[Çözüldü] Ubuntu 14.04 Giriş Ekranında Döngüye Girme Sorunu

Başlatan umitkilic, 27 Temmuz 2016 - 17:43:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umitkilic

Merhabalar, Ubuntu'da ve forumda yeniyim. Dün bilgisayarıma Ubuntu 14.04 LTS yükledim bazı programları ve derleyicileri yükledim kapattım. Bugün açtığımda şifremi girmeme rağmen 2-3 saniye sonra beni tekrar giriş ekranına atıyor. NVIDIA GeForce GT 520M ekran kartı kullanıyorum. Belki gerekli güncellemeler yapılması gerekiyordur diye tty ekranından apt-get update / apt-get upgrade ile güncellemeleri yaptım ancak sonuç aynı. Daha önce de 14.04 ve 16.04 yüklemiştim ve o zaman da aynı sorun çıkmıştı, internette gezindiğim yerli ve yabancı sitelerdeki çözümleri yapmıştım ancak sonuç alamayınca Windows'a dönmüştüm. Tekrar dönüş yapmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı?

mendirec

Merhaba @umitkilic, aramıza hoş geldin.
Ekran kartı sürücü yüklemiş miydin? Oturum açma ekranında Ctrl + Alt + F1 ile komut satırına düş. İlk önce kullanıcı adını daha sonra da şifreni gir. Şifre girerken ekranda bir şey gözükmeyecektir. Yazmaya devam et. Daha sonra aşağıdaki komutu yürüt.

dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|nvidia-prime|fglrx"

Bu komutun çıktısında nvidia ile ilgili bir şey döndürüyorsa lütfen aşağıdaki komut ile sürücüyü kaldır ve sistemi yeniden başlat.

sudo apt-get purge nvidia*
sudo reboot

umitkilic

Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 19:16:59
Merhaba @umitkilic, aramıza hoş geldin.
Ekran kartı sürücü yüklemiş miydin? Oturum açma ekranında Ctrl + Alt + F1 ile komut satırına düş. İlk önce kullanıcı adını daha sonra da şifreni gir. Şifre girerken ekranda bir şey gözükmeyecektir. Yazmaya devam et. Daha sonra aşağıdaki komutu yürüt.

dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|nvidia-prime|fglrx"

Bu komutun çıktısında nvidia ile ilgili bir şey döndürüyorsa lütfen aşağıdaki komut ile sürücüyü kaldır ve sistemi yeniden başlat.

sudo apt-get purge nvidia*
sudo reboot

Hoşbulduk ilk olarak :)  nvidia'nın versionu 340 olan sürücüsü yüklüydü. Dediğiniz kod ile sildim. Şanırım sadece intel ekran kartını kullanarak bağlanmaya çalıştı. Ancak sonuç değişmedi. Yine şifreyi girdikten sonra şifre giriş ekranına atıyor. :/

mendirec

Sürücünün kaldırıldığı konusunda emin misin? Bir de bağlantıdaki yöntemi dene istersen.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51879.0

umitkilic

Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 19:26:20
Sürücünün kaldırıldığı konusunda emin misin? Bir de bağlantıdaki yöntemi dene istersen.

dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|nvidia-prime|fglrx" komutunu çalıştırınca aldığım çıktı:

ii bumblebee 3.2.1-5 amd64 NVIDIA Optimus support for Linux

Şimdi de verdiğin linktekini deneyip dönüş yapacağım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Temmuz 2016 - 19:33:50

Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 19:26:20

Linkteki işlemi yaptım ancak sonuçta bir değişme yok. Dosyayı başarıyla sildi ama yine şifreden sonra giriş ekranına atıyor. Bu arada farkeder mi bilmiyorum ama bilgilendirmek için söyliyim, nette araştırırken UbuntuMATE desktop'un bazen sorunu çözdüğü söylenmişti o yüzden onu yükledim şu an onun arayüzü ile oturum açmaya çalışıyorum.

mendirec

Bumblebee bu sorunu yapar mı emin değilim ama yine de kaldırıp deneyelim. Komut satırına nasıl düşeceğini biliyorsun zaten.

sudo apt-get purge bumblebee
sudo reboot

umitkilic

Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 19:34:28
Bumblebee bu sorunu yapar mı emin değilim ama yine de kaldırıp deneyelim. Komut satırına nasıl düşeceğini biliyorsun zaten.

sudo apt-get purge bumblebee
sudo reboot

Maalesef yine UbuntuMATE şifre ekranına dönüyor. 3. defa Windows'a kızıp Ubuntu'ya geçişim ve aynı bilgisayar/donanım olduğundan doğal olarak 3. defa aynı sorun başıma geldi. Eğer başka çıktısını merak ettiğiniz kod varsa yazın lütfen, çünkü tekrar dönüş yapmak istemiyorum windowsa.

mendirec

Bu sorun kurulumdan sonra yoktu anladığım kadarıyla bir şey yükledikten sonra oldu. Doğru mu? Yer kalmama gibi bir durum olabilir mi? Misafir kullanıcı ile açabiliyor musun? Çıktıyı görebilir miyiz?

df -h

umitkilic

Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 19:51:11
Bu sorun kurulumdan sonra yoktu anladığım kadarıyla bir şey yükledikten sonra oldu. Doğru mu? Yer kalmama gibi bir durum olabilir mi? Misafir kullanıcı ile açabiliyor musun? Çıktıyı görebilir miyiz?

