bazı problemler ve sorular

Başlatan mutluozsoy, 31 Temmuz 2016 - 00:26:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mutluozsoy

selamunaleykum değerli ubuntu kullanıcıları.ben ubuntu 16.04 lts sürümünü kullanıyorum.bu sisteme geçeli belkide bir hafta olmadı,ilk günlerde ekran kilidimin çalıştığını hatırlıyorum ama sonra ne olduysa şimdi çalışmıyor.ctrl+alt+l işlevsel değil.ekran koruyucu ayarlarında ekran kilidi  aktif olmasına rağmen çalıştıramıyorum.hatta oturum açılırken parola sormasıda aktif ama parola girmeden oturum açılıyor.bu problemleri nasıl çözebilirim.
bir başka şeyse ubuntuda hazırda beklet yok mu,askıya al diye * bir şey var ama galiba sadece uyku moduna geçiyor.hazırda beklet sıklıkla kullandığım bir özellikti,bu özellik varsa nasıl aktif edebilirim.
bir win uygulamasını wine programı ile kurdum,masa üstümde kısa yolu bile oluştu ama program çalışmıyor.ve ben bunu kaldırmak istiyorum windowsdaki gibi denetim masası gibi bir şey olmadığından yapamadım.bunu nasıl yapabilirim.
diskimi windowstaki gibi birimlere ayırıp sistemin yüklü olduğu alanla medya,döküman ve belgelerimi sakladığım alan ayrı olsun istiyorum.aynı windeki c ve de birimleri gibi.gparted disk bölümü düzenleyicisinden denemeye kalktım ama alışık olmadığımdan ve windowstaki gibi aşina olmadığımdan riske girmek istemedim.bunu nasıl yapabilirim.
son olarakta resimdeki şey nedir ? bir uygulama erişmek istiyor diyor bu hangi uygulamadır zararlı mıdır yararlımıdır nedir anlamadım.

edit : konuyu galiba yanlış yere açmışım,lütfen mazur görün.iletimi silip ilgili alana yazmak istedim ama nasıl siliniyor bilmiyorum.genel başlığını görünce açmıştım konuyu ama onun yazılımın bir alt başlığını olduğunu sonradan fark ettim.eğer problem olacaksa  konuyu taşıyabilirseniz sevinirim.
Yağmur yağınca insanlar gülmüyor diye...
Gök yüzünün ağladığını sanırdım.
ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
MAVİYDİ DÜŞLERİM
ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM...

mutluozsoy

ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
MAVİYDİ DÜŞLERİM
ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM...

mendirec

@mutluozsoy, normalde bir başlık altında tek bir konu konuşuyoruz.
-İlk önce ekran kilitleme sorununa bakalım. Sistem Ayarları - Klavye - Kısayollar - Sistem - Ekranları kilitle değerinin karşısında ne var?
-Kullanıcı girişinde parola sormadan giriyor demişsin. Kullanıcı hesapları kısmında otomatik giriş açık mı kapalı mı? Kontrol eder misin?
-Hazırda beklet ise varsayılan olarak kapalı gelmektedir. Bağlantıda uyku kipini sınama yöntemi var. Deneyip sonucunu buraya geçer misin? Eğer olumlu ise bağlantının alt kısmında etkinleştirme ile ilgili anlatım var. O kısmı uygularız.
https://help.ubuntu.com/lts/ubuntu-help/power-hibernate.html
-Wine aracılığı ile kurduğun programı ise "Uninstall Wine Software" adlı programdan kaldırabilirsin.
-Diskten bir kısım ayırmak istiyorsan ayırma işlemi yapacağın bölümün bağlı olmaması lazım. Bunun için canlı DVD veya USB bellek kullanmalısıın. İstersen şu komutların çıktılarını geç bir duruma bakalım.
sudo fdisk -l
sudo parted -l

Son olarak "Anahtarlık Kilidini Aç" penceresi ise oturumun otomatik açılması sebebiyle alınan bir önlem. Eğer şifre girerek oturum açarsan bu pencere gelmeyecektir. Bunun sormaması için bildiğim kadarıyla bir ayar vardı. İstersen bakılabilir.
Dilimin döndüğü kadarıyla bir şeyler karaladım. Umarım yanlış bir şey yazmamışımdır.

mendirec

@mutluozsoy, konuya dönüş yap lütfen.

mutluozsoy

Sayın @mendirec,öncelikle ilgilendiğiniz için size çok teşşekkür ederim.son zamanlarda pedogojik formasyon dersleri ve projelerinden dolayı pek müsait olamıyorum.zira hocalarımız sağolsunlar baya bir idaalistler ve bizi boş bırakmıyorlar.foruma dönüş yapmama sebeblerimden biride bu aslında.lütfen mazur görün.Birde ubuntuyu kurcularken ve saydığım hataları düzeltmeye çalışırken işin içine compizide katınca içinden çıkılmaz bir durum söz konusu oldu.bende sistem görüntümden windowsu geri yükledim.projelerimizi şuan windows üzerinden takip ediyoruz.ondan dolayı bir sürede daha ubuntuya geri dönemeyeceğim.hiç olmazsa eğitimimiz bitene kadar.ubuntuya geri döndüğümde eğer hala nu konu aktif kalırsa ve ben aynı problemlerle karşılaşırsam yazdıklarınızdan istifade edeceğim inşâallah.
tekrar teşşekkür ederim.saygılarımla...
ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
MAVİYDİ DÜŞLERİM
ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM...

mendirec

Rica ederim @mutluozsoy, mazur görülecek bir durum yok :) Konu yöneticiler tarafından kapatılabilir. Dönüş yaptığın zaman konuyu açtır butonundan konuyu açtırabilirsin.