Dual mode işletim sistemini USB ile başlatma ?

Başlatan unknownperson, 31 Temmuz 2016 - 17:51:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

unknownperson

Merhaba arkadaşlar, 3-4 ay önce Ubuntu Ailesine katıldım.
Fakat sanırım windowsa hakim olduğum kadar ubuntuya hakim olamayacağım.
Ubuntuyu öğrenmek amacıyla ubuntu 16.04 ile windows10 dual mod olarak yükledim.
Gayet güzel şekilde grub ekranından istediğim sisteme girebiliyordum.
Şuanki sıkıntım şu 3-4 hafta önce grub kendi kendine gelmez oldu direk windows 10 açılmaya başladı.
Ben de windows boot manager kısmını bir program aracılığıyla sildim.
Artık bilgisayar başladığında grub geliyor fakat grubtan windows 10'a giriş yapamıyorum ubuntuya girebiliyorum.
Bende windows10'u repair etmek için usb'ye iso image ettim, fakat usb'yi öncelikte başa almama rağmen pc'yi başlattığımda usb'den başlamıyor, grub menüsünde de seçim olarak çıkmıyor.
Kısacası bilgisayarı USB ile başlatıp windows 10'u nasıl onarabilirim ?

mendirec

Merhaba @unknownperson. Hoş geldin.
Windows kalıbını Ubuntu üzerinden mi yazdırdın? Windows Boot Manager kısmını sildim demişsin. Bios üzerindeki girdiyi mi sildin? Bios boot ayarlarında Windows Boot Manager geçiyor mu? Sistem Uefi olarak mı kuruldu?

unknownperson

Alıntı yapılan: mendirec - 31 Temmuz 2016 - 18:29:30
Merhaba @unknownperson. Hoş geldin.
Windows kalıbını Ubuntu üzerinden mi yazdırdın? Windows Boot Manager kısmını sildim demişsin. Bios üzerindeki girdiyi mi sildin? Bios boot ayarlarında Windows Boot Manager geçiyor mu? Sistem Uefi olarak mı kuruldu?
Tam olarak şöyle oldu.
Ubuntuya giremeyince bende bari dosyalarımı kurtarayım dedim, bir programla Ubuntudaki dosyalarımı aldım.
Sonrasında bilgisayar başlangıcında menü görünmesi için programlar ararken EasyBCD programına denk geldim.
Hatırladığım kadarıyla bu programın edit boot menu kısmından windows'u silip add kısmından tekrar ekleyim dedim ve bu işlemi yaptım haliyle windows düzgün eklenmedi.
Bundan sonra windows'a giremedim, kendi tahminim windows boot manager sildim diye düşünüyorum.
Sistem Uefi olarak kuruldu, klasik windows 10'dan bios'a girdim cd'ye öncelik verip yazdırdığım ubuntu cdsinden kurulum yapmıştım 3-4 ay önce.

Şimdi size şuanki durumda bilgisayar açılırken ki sistemin durumunu anlatayım:

İlk açıldığında aşağıdaki linkde bulunan fotoğraftaki gibi grub menüsü geliyor.

http://tinypic.com/view.php?pic=vrrkp2&s=9#.V54fV-0vBNw

Sonrasında windows boot manager girince bu geliyor.

http://tinypic.com/view.php?pic=kd49zq&s=9#.V54ffO0vBNw

Sonrasında ESC basınca bios'a atıyor, ben alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi USB öne alsam da USB'yi başlatıp windows onarımı yapamıyorum.

http://tinypic.com/view.php?pic=mblcv7&s=9#.V54fse0vBNw

mendirec

Windows'u Usb belleğe hangi yöntemle yazdın? Beli doğru yazılamadığı için boot etmiyordur.

unknownperson

Win32 disk imager ile doğru bir şekilde microsoft'un sitesinden indirdiğim windows 10 iso dosyasını yazdırdım, onda sıkıntı olmadığını düşünüyorum.

mhmtkrktr

Paylaştığın resimler açılmıyor. Başka bir site deneyebilirsin.
Sorunun çözümü için F12 (veya bilgisayarında boot menüsü hangi tuşsa) onunla seçim yapabilirsin. Bios içindeki menü, USB için biraz daha karışık olabilir.

Bazı Bios larda harici bellek, HDD seçim menüsü altına düşer. Geçici olarak birinci diski USB olarak ayarlarsan olur.
Bu şekilde yapmışsan, işlemleri tamamlayınca geri almayı unutma bu durumda. Aksi durumda bilgisayara USB takılıyken bilgisayar açılmayabilir. Usb yi çıkartınca yine normale döner ama sıkıcı bir durum olabilir.

velid_e

Ona benzer bi sorun bende de vardı bununla çözdüm inşAllah sizde de çalışır.

grub-install /dev/sda
grub-install /dev/sdb
update-grub
Linux Evreninin Desktop Galaksisine Yeni Adım Atmış Başka Evrenlerden Gelen Uzaylı.