Low Level Format

Başlatan barbarbarbaros, 02 Ağustos 2016 - 02:56:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barbarbarbaros

Merhaba arkadaşlar,

Ben normalde windows kullanıcısıyım. Fakat geçen günlerde Lenovo z50-70 marka dizüstüm ÇOK aşırı yavaşlayınca, kapatıp açayım düzelir diye düşündüm. Kapattım ve tekrar açmaya çalıştığımda "Diagnosing PC" demeye başladı ve orada kaldı. 1 gün açık bıraktım bir şey değişmedi. Bir süre açmayı deneyip açamayınca Windows'un sitesinden Windows 10 indirdim ve format atmaya çalıştım. Bu da bir işe yaramadı zira setupın son evresinde "Finishing up" derken, ya da bazen "Installing Updates" derken takılıp durdu.

Bundan da sonuç alamayınca, bir arkadaşın tavsiyesiyle bilgisayarı Ubuntu live ile açtım. (USB'den boot ettim kurmadan). Şimdi yine arkadaşımın tavsiyesiyle low level format atmaya çalışıyorum. Bunun için önce "Terminal" denilen windows'daki cmd.exe gibi yere "sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdb" yazdım. Bunun yanlış olduğunu düşünerek de daha sonradan "sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=4096" yazdım. Entera bastım.

Ekran değişmedi önce bir süre. Hiçbir şey olmamış gibiydi. Terminali kapatmaya çalışınca "devam eden işlem var" gibi bir uyarı verdi. Ben de kendi haline bıraktım. Yaklaşık 4-5 saattir dokunmadım. Şu an ekranda hiçbir şey yok, yalnızca pembemsi bir secreensaver tarzında bir şey var ve ekran bomboş. İşlem devam ediyor mudur? Ediyorsa ne zaman biter? Etmiyorsa ne yapmam lazım?

Low level format böyle mi atılıyor? Yanlış yaptıysam doğrusunu nasıl yaparım?

Şimdiden teşekkürler.

ata1

barbarbarbaros

Alıntı yapılan: ata1 - 02 Ağustos 2016 - 03:14:36
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31187.0

hocam teşekkürler, attığın linki önceden görmüştüm; fakat yazımı dolayısıyla sanırım pek bir şey anlamadım. benim şu an yaptığım şey doğru mu? değilse nasıl düzeltirim? bir de ekran gitti böyle screensaver gibi pembemsi bi ekran geldi, bir şey de yok boş içi. bu soruların da yanıtını arıyorum.