df -h

Evet kurulumdan sonra java kurdum Netbeans indirdim ve VLC ile putty SSH programlarını kurdum o kadar. Hayır 400GB'a yakın bir alan var boşta. Eskiden kullandığım Windows'u sildikten sonra orada belgelerimin olduğu disk parçası duruyor hala ancak onunla alakalı olduğunu sanmıyorum. Bu arada misafir kullanıcı olarak da giremiyorum.

tty ekranında ls -lah komutunu girince liste halinde kayıtlar görünüyor. İçlerinden .xsession-errors isimli dosya dikkatimi çekti açınca içindeki kayıtlar şöyle;

/usr/sbin/lightdm-session: line 24: mktemp: command not found
/usr/sbin/lightdm-session: line 29: : No such file or directory
/usr/sbin/lightdm-session: line 33: cat: command not found
/usr/sbin/lightdm-session: line 34: truncate: command not found
/usr/sbin/lightdm-session: line 29: : No such file or directory
/usr/sbin/lightdm-session: line 33: cat: command not found
/usr/sbin/lightdm-session: line 34: trucate: command not found
/usr/sbin/lightdm-session: line 106: ls: command not found
/usr/sbin/lightdm-session: line 117: exec: gnome-session: not found

Belki bir ikir verir.

mendirec

@umitkilic, şu komutu bir deneyelim.
sudo dpkg-reconfigure lightdm
sudo reboot

Olmaz ise sonra bunu denersin.
sudo apt-get purge lightdm && sudo apt-get install lightdm

Kaynak: https://www.computersnyou.com/4947/how-to-solve-ubuntu-login-loop-quick-tip/

umitkilic

Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 20:02:33
@umitkilic, şu komutu bir deneyelim.
sudo dpkg-reconfigure lightdm
sudo reboot

Olmaz ise sonra bunu denersin.
sudo apt-get purge lightdm && sudo apt-get install lightdm

Kaynak: https://www.computersnyou.com/4947/how-to-solve-ubuntu-login-loop-quick-tip/

Maalesef bir değişilik olmadı. Yine aynı problem devam ediyor. Misafir kullanıcı olarak da girmemeye devam ediyor.

mendirec

cat /etc/environment
cat .pam_environment

Çıktıya bakalım.

umitkilic

Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 20:25:36
cat /etc/environment
cat .pam_environment

Çıktıya bakalım.

1. komut Çıktısı:
PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games:/usr/local/games"

export J2DKDIR=/opt/jvm/jdk1.8.0_101
export J2REDIR=/opt/jvm/jdk1.8.0_101/jre
export PATH=$PATH://opt/jvm/jdk1.8.0_101/bin:/opt/jvm/jdk1.8.0_101/db/bin:/opt/jvm$
export JAVA_HOME=/opt/jvm/jdk1.8.0_101
export DERBY_HOME=/opt/jvm/jdk1.8.0_101/db

2.komut çıktısı

LANGUAGE=en
LANG=en_US.UTF-8
LC_NUMERIC=tr_TR.UTF-8
LC_TIME=tr_TR.UTF-8
LC_MONETARY=tr_TR.UTF-8
LC_PAPER=tr_TR.UTF-8
LC_NAME=tr_TR.UTF-8
LC_ADDRESS=tr_TR.UTF-8
LC_TELEPHONE=tr_TR.UTF-8
LC_MEASUREMENT=tr_TR.UTF-8
LC_IDENTIFICATION=tr_TR.UTF-8
PAPERSIZE=a4

mendirec

sudo cp /etc/environment /etc/environment.ydk
sudo nano /etc/environment

2. komuttan sonra aşağıdaki girdileri sil. Değişikliklerin kaydedilmesi için ilk önce Ctrl + X'i tuşla ve sonra "e" diyerek çıkış yap.

export PATH=$PATH://opt/jvm/jdk1.8.0_101/bin:/opt/jvm/jdk1.8.0_101/db/bin:/opt/jvm$

Son olarak sistemi yeniden başlat.

umitkilic

Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 20:41:12
sudo cp /etc/environment /etc/environment.ydk
sudo nano /etc/environment

2. komuttan sonra aşağıdaki girdileri sil. Değişikliklerin kaydedilmesi için ilk önce Ctrl + X'i tuşla ve sonra "e" diyerek çıkış yap.

Son olarak sistemi yeniden başlat.

Çok teşekkür ederimm :) Masaüstü geldi açıldı ancak açılırken bi 5-10 saniye bekliyor ve sonra "System Program Problem Detected" uyarısı veriyor "Cancel" ve "Report Problem" seçenekleriyle. Report deyince lightdm yazılımı düzgün yüklenemedi diye bir uyarı verip rapor yollamaya çalıştı bir yerlere. Ancak açıldı yani desktop geldi. Peki UbuntuMATE in kaldırıp eski giriş tasarımına nasıl dönebilirim bilgin var mı?

mendirec

Sorun saptandı uyarsını geçici olarak şu komutla kaldırabilirsin.
sudo rm -f /var/crash/*
Eski giriş tasarımı derken neyi kastediyorsun?

umitkilic

Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 20:56:37
sudo rm -f /var/crash/*

İlk Ubuntu kurulumunda koyu bordo şeklinde bir şifre yazma ekranı gelir ya. Şu an UbuntuMATE yüklü ