Ubuntu silip windows 7 kurmak

Başlatan erdogantogay, 22 Ağustos 2016 - 17:11:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdogantogay

merhaba arkadaşlar öncelikle durumu açıklayayım benim bilgisayarda iki tane işletim sistemi var birisi windows 7 onu kardeşim kullanıyor diğeri de ubuntu 16.04 onu da ben kullanıyorum

şuan bana windows 7 lazım ve kardeşiminkine girmek istemiyorum o yüzden ubuntuyu yokedip windows 7 kurmak istiyorum

ve kardeşimin windows 7sinin de bilgisayarda kalmasını istiyorum

napıcam bana yardımcı olur musunuz kardeşmin winodws 7 sine hiçbir zarar gelmeden kendi ubuntumu yokedip yerine windows 7 yi koymak istiyorum.

NOT : windows 7 home premium 64 bit var usb bellegimde

çok acil lütfen

neynefes

İşiniz çok acilse eğer windows 7 kısmında yeni bir kullanıcı oluşturun. Birbirinden izole bir şekilde kullanabilirsiniz.

erdogantogay

Alıntı yapılan: neynefes - 22 Ağustos 2016 - 17:16:56
İşiniz çok acilse eğer windows 7 kısmında yeni bir kullanıcı oluşturun. Birbirinden izole bir şekilde kullanabilirsiniz.

Hayır öyle yapmak istemiyorum ubuntumda 224 gb yer var ubuntuyu silip o 224 gb a yeni bi windows 7 kurup kullanıcam

Linax

Alıntı yapılan: erdogantogay - 22 Ağustos 2016 - 17:25:57

Hayır öyle yapmak istemiyorum ubuntumda 224 gb yer var ubuntuyu silip o 224 gb a yeni bi windows 7 kurup kullanıcam
Düzeltelim ki benim bildiğim bir diskte 2 Windows 7 kurulmaz,farklı kullanıcılar kullanılır.
*Not:Aksi taktirde Windows'u da formatlaman gerekir.
Yoksa her şey yeniden mi başlayacak?

ata1

10 tane windows kurulur aynı 10 linux kurulabiileceği gibi

erdogantogay

Alıntı yapılan: Linax - 22 Ağustos 2016 - 17:27:10
Alıntı yapılan: erdogantogay - 22 Ağustos 2016 - 17:25:57

Düzeltelim ki benim bildiğim bir diskte 2 Windows 7 kurulmaz,farklı kullanıcılar kullanılır.
*Not:Aksi taktirde Windows'u da formatlaman gerekir.

hayır benim bildiğim de şöyle diskte yeterli alan varsa istediğin kadar işletim sistemi kurabilirsin.

neyse soruma geçelim arkadaşlar...çok acil işim nasıl ubuntuyu silip hdd de kalan yere windows 7 kurabilirim

Linax

Alıntı yapılan: ata1 - 22 Ağustos 2016 - 17:30:01
10 tane windows kurulur aynı 10 linux kurulabiileceği gibi
Benim bildiğim farklı sürümlerde diske birden fazla Windows kurulur,ayni sürümde değil.
*Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler,sizin sayenizde öğreniyoruz :)
Yoksa her şey yeniden mi başlayacak?

ata1

ubuntu yanına ubuntu kur dene denemek bedava win yanı na win de kurulur. Farklı disk alanı olduğu sürece sorun olmaz.

erdogantogay

Alıntı yapılan: ata1 - 22 Ağustos 2016 - 17:36:28
ubuntu yanına ubuntu kur dene denemek bedava win yanı na win de kurulur. Farklı disk alanı olduğu sürece sorun olmaz.

ya nasıl yapacagımı bilmiyorum ama

ata1

format diskini tak ubuntu olan kısma kurulum yap hepsi bu

erdogantogay

Alıntı yapılan: ata1 - 22 Ağustos 2016 - 18:11:00
format diskini tak ubuntu olan kısma kurulum yap hepsi bu

karışmasın ? ubuntuya ait olan kısmı windows yükleyicisinde silsem sonra o kısma windows 7 yüklesem grubla uğraşır mıyım ?

ata1

bourbaki

Alıntı yapılan: ata1 - 22 Ağustos 2016 - 19:48:20
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27yu_bilgisayar%C4%B1mdan_nas%C4%B1l_kald%C4%B1rabilirim%3F

uygularsan sorun kalmaz sanırım
Aslında sorduğum sorunun cevabını biliyorum ama yine de doğrulamak için soruyorum. Bende iki tane ubuntu yüklü, linkte verilen programla ikisini de sorunsuz bir şekilde silebilirim değil mi? Biraz saçma oldu ama kusura bakmayın risk etmek istemedim.

ata1

erdogantogay

arkadaşlar bilgisyarı flash disk ile boot ettim (flash diskin içinde ubuntu vardı) ve try ubuntuyu kullandım grub menüsünden.sonra ubuntunun önizlemesinde os uninstalleri kurup ubuntuyu sildim windowsuma bişey olmadı ama  grub hala duruyor grubu nasıl silebilirim çok acil ??

ata1

windowsu kurduğunda windows kendi ön yükleyicisini yükleyecektir. Bu grubun kalkmasına sebep olmalı

erdogantogay

Alıntı yapılan: ata1 - 22 Ağustos 2016 - 23:35:02
windowsu kurduğunda windows kendi ön yükleyicisini yükleyecektir. Bu grubun kalkmasına sebep olmalı

Hocam cok acil suanki amacim grubu yok edip pcde iki tane windows 7  olmasi disk 0 bolum 4 suan pcde bulunan windows 7 ve ben kesinlikle zarar gelmemesini istiyorum napicam

plazma

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub%27u_silip_Windows_önyükleyicisini_kurmak

Grubu silebilirsiniz, gerisi windows kurulumu vs bizim forumun konusu değil, windows forumlarından yardım alırsınız.