıcısıyım.

sinan54

Bende o ayarlardan değiştirme yapıyorum.Hatta ayar sonrası tarayıcımı kapatıp yeniden açıyorum.Ayarlar kısmında arama motoru olarak degişim yaptığım motor görünüyor (mesela Bing gibi) Fakat tarayıcı devamlı google ile açılıyor.Chrome'in yardım sitesinde ''Arama motorunu değiştiremiyorsanız zararlı yazılım temizliği yapınız''uyarısını görünce
biraz rahatsız oldum.Opera tarayıcıda aynı şekilde Tor browser'de sorun yok.

bugra9

Mesela Bing'i seçtiğini düşün. Adres çubuğuna arayacağın kelimeleri yazıp tamam dediğinde otomatik Bing açılmıyor mu?

TheSpace

Arama ile açılış sayfası farklı şeyler. Açılış sayfasını Google yaptığında arama bing ise adres çubuğuna yazdığın yazı bing de aratılır. Hayır aramada Google var açılış da bingin sayfası varsa adres çubuğunda arattığın Google aranır ama home sayfan bing olarak gözükür.

onlineradyodinle

Chrome yüklediğin bir uygulamayla yan uygulama olarak gelmişse üstünde profil dosyalarında oynanmış olabilir.

Değişmeme gibi bir sorun yaşıyorsan uygulamaları klasör ve ayar dosyaları ile birlikte kaldır kendi sitelerinde temiz yükleme yap

sinan54

Alıntı yapılan: TheSpace - 25 Ağustos 2016 - 11:36:23
Arama ile açılış sayfası farklı şeyler. Açılış sayfasını Google yaptığında arama bing ise adres çubuğuna yazdığın yazı bing de aratılır. Hayır aramada Google var açılış da bingin sayfası varsa adres çubuğunda arattığın Google aranır ama home sayfan bing olarak gözükür.
Dediginiz gibi oluyor.Ben arama motorunu değiştirince arama yapmamıştım.Hatam için özür diliyorum.

bugra9