Ubuntu ile UYAP Döküman Editörü çalıştırmak

Başlatan vali, 03 Ağustos 2016 - 15:19:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vali

Arkadaşlar ubuntuda uyap döküman editörü çalıştırabilir miyiz?

plazma

Sürümü yanlış yazdınız sanırım 16.10 alpha mı kurdunuz ?

zalolaz

[mention=600039]@plazma[/mention]

uyap editörü kurmaya çalıştım. linux mint 20.03 kullanıyom, daha linux malikanesinde yeniyim. uyap kurulamadı. paket yöneticiside açılmıyor, açılınca hata verip işlem yapılmıyor. terminalden girip, uyapı güncellemeyede kalksam, kaldırmayada kalksam, yok olmuyor.
paket yöneticisinin verdiği hata;             
E: uyapeditor paketinin tekrar kurulması gerekli, ancak gereken arşiv dosyası bulunamıyor.
E: Önbellek açılırken dahili hata (1). Lütfen hatayı bildirin.

teerminalden kaldırem diyom . oda hata veriyor. verdiği hata bu
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
E: uyapeditor paketinin tekrar kurulması gerekli, ancak gereken arşiv dosyası bulunamıyor.

bana bi uyap edditör, e imza ve meb dys sistemi lazım. kuramıyom :((

[eklenti yönetici tarafından silindi]

serkan38

sistemi yeniden başlatın, sadece deb dosyasına çift tıklayarak kurun bu esnada başka bir program çalışmasın örneğin synaptic paket yöneticisi ile aynı anda güncelleme yöneticisini kullanamassınız  buna terminal ve uygulama mağazası dahil.döküman ve şablon editörünü uyap sitesinden indirdim deb dosyası ile kuruldu bir sıkıntı yok.

zalolaz

dediğiniz gibi yaptım ama, yukardaki ni , sadece ekran görüntüsünde sonun anlaşılsın diye paylaştım. dediğinizide yaptım. uyap editörü tek başına yükleyeyim dedim ama olmadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ocak 2022 - 22:43:37

synaptic paket yükleyici açılmıyor. uyap editör terminalden kalkmıyor. uyap tekrar yüklenmiyor..
teknik yardım lazım..

serkan38

Müsaitseniz teamwieverden yardımcı olmaya çalışırım.

zalolaz

teamweawer yüklü değil. yükleyemiyomda :)) karşıma uyapeditör arşiv dosyası problemi çıkıyor.
paket yöneticisi açılınca, fotodaki problem çıkıyor ve paket yöneticim kapanıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ocak 2022 - 23:13:03

ben usb ile tekrar format atıp, teamwiaveri yüklemeye çalışayım. sonra sizden uyap ve dys hususunda yardım alsam olur mu??

serkan38

aşağıdaki adımları bi denermisiniz terminali açıp
sudo dpkg --remove --force-all uyapeditor
bu işe yaramaz ise
sudo rm -i /var/lib/dpkg/info/uyapeditor.*
sudo dpkg --remove --force-remove-reinstreq uyapeditor
sudo apt-get update

zalolaz

şuan yeniden başladım. minti yeniden kurdum. müsaitseniz temvivırı kurayım,

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ocak 2022 - 00:21:38

şuan teamvivırı kurdum

serkan38

zalolaz

XXX

zalolaz

serkan kardeşime teşekkürler. bi saatten fazla uğraştı ve pilgisayarımda DYS ÇALıŞıYORR.

serkan38