[Çözüldü] Bilgisayar açıldığında otomatik çalışacak python scripti

Başlatan trairz, 13 Ağustos 2016 - 19:54:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

trairz

Merhablar hem forumda hem pythonda hemde linux da yeni bir kullanıcıyım  :) Ufak tefek python3 yazılımları geliştiriyorum.Benim bir türlü araştırıpta yapamadığım bir şey var.Python ile yazdığım bir uygulamada kendime veya bir başkasına başarılı bir şekilde mail gönderebiliyorum (bunu ilk yazdığımda çok sevinmiştim).Bunu yapabildikten sonrra aklıma bir şey daha geldi.Şimdi benim dizüstü bilgisarımı ben yada bir başkası tarafından açıldığı anda bana bir mail gelmesini istiyorum.Yani bu bende olsam başkasıda olsa oturum açıldığı anda arkaplandaki yazdığım script çalışacak ve bana tarihini saatini belli eden bir mail gelecek.python kısmını hallettim fakat bir türlü başlangıçta çalışmasını istediğim şekilde çalışmadı.Adım adım yeni başlayan birine uygun bir dille anlatabilecek varmı ? Teşekkürler iyi forumlar

guopx

Unity ana seçkedeki arama kısmına "Başlangıç uygulamaları" yazın ya da uçbirime
gnome-session-properties
yazdığınızda gelen başlangıç uygulamaları penceresinin sağındaki ekle butonuna tıklayarak python betiğinizi ekleyebilirsiniz.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

trairz

Peki yazdığım python scripti eklediğimde direk olarak bilgisayarı başlattığımda çalışacakmı?

guopx

trairz

deneme olarak çalıştırldığında klasör oluşturan bir python scripti var dediğiniz şekilde yaptım olmadı. internette araştırdıklarım shell kodu bilmem ne tarzında yapıordu .py uzantısını başlangıçta çalıştıracağını sanmıyorum terminale girip python3 deneme.py yazmadan çalışmıyor başka türlü.Bu arada Kaleilhan isimli kullanıcı ileti göndermiş bana ileti gönderemiyorum malesef nasıl ulaşabillirim size

guopx

Python betiğinin direkt çalışması için betiğin başına
#!/usr/bin/python3
Ekleyip tekrar deneyin. Ayrıca betiğe sağ tık > Özellikler > Erişim hakları sekmesinde "Dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver" kısmının işaretli olması gerekli.

trairz

Alıntı yapılan: guopx - 13 Ağustos 2016 - 21:33:48
Python betiğinin direkt çalışması için betiğin başına
#!/usr/bin/python3
Ekleyip tekrar deneyin. Ayrıca betiğe sağ tık > Özellikler > Erişim hakları sekmesinde "Dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver" kısmının işaretli olması gerekli.

Söylediğiniz gibi yaptım yanlız malesef çalışmadı.Sadece terminal üzerinden çalışıyor .py uzantılı.

guopx

trairz

Alıntı yapılan: guopx - 13 Ağustos 2016 - 21:57:59
Betiğinizin içeriğini görmemin bir mahsuru var mı?

#!/usr/bin/python3

import time
t = time.localtime()

h = t.tm_hour
m = t.tm_min
s = t.tm_sec

file = open(str(h)+"-"+str(m)+"-"+str(s)+".txt","w")

şöyle deneme olarak yazdığım basit bişey çalıştığında o anki saat dakika saniye isiminde bir text oluşturuyor ayırt edebilme açısından böyle bişey denemek istedim ama birtürlü bilgisayarı açıp login yaptıktan sonra masaüstünde text oluşmadı :)

guopx

Yazdığınız betiği kendim denedim
Masaüstündeki betiği başlangıç uygulamalarına ekledim sonra oturumu kapatıp açtım. Betiğin oluşturduğu text dosyası masaüstünde değil ev dizininin içindeydi. Yani bende çalıştı. Ev dizininin içine bir bakın orada oluşturuyor text dosyasını.

trairz

Alıntı yapılan: guopx - 13 Ağustos 2016 - 22:19:14
Yazdığınız betiği kendim denedim
Masaüstündeki betiği başlangıç uygulamalarına ekledim sonra oturumu kapatıp açtım. Betiğin oluşturduğu text dosyası masaüstünde değil ev dizininin içindeydi. Yani bende çalıştı. Ev dizininin içine bir bakın orada oluşturuyor text dosyasını.

Söylediğiniz iyi oldu ev dizini text dosyasıyla dolmuş taşmış  :) Yardımınız ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum sadece oluşturduğum dosyanın konumunu değiştirsem sanırım istediğimi elde etmiş olacağım :) İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ağustos 2016 - 22:52:19

Bu arada geliştirince yayınlamak istiyorum.Aklımdaki program şöyle çalışacak:Bilgisayar açıldığında ne olursa olsun eğer dizüstü bilgisayarıysa yada kamera varsa o anki kameradan ressim çekilecek ve mail olarak önceden belirlenen adrese otomatik mail gönderilecek.Kaleilhan isimli kullanıcı malesef iletinizi yanıtlayamıyorum sorunla karşılaşıyorum acaba gönderi veya mesaj sayım mı yetersiz bilmiyorum herhangi bir kimseyede kişisel ileti yollayamıyorum

bugra9

30 ileti sayısını geçince kişisel ileti gönderilebildiği aklımda kalmış.

Eğer sorun senin için çözüldüyse şöyle bir uygulamamız var.
http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi

trairz

Alıntı yapılan: bugra9 - 14 Ağustos 2016 - 00:28:55
30 ileti sayısını geçince kişisel ileti gönderilebildiği aklımda kalmış.

Eğer sorun senin için çözüldüyse şöyle bir uygulamamız var.
http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi

Teşekkür ederim ilginiz ve bilgilendirdiğiniz için sorun ve başlık çözüldü  :) Bu arada tam olarak bittiğinde paylaşacağım şuan sadece linux bilgisayarın oturumu açıldığında saat ve tarih bildiren mail alıyorum.Bir kaç bişey ekledikten sonra paylaşcağım iyi forumlar.

bugra9

Rica ederim. Sorun çözüme ulaştığına göre konuyu kilitleyelim. Kodlamanız bittiğinde ve paylaşmak istediğinizde kilit açma isteği gönderirseniz kiliti kaldırırız. Paylaşımınız için şimdiden teşekkürler. :)