[Çözülemedi Ama Genel Fikir Bulundu] Bilgisayar Siyah Ekran

Başlatan Linax, 17 Ağustos 2016 - 13:20:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linax

Herkese merhaba,yanlış yere konu açtığımın farkındayım fakat diğer forumların ilgisizliği üzerine burada ilgi ve sorunumun çözümünü bulmak için konumu açmak istiyorum
Herkese,Selamün Aleyküm.Konuya direk giriş yapmak istiyorum.Bizim bilgisayarda bir sorun var.Bilgisayarı açıyorum,siyah ekran veriyor,önceden fare gözüküyordu şimdi hiçbirşey yok.Şu aralar otomatik disk taramasına geçip sonra siyah ekran veriyor.Format isteyince de Dosyalar kurulurken hata veriyor.Ne yapmalıyım,yardım edin lütfen!(Sistem:Windows 8.1 Pro-Ubuntu'ya geçis planlanıyor ancak sorundan dolayı geçilemiyor.)
Sorumuma çözüm bulunması ümidi ile,
Saygılar;
--------Linax--------
Yoksa her şey yeniden mi başlayacak?

ata1

windows cd ile onarım denendi mi ? sorun win tarafında olduğundan bizlerden detaylı yardım almak zor. Fakat oluşturulan flash ile yeni kurulum yapılabilir.
bios ayarlarında flash birinci sıraya alınıp istenilen sistem boot edilebilir.

Nikel Adam

Windows üzerine değil ayrı ayrı yerlere kur. Windows Bootloader srun çıkarabilir.

Linax

Alıntı yapılan: ata1 - 17 Ağustos 2016 - 14:50:40
windows cd ile onarım denendi mi ? sorun win tarafında olduğundan bizlerden detaylı yardım almak zor. Fakat oluşturulan flash ile yeni kurulum yapılabilir.
Format cd'si ile onarım yaptım fakat olmadı.Onarma CD'si elimde değil.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2016 - 17:19:24

Alıntı yapılan: Nikel Adam - 17 Ağustos 2016 - 15:36:37
Windows üzerine değil ayrı ayrı yerlere kur. Windows Bootloader srun çıkarabilir.
Sorun kurmakta değil,şu anda kurulu değil kurmaya da çalışmadım.Sorun Windows'u çalıştırmakta,Windows'u çalıştıramadığım için Ubuntu'yu CD'ye yazdıramıyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2016 - 17:22:04

Alıntı yapılan: ata1 - 17 Ağustos 2016 - 14:50:40
CD en önde ve sorun boot ile ilgili değil galiba.Formatta bir hata var.Ayrıca Flash(Windows Format)elimde değil.Eğer elimde Ubuntu CD'si olsaydı yüklemeyi denerdim.

ata1

şayet önemli bilgileriniz var ise bunları taşıyın ardından formatlayıp istediğiniz sistemi kurun . Bilgilerinize lıve olan bir sistemle ulaşır ve taşıya bilirsiniz.
önemli birşey yok derseniz ister önce windows kurup ardından linux kurarsınız bu sısrlamada yaparsanız grub sorunuda yaşamazsınız. Yada istediğiniz tek sistemi kurarsınız.

Linax

Alıntı yapılan: ata1 - 17 Ağustos 2016 - 17:22:12
şayet önemli bilgileriniz var ise bunları taşıyın ardından formatlayıp istediğiniz sistemi kurun . Bilgilerinize lıve olan bir sistemle ulaşır ve taşıya bilirsiniz.
önemli * bir şey yok derseniz ister önce windows kurup ardından linux kurarsınız bu sısrlamada yaparsanız grub sorunuda yaşamazsınız. Yada istediğiniz tek sistemi kurarsınız.
Windows kurarken üstte de bahsettiğim gibi dosyaları kurarken hata çıkıyor.O yüzden Windows'a erişemiyorum
(Not:Önemli bilgilerim yok.)

ata1

linux kurmayı denediniz mi ? bios ayarlarınızı doğru yapmışsanız sistem kurulabilir.

Linax

Alıntı yapılan: ata1 - 17 Ağustos 2016 - 19:24:23
linux kurmayı denediniz mi ? bios ayarlarınızı doğru yapmışsanız sistem kurulabilir.
Linux CD'si elimde değil.CD'ye yazdıramıyorum çünkü Windows'a erişemiyorum!

ata1

sonuçta bir boot isosu oluştırmak zorundasın windowws yada linux diğer türlü pc açılmayacaktır varsa sistemde rcovery mod ile onarım dene

Linax

Boot isosu derken kastın nedir? Ayrıca Windows 8.1'in disk onarma modunu kaç kere denedim.Olmuyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2016 - 19:55:09

Alıntı yapılan: ata1 - 17 Ağustos 2016 - 19:45:39
sonuçta bir boot isosu oluştırmak zorundasın windowws yada linux diğer türlü pc açılmayacaktır varsa sistemde rcovery mod ile onarım dene
?

ata1

kurulum isosunu flash diske yada dvd ye yazdırdığında oluşan boot table yani yüklenebilir.

Linax

Kurulum isosu elimde değil,Windows açılmıyor,nasıl CD'ye yazdırabilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2016 - 20:15:11

Alıntı yapılan: ata1 - 17 Ağustos 2016 - 19:57:18
kurulum isosunu flash diske yada dvd ye yazdırdığında oluşan boot table yani yüklenebilir.
?

illedelinux

Anladığım kadarıyla hiç bir sisteme giremiyorsun, Windows cdsi ile bir şey yapamıyorsun, elinde Linux cdsi de yok, bu durumda başka bir bilgisayardan usb ve ya cdye istediğin Linux'u yazdır ve bilgisayarına kur, başka seçenek ben göremedim.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Linax

Alıntı yapılan: illedelinux - 17 Ağustos 2016 - 20:16:34
Anladığım kadarıyla hiç bir sisteme giremiyorsun, Windows cdsi ile bir şey yapamıyorsun, elinde Linux cdsi de yok, bu durumda başka bir bilgisayardan usb ve ya cdye istediğin Linux'u yazdır ve bilgisayarına kur, başka seçenek ben göremedim.
Başka yanıtı olan var mı arkadaşlar,eğer farklı çözümü olan var ise söylesin,yoksa..
Bu arada benim sistem kötü yine de halime Şükrediyorum.Ben hangi Ubuntu sürümünü ve seçeneğini kurmalıyım :S (Xlfch gibi)

ata1

hazırlanmış kurulum isosu olmadan başka öneri ?  açılmayan sistemde işlem yapamazsın.

Linax

Ubuntu'yu yükleyip CD'ye yazdırabileceğim bir iso linki verebilir misiniz.Benim sistem kötu(2GB Ram) fakat halime Şükrediyorum.Ona göre link verir misiniz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2016 - 20:37:43

Alıntı yapılan: ata1 - 17 Ağustos 2016 - 20:29:24
hazırlanmış kurulum isosu olmadan başka öneri ?  açılmayan sistemde işlem yapamazsın.
?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2016 - 20:38:09

Alıntı yapılan: illedelinux - 17 Ağustos 2016 - 20:16:34
?

Amenofis

Bence windowsu silme çünkü fazla dayanamazsın gibi duruyor. ;)

Source

Linax

Alıntı yapılan: Amenofis - 17 Ağustos 2016 - 21:56:54
Bence windowsu silme çünkü fazla dayanamazsın gibi duruyor. ;)
Daha öncelerden bilgim var.

Sertaç Özer

Sorunun devam ettiğini varsayarak...windowsu güvenli modda çalıştırın...sağ alt win logosunda cmd arattırın ve çalıştırın...ekrana CHKDSK /R yazarak HDD hatalarını arattırın

Linax

Alıntı yapılan: Sertaç Özer - 22 Ağustos 2016 - 14:55:19
Sorunun devam ettiğini varsayarak...windowsu güvenli modda çalıştırın...sağ alt win logosunda cmd arattırın ve çalıştırın...ekrana CHKDSK /R yazarak HDD hatalarını arattırın
Windows açılmıyor,nasıl güvenli modda çalıştıracağım,ayrıca Win otomatik onarmadan cmd'de chkdsk /r yapmıştım merak etmeyin;genel olarak harddisk bozuk mu düşüncesiyle arattığınızı düşünerek; 0 KB Bad sector yazıyor