Arch Linux Cinnamon Ve VirtualBox Eklenti Sorunu

Başlatan Revenge, 31 Temmuz 2016 - 03:04:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Revenge

İyi Günler Arkadaşlar 2 Sorum Olacak ;

Arch Linux-Cinnamon Kurulumunu Yaptım Login'den Sonra Şöyle Bir İfade Çıkıyor Sağ Üst Köşede ;

"yazılımsal görsel işleme kipinde çalışıyor" Çözümü Nedir Ayrıca Yazarken Siyah Çizgiler Çıkıyor Bundan mıdır Sebebi?

Diğer Sorum İse ;

VirtualBox Kullanıyorum Aygıtlar Kısmından Misafir Eklentileri CD Kalıbını Yerleştiriyorum Ve Çalıştırıyorum Fakat Hata Veriyor(Log Dosyasını Açtığımda) ;

Please check that you have gcc,make,the header

ata1

bence archa erken dalmışsın  :)) cinemon kullandığım bir ortam değil fakat SIS ekran kartı ile Cinnamon masaüstünü çalıştıramıyordu son gelişmelerden haberdar değilim. çözüm var mı araştırmak lazım şu çıktılarınıza bakalım

glxinfo | grep render
lspci | egrep 'VGA|3D|Display'

Revenge

Bencede Öyle Oldu Gibi  :D Ama Kde Plasma'yı Sorunsuz Kullandım Xfce'yi Denedim Login Sorunu Oluştu Cinnamon da Durum Böyle İşte Hocam.

Makineyi Açayım Dedim Login Ekranında Fareyi Hareket Ettiremiyorum,Tuşlarda Çalışmıyor Terminale Bile Geçemiyorum (Forumda Duvara Kafa Atan Emoji Yokmudur Hocam xD ).

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Temmuz 2016 - 14:57:06

Alıntı yapılan: ata1 - 31 Temmuz 2016 - 03:16:15
bence archa erken dalmışsın  :)) cinemon kullandığım bir ortam değil fakat SIS ekran kartı ile Cinnamon masaüstünü çalıştıramıyordu son gelişmelerden haberdar değilim. çözüm var mı araştırmak lazım şu çıktılarınıza bakalım

glxinfo | grep render
lspci | egrep 'VGA|3D|Display'

Ekran Kartı Nvidia(GT940M) Ve İntel Var Yani Çift,Gerekmedikçe Nvidia Kartına Geçmiyor Dahili GPU'yu Kullanıyor Bu Sayede Enerji Tasarrufu Oluyor , Şimdi Bir Daha Bir Kurulum Yapacağım En Baştan,Nvidia'nınmı Driver'ını Kurmalıyım İntel'inmi?