[Çözüldü] Neden Aptal Gibi Hissediyorum?

Başlatan Meoleth, 18 Ağustos 2016 - 10:04:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Meoleth

Windows 8'den geçme Windows 10'umu silip üstüne Ubuntu yükledim. Ama nedense hata yapmışım gibi geliyor. Yani sanki paralı ama bedava verilen bir şeyi itip de zaten bedava olan Ubuntu'ya geçmek enayi gibi hissettirdi beni. Hiçbir şekilde kötülemiyorum Ubuntu'yu. Sadece fiyat konusu kafamı karıştırdı.

TheSpace

Para vermiyor olmak rahatsız ettiyse bir miktar bağış yap. Üstünü harca elinde windowsa gidecek paran kalmamış olsun hepsini harcamış ol bence rahat hissedersin ;)

Meoleth

Sorun aslında para vermemek değil de para verdiğim şeyi kullanmayınca bir garip oluyorum. Boşuna para vermiş gibi hissediyorum.

Source

Böyle bir kararı verebilmen için linux üzerinde biraz vakit geçirmen gerekiyor ki ikisi arasında işini hangisinin daha iyi bir şekilde hallettiğini anlayabilesin.Eğer seni böyle hissettiriyorsa aynı zamanda ubuntuda kullanmak istiyorsan dual boot yapabilirsin.Hem windowsdan kopmamış olursun hemde linux üzerinde tecrübe kazanır ondan sonra karar verirsin.

alquirel

Windows'u tekrar kurmanın önünde bir engel mi var ki? Sonuçta lisans anahtarın elinde olduğu müddetçe bence pişmanlık duyacağın bir husus yok, çünkü sen parayı o anahtara verdin.

TheSpace

@Meoleth Bilgisayar alırken bazı şeylere dikkat edebilirsin. Mesela bazı bilgisayarlar işletim sistemi olmadan satılır o yüzden işletim sistemi için gerekli ücret olmadığından o kadar fiyatı düşük olur. Böyle bilgisayar alırsan windowsa boşa vermiş gibi hissetmezsin. Normalde monster laptop almıştı arkadaşım ve ubuntu kurulu gelmişti. Windows kurulu olarak gelmeyen laptop bulmak zor ama arayan her şeyi bulur :)

Meoleth

Haklısınız, dual Boot yapacağım galiba. Artık hangisi stabilse onda kalırım. Teşekkürler.

Linax

Alıntı yapılan: Meoleth - 18 Ağustos 2016 - 11:16:39
Haklısınız, dual Boot yapacağım galiba. Artık hangisi stabilse onda kalırım. Teşekkürler.
Dikkatlı kurmalısın,diski bölümlendirirken.Yoksa istediğin verimli performansı Linux dağıtımında alamazsın.İyi günler ;)
Yoksa her şey yeniden mi başlayacak?

Quapukulu

Bence aptal gibi hissetmek yerine "yaptık bir hata, ders olsun" diye düşünmelisin. Zararın neresinden dönersen kardır. Dualboot tavsiye etmiyorum.

FireSwords

Alıntı yapılan: Linax - 18 Ağustos 2016 - 13:11:28
Dikkatlı kurmalısın,diski bölümlendirirken.Yoksa istediğin verimli performansı Linux dağıtımında alamazsın.İyi günler ;)
O durum sadece mekanik diskler için geçerli yalnız. SSD'lerde böyle bir durum yok. :D

illedelinux

Eskiden insanları Linux'a geçmesi için ikna etmeye çalışıyordum, bunun yanlış olduğunu daha sonraları anladım.
Linux'u bilmeyenlere sadece anlatacaksın, ikna yoluna asla gitmeyeceksin. Anlattığın kişinin içinde varsa zaten bir şekilde Linux'u irdelemeye veya kullanmaya çalışacaktır ama ikna yoluyla geçenlerin çoğu Linux'u öğrenmek, araştırmak yerine her şeyin kendiliğinden veya başkaları tarafından olmasını ister, bu da artı yerine eksi olarak dönecektir. Linux kullanmak için insanda araştırma, sorgulama ve istek yoksa o kişi zaten baştan Linux'u kaybetmiştir...

Bakın size başımdan geçen bir olayı anlatayım. Windows'u yıllardır kullanmasına rağmen Windows'u dahi dogru-dürüst kullanmasını bilmeyen bir arkadaş bir gün virüslerden bıktığını, yavaşlamasından nefret ettiğini söyledi. Şimdi bu arkadaşa bunun alternatifi Linux işletim sistemi olduğunu söylesem onu kullanacak tip göremediğim için söylemek istememiştim. Sonra baktım sapasağlam bilgisayarı ve zerzavatlarını toplamış çöpe atacakken mecbur kaldım olaya el atmaya. Ona dedimki, sen işine bak, ben bunu yapacağım. Sonra Zorinos'u yükledim, hiç bir şey demeden kendisine teslim ettim. Oturdu bilgisayarın başına, ilk defa farklı bir sistemle karşılaştı, bu nasıl Windows dedi, bu Windows'tan bıkanlar için çıkmış dedim. Velhasıl nasıl kullanacağını biraz öğrettim. İlginçtir bu arkadaş yeni sistem için bana hiç başvurmadı. Daha sonra bu arkadaştan aradan iki yıl geçtikten sonra karşılaştım.
Windows sana halen çektiriyor mu, dedim, bakın ne cevap verdi, ne Windows'u sen o sistemi yükledikten sonra Windows'u hiç kullanmadım dedi...
Yani anlayacağınız ikna yöntemini kullansaydım belki de sonuç böyle olmayacaktı, arkadaşın içinde varmış ki, kendini Linux ortamında geliştirmiş, içinde olmasaydı ya bilgisayarı çöpe atacaktı ya da Linux için sürekli başımı ağrıtacaktı...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Linax

Alıntı yapılan: FireSwords - 18 Ağustos 2016 - 23:53:18
Alıntı yapılan: Linax - 18 Ağustos 2016 - 13:11:28
O durum sadece mekanik diskler için geçerli yalnız. SSD'lerde böyle bir durum yok. :D
Haklısın ama çoğu kiş mekanik disk aldığı için

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ağustos 2016 - 09:08:46

Alıntı yapılan: illedelinux - 19 Ağustos 2016 - 01:16:21
Eskiden insanları Linux'a geçmesi için ikna etmeye çalışıyordum, bunun yanlış olduğunu daha sonraları anladım.
Linux'u bilmeyenlere sadece anlatacaksın, ikna yoluna asla gitmeyeceksin. Anlattığın kişinin içinde varsa zaten bir şekilde Linux'u irdelemeye veya kullanmaya çalışacaktır ama ikna yoluyla geçenlerin çoğu Linux'u öğrenmek, araştırmak yerine her şeyin kendiliğinden veya başkaları tarafından olmasını ister, bu da artı yerine eksi olarak dönecektir. Linux kullanmak için insanda araştırma, sorgulama ve istek yoksa o kişi zaten baştan Linux'u kaybetmiştir...

Bakın size başımdan geçen bir olayı anlatayım. Windows'u yıllardır kullanmasına rağmen Windows'u dahi dogru-dürüst kullanmasını bilmeyen bir arkadaş bir gün virüslerden bıktığını, yavaşlamasından nefret ettiğini söyledi. Şimdi bu arkadaşa bunun alternatifi Linux işletim sistemi olduğunu söylesem onu kullanacak tip göremediğim için söylemek istememiştim. Sonra baktım sapasağlam bilgisayarı ve zerzavatlarını toplamış çöpe atacakken mecbur kaldım olaya el atmaya. Ona dedimki, sen işine bak, ben bunu yapacağım. Sonra Zorinos'u yükledim, hiç bir şey demeden kendisine teslim ettim. Oturdu bilgisayarın başına, ilk defa farklı bir sistemle karşılaştı, bu nasıl Windows dedi, bu Windows'tan bıkanlar için çıkmış dedim. Velhasıl nasıl kullanacağını biraz öğrettim. İlginçtir bu arkadaş yeni sistem için bana hiç başvurmadı. Daha sonra bu arkadaştan aradan iki yıl geçtikten sonra karşılaştım.
Windows sana halen çektiriyor mu, dedim, bakın ne cevap verdi, ne Windows'u sen o sistemi yükledikten sonra Windows'u hiç kullanmadım dedi...
Yani anlayacağınız ikna yöntemini kullansaydım belki de sonuç böyle olmayacaktı, arkadaşın içinde varmış ki, kendini Linux ortamında geliştirmiş, içinde olmasaydı ya bilgisayarı çöpe atacaktı ya da Linux için sürekli başımı ağrıtacaktı...
Bende bir olayı anlatayım...
Bende o sıralarda Linux'u insanlara anlatıp öğretmeye çalışıyordum,fakat insanlar eksi sandıkları düşüncelerinin yanlış olup doğru yapmaya çalıştığımda:
Linux'da doğru düzgün birşey yok.
Linux'u kullanmasını öğrenemem
Linux sürekli çöker!?!
Gibi yanıtlardı...
Daha sonra birkaç kişi heveslenip Linux'u yükledi ve artist artist ben hackerım diye dolaşmaya başladılar  :o :o :o
Daha sonra videolardan falan birkac parametre ve python kodu öğrenip şimdi ben Anonymous'un üyesiyim diye gezinmeye başladılar,daha sonra kullanamadıklarından Windows'a geçtiler.İçlerinden bir arkadaş vardı,o "Ben Windows'u kullanamıyorum,bana Linux yükler misin?" demişti,herkes ona gülüp"Sen windows kullanamıyorsun nasıl linux kullanacaksın dediler".Daha sonra ona baştan bir Ubuntu yükledim.Arada. uzun zaman geçti ve ona"Ubuntu'yu ögrenebildin mi?" diye geldiğimde bir baktım adamdsa Arch yüklü,gayet de güzel kullanıyor.Bir bakmışım ki de diğerleri Windows'ta kalmış...
Yani arkadaşlar herşey heves işidir,@illedelinux arkadaşımızdan da anlaşılacağı üzere.Bir şey zorla anlatılmaz...
Yoksa her şey yeniden mi başlayacak?

plazma

Başlık raporlayan kullanıcılar lütfen dikkat etsin neyi nasıl raporladığına, ikide bir hatalı raporlama yapmaya devam edilirse uzaklaştırma alacaksınız. Kuralları tekrar okuyalım lütfen.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0

Reverser

neden aptal gibi hissediyorsun ? Window ile birlikte Ubuntuyu kullan olsun bitsin ?

XFCE ROCKS !