Ubuntu 16.04 - AMD A10 7890K İşlemci Siyah Ekran Sorunu

Başlatan Afken, 08 Ağustos 2016 - 12:56:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Afken

Merhaba Arkadaşlar,

Geçen gün sistemimi yeniledim ve sdd'ye yeniden Ubuntu kurmadan önce HDD'deki Ubuntu'da bulunan "şifrelenmiş" kullanıcı dizinimi yedeklemek istedim. Fakat Ubuntu 16.04'ü boot ettiğimde, siyah ekranda kaldığını gördüm. USB'ye 16.04'ü yazdırıp bilgisayarı onunla başlatmaya çalışınca da aynı durumu yaşayınca internetten gördüm ki 16.04'ün henüz AMD'nin bu işlemcisi için desteği yokmuş. 15.10 yazdırınca USB'ye, normal şekilde sorunsuz başlıyor zira onu da denedim. (Grub'dan Ubuntu seçildiğinde, siyah ekran geliyor ve bilgisayar açık değilken monitörün ışığının yanıp sönmesi durumundaki siyah ekrandan bahsediyorum. Monitör açık görünmüyor yani seçince. Recovery mod'dan root olup dizini yedeklemeyi de düşündüm, sonuçta parolamı hatırlıyorum ama root olsam da, login olsam da kullanıcı adı ve şifremle, dizinler boş görünüyor oradaki komut satırında nedense..)

Fakat şimdi bu kullanıcı dizinimi kurtarmak istiyorum. Passphrase büyük ihtimalle diğer diskimde saklı tuttuğum passphrase. Yani önceki kurulumlara ait değilse, passphrase elimde evet. Şimdi bunları kurtarmak istiyorum ama bu konuyu neden buraya açtığımı söyleyeyim önce, passphrase konusu uzun ve uğraşlı sanırım. Bunun yerine 15.04'e düşürme (ekran siyah ekran iken) veya 15.04'ü kurup /home'un kurulu olduğu diski yeni kurulumda da /home olarak seçme gibi çözümler üretilebilir mi? Veya aklınıza farklı bir şey geliyor mu? Bunu merak ediyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Donanım Bilgileri:

İşlemci (APU Sistem):
AMD A10-7890K

Anakart:
MSI A68HM-E33 V2

Ram:
KINGSTON HyperX XMP Beast 8GB (2x4GB) DDR3-2400MHz CL11 Bellek HX324C11T3K2/8

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Ağustos 2016 - 13:17:32

Ubuntu 15.10 live usb ile boot edip eski /home ve /root disklerimi mount ettim. Ardından

sudo ecryptfs-recover-private

komutunu giriyorum fakat şöyle bir çıktı alıyorum..

INFO: Searching for encrypted private directories (this might take a while)...
find: File system loop detected; `/sys/kernel/debug/pinctrl' is part of the same file system loop as `/sys/kernel/debug'.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Ağustos 2016 - 13:56:00

sudo ecryptfs-recover-private /media/ubuntu/4b085652-977a-4778-bd6a-325543f56f8e/kullaniciadim/

komutuyla /home dizinimin olduğu disk üzerinde işlem yapınca passphrase sorgusu geldi, girdim ve

INFO: Success!  Private data mounted at [/tmp/ecryptfs.zGwpL6nH].

çıktısı aldım. Fakat söz konusu dizine sudo nautilus ile root olarak girdiğimde karşıma çıkan kısayola tıklasam da hiçbir şey olmadı. Komut satırından çalıştırınca da "komut bulunamadı" hatası veriyordu dosyadaki her satır için. Mesela line 1: command not found diye.. gidiyordu.

Sonra readme dosyasındaki ((aynı dizine sistem kendi oluşturmuş decrypt yaparken) komutla deneyince de

root@ubuntu:/home/ubuntu#  ecryptfs-mount-private
ERROR: Encrypted private directory is not setup properly

çıktısı aldım. root olarak denemiştim. sanırım artık vazgeçeceğim.
"biz istedikten sonra bize barış mı yok"

Riverside

Boot ekranında quiet splash girdisine nomodeset ekle.

Afken

Alıntı yapılan: Riverside - 18 Ağustos 2016 - 19:33:20

merhaba, geç cevap için afedersiniz. bu kesin bir sonuç mudur? çünkü bu gönderiyi yazdıktan sonra araştırmaya devam edince görmüştüm ki amd a10 7890k ve türevi APU işlemcilerin 16.04 ile problemi varmış. Sürücüler tamamen hallolmadığı için sorun çıkıyormuş. Bug bildirimi açılmış bu konuda.

Berkhan Berkdemir

Alıntı yapılan: Afken - 11 Eylül 2016 - 15:10:32

merhaba, geç cevap için afedersiniz. bu kesin bir sonuç mudur? çünkü bu gönderiyi yazdıktan sonra araştırmaya devam edince görmüştüm ki amd a10 7890k ve türevi APU işlemcilerin 16.04 ile problemi varmış. Sürücüler tamamen hallolmadığı için sorun çıkıyormuş. Bug bildirimi açılmış bu konuda.
14.04 kurun diyecektim ki zaten fark etmişsiniz. Malum AMD linux tarafında biraz kafa açıyor. Nvidia da farklı değil.

Python, SQL Developer
İyi günler

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

Afken

Alıntı yapılan: Berkhan Berkdemir - 11 Eylül 2016 - 15:39:49
Alıntı yapılan: Afken - 11 Eylül 2016 - 15:10:32

14.04 kurun diyecektim ki zaten fark etmişsiniz. Malum AMD linux tarafında biraz kafa açıyor. Nvidia da farklı değil.

Python, SQL Developer
İyi günler

Teşekkür ederim fakat yeni sürüm kullanmak istiyorum. Yoksa şu anda 15.10 sorunsuz şekilde çalışıyor bu sistemimde zaten.

Arkadaşın önerisiyle her şeye rağmen düzeltmek için görüntü almak üzere bilgisayarı açabiliyoruz ama önemli olan sonrası. Açıkçası verilerimin sağlığı için tekrar formatı göze alarak denemedim yeni sürümün son halini.

Deneyen, bilen, bu konuda bilgisi olan var mı?