Arma 3 OpenGL 4.1 Hatası Ubuntu

Başlatan barbarossa208, 24 Ağustos 2016 - 21:28:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neynefes

Deneyelim olmadı ppa üzerinden diğer sahipli sürücüleri de bir deneriz. Arma sunucularından da kaynaklanan bir problem olabilir onu da ayrıca konuşuruz.

barbarossa208

Ebridge hatasi veriyor. Bilgisayara erisemiyorum. Tto acilinca surekli asagi dogru yazilar kayiyor. Ne yapacagim?

Buda tty ekrani.

bugra9

Sistemde ekran kartı sürücüleriyle ilgili bir ppa ekledin mi? Kısaca aşağıdaki komutun çıktısını aktarır mısın?
ls -l /etc/apt/sources.list.d/

barbarossa208

Alıntı yapılan: bugra9 - 31 Ağustos 2016 - 03:01:10
Sistemde ekran kartı sürücüleriyle ilgili bir ppa ekledin mi? Kısaca aşağıdaki komutun çıktısını aktarır mısın?
Kusra bakmayin bilgisayara erisemedigim icin ss almam lazim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ağustos 2016 - 15:32:35

Bir sey soracagim. Bu hataya ek surucumu degistirerek ulastim. Ek surucuyu kaldirmak icin herhangi bir kod var mi ?

neynefes

O terminal ekranında şu komutu yürüterek Nvidia sürücülerini kaldırabilirsiniz.
sudo apt-get purge nvidia*
reboot

Bilgisayar bir açılsın gerisine tekrar bakarız.

ata1

Alıntı yapılan: barbarossa208 - 31 Ağustos 2016 - 15:31:03
Alıntı yapılan: bugra9 - 31 Ağustos 2016 - 03:01:10

Bir sey soracagim. Bu hataya ek surucumu degistirerek ulastim. Ek surucuyu kaldirmak icin herhangi bir kod var mi ?

kullandıklarımız komut kod değil bunu öncelikle düzeltelim.  :))

barbarossa208

Tesekkur ederim ancak yine ayni hata."driver'ebridge' is already registered , aborting" diyor hala. Bunun icin cozum arastirabilir misiniz ? Neynefes Bey siz olmazsaniz kimse bakmiyor. Allah sizden razi olsun.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Eylül 2016 - 00:20:38

@ata1 Hocam kac gundur hatami duzeltiyorsunuz tesekkur ederim ama bir de su hatayi duzeltseniz cok yardiminiz dokunur. Zaten bilgisayara eriseyim o oyunu silecegim. Bir haftada ubuntunun ne kadar problemi varsa yasatti bana. Gazi gibi geziyorum ya.

ata1

ben farklı sistem kullanırım ve yardım ederken farkında olmadan veri kaybına uğramanızı istemem her konuda hepimiz bilgili olamayız.
ben ubuntu komutlarında ve paketlerinde en az senin kadar acemiyim. Bu nedenle bilgiisi olan arkadaşlara bırakıyorum ki sizler zarar görmeyin diye
genel konularda her zaman elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım. Ama yardım ederken zarar vermek istemem  :)) arch kurduğunda ve kullandığında seve seve bu kart kurulumlarınıza yardım ederim  :))

barbarossa208

Alıntı yapılan: ata1 - 01 Eylül 2016 - 00:27:23
genel konularda her zaman elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım. Ama yardım ederken zarar vermek istemem  :)) arch kurduğunda ve kullandığında seve seve bu kart kurulumlarınıza yardım ederim  :))
Kart dedin tamam da yani ilk bu deneyimim  ;D . Ama aslinda haklisiniz veri kaybini onemsemeyenler olsa da ,ben onemsiyorum, siz mecburen dikkatli oluyorsunuz. Hem bence bu hatalari belki ileride baskalari da yasayacak. Onlara yardimci olmak guzel olurdu.

ata1

En ufak veri kaybı karşımızdakine zarar verir. Bizler veri ne demek bilen kullanıcılarız. Yarım doktor candan eder.  :))
yarım doktorluk yapmak istemem neynefes kardeşim gereken yardımı yapacaktır iyi forumlar

neynefes

Kullanıcılar vakti olduğu müddetçe elinden gelen yardımı yapıyorlar. Muhakkak vakitleri yoktur.

Sırasıyla bunları uygulayın. Dikkat edin elle gireceğiniz için hata olmasın komutlarda.

sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:oibaf/graphics-drivers
sudo ppa-purge ppa:bumblebee/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Bir yeniden başlatalım bakalım. Yine çözüm olmazsa farklı yöntemler denemeye calışırız.

barbarossa208

Ilk komutu girdim. Ikinci komutu girdigimde duzgun bir sekilde sudo ppa-purge diye bir komut yok diyor. Kontrol ettim kurulmamis. Ppa-purge kurulmadi. Baska bir yontem deneyelim.

neynefes

sudo apt-add-repository --remove ppa:oibaf/graphics-drivers
sudo apt-add-repository --remove ppa:bumblebee/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

ata1

Alıntı yapılan: neynefes - 01 Eylül 2016 - 00:43:10
Kullanıcılar vakti olduğu müddetçe elinden gelen yardımı yapıyorlar. Muhakkak vakitleri yoktur.

Sırasıyla bunları uygulayın. Dikkat edin elle gireceğiniz için hata olmasın komutlarda.

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

edit diyelim

Bir yeniden başlatalım bakalım. Yine çözüm olmazsa farklı yöntemler denemeye calışırız.

barbarossa208

Salt okunur hatasi veriyor. Yukleme guncelleme filan yapamiyorum. Bu nasil bir problem ?

bugra9

Aldığın hata iletisini tam olarak aktarabilir misin, ekran görüntüsü koysan daha iyi olur.

barbarossa208

Alıntı yapılan: bugra9 - 01 Eylül 2016 - 01:09:04
Aldığın hata iletisini tam olarak aktarabilir misin, ekran görüntüsü koysan daha iyi olur.
Bilgisayara erisemedigim icin mecburen telefon ile cekiyorum. Salt okunur filan hatasini mi gormek istiyorsunuz?

bugra9

Her komut girdiğinde çıktılarını paylaşırsan, komutları isteyen kişi son durumu öğrenmiş olur. Eğer hata alıyorsan kesinlikle tüm çıktıyı paylaşmalısın ki nerede sorun olduğu anlaşılsın.

mt

@barbarossa208
Bilgisyarınızı Recovery Modda Açıp Kurtarmayı deneseniz nasıl olur ? daha sonra OpenGL ile ilgili hatanın çözümüyle uğraşsanız..
aklıma geldi söylim dedim. :)

barbarossa208

Alıntı yapılan: mt - 01 Eylül 2016 - 01:23:19
@barbarossa208
Bilgisyarınızı Recovery Modda Açıp Kurtarmayı deneseniz nasıl olur ? daha sonra OpenGL ile ilgili hatanın çözümüyle uğraşsanız..
aklıma geldi söylim dedim. :)
Komut yazma kismina oradan giris yapiyorum zaten . Recovery modu ile olan tum surumleri denedim ancak yuklenme oluyor gibi gorulse de surekli ayni seyi tekrarliyor. Yine de tesekkur ederim :)

ata1

Vay be adam sorunu çözdü  :)) etiketlesen tamamdır  rcovery modda kurtar gitsin
sevgili @mt önceki iletileri de oku cevaplamadan önce

mt

@ata1  Sende haklısın.  @ barbarossa20 Bilgisayarıma erişemiyorum diyince bende böyle bir yorum şey ettim Bi daha olursa hepisini okurum. :D

ata1

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

konu biraz dağıldı yardım etmek için çaba harcayan arkadaşlara yardımcı olmak için komutların çıktısını paylaşırmısın rica etsek
görsel yada normal hangisini yapabiliyorsan

barbarossa208

Hemen yolda

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Eylül 2016 - 02:09:47

Sudo apt-get install ppa-purge

Yazan: sudo: ppa-purge: komut bulunamadi
Yazan:aynisi
sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

bugra9

Bu gibi durumlarda en iyisi silerek gitmektir. :D

Olası uyarıları engellemek için;

sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*.save

Hiç affetmeden ppa temizlemek için;

sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/bumblebee*
sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/oibaf*

Kilidi kaldırmak için;

sudo rm -f /var/lib/dpkg/lock
sudo rm -f /var/cache/apt/archives/lock

Temizlemek ve yazılım deposunu güncellemek için;

sudo apt-get clean
sudo apt-get remove ppa-purge
sudo apt-get update

Buraya kadar hatasız gelirse devam ederiz, eğer hata verirse komutların çıktılarını aktarırsın.