Grub Ekranı, Başlatıcı ve Başlangıçta Gecikme Sorunu

Başlatan ugurcan709, 28 Temmuz 2016 - 14:15:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugurcan709

Merhaba arkadaşlar, umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır. Ubuntu'yu Windows 10'un yanına kurdum(kurulum sırasında "başka birşey" seçeneğini seçtim ). Üç problemim var :

1- Windows'a ne zaman girsem Grub ekranı kayboluyor, ondan sonra sürekli Grub ekranı gelmeden direkt olarak Windows açılıyor, boot repair yapmak zorunda kalıyorum, ancak ondan sonra Ubuntu'ya tekrar ulaşabiliyorum.

2- Ubuntu'yu ilk kurduğumda Compiz Config ayarlarını kurcaladım. Bi ara başlatıcı ve paneli kaybettim. Çözümünü forumda buldum başlatıcı ve paneli bir şekilde geri getirebildim. Ancak Ubuntu ilk açıldığında parola girdikten sonra 10 saniye kadar beklemem gerekiyor başlatıcı ve panelin gelmesi için. Can sıkıcı bir durum.

3- Başlatıcı'da örneğin Firefox açıyorum buraya kadar sıkıntı yok. Ancak yine başlatıcıdan Firefox butonuna tıkladığımda pencerenin aşağı inmesini bekliyorum ancak inmiyor. Şu an tüm programlarım için geçerli bu. Hiçbirinin başlatıcıdaki düğmesine tıklayıp küçültemiyorum.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

ata1

1-Hızlı başlatmayı kaptmak için, Denetim Masası => Güç Seçenekleri => "Güç düğmesinin yapacaklarını seçin" kısayolu => Kapatma ayarları altından "Hızlı başlatmayı aç"  seçeneği önündeki işareti kaldır.

ugurcan709

Alıntı yapılan: ata1 - 28 Temmuz 2016 - 14:23:47
1-Hızlı başlatmayı kaptmak için, Denetim Masası => Güç Seçenekleri => "Güç düğmesinin yapacaklarını seçin" kısayolu => Kapatma ayarları altından "Hızlı başlatmayı aç"  seçeneği önündeki işareti kaldır.

Teşekkürler, ilk problem bu işlemle çözüldü. :)

mendirec

@ugurcan709, 3. sorun için ilk önce "Unity Tweak Tool" adlı programı yükle. Programı açtıktan sonra Başlatıcı bölümünden "Minimize single window applications on click" seçeneğini işaretle.

ugurcan709

Alıntı yapılan: mendirec - 28 Temmuz 2016 - 15:00:04
@ugurcan709, 3. sorun için ilk önce "Unity Tweak Tool" adlı programı yükle. Programı açtıktan sonra Başlatıcı bölümünden "Minimize single window applications on click" seçeneğini işaretle.

Teşekkürler, 3. sorun da bu işlemle çözüldü.  :)

ata1

ugurcan709

Alıntı yapılan: ata1 - 28 Temmuz 2016 - 15:19:20
2- için şunu dene
unity --reset-icons

Bu işlemin uzun sürmesi normal mi ? En az 20 dakikadır devam ediyordu. İşe de yaramadı malesef.

ata1

çok uzun sürmemeli o komut masa üzerinizi yani  unity'ikurulum anına yanı ilk haline çevirmek için yapılan hata ve özelleştirmeleri silmek içindi.
benim başka önerim yok ubuntu kullanıcısı arkadaşlardan çözüm yada öneri gelebilir.

ugurcan709

Alıntı yapılan: ata1 - 28 Temmuz 2016 - 17:53:11
çok uzun sürmemeli o komut masa üzerinizi yani  unity'ikurulum anına yanı ilk haline çevirmek için yapılan hata ve özelleştirmeleri silmek içindi.
benim başka önerim yok ubuntu kullanıcısı arkadaşlardan çözüm yada öneri gelebilir.

Teşekkür ederim, bekleyelim yeni önerileri bakalım :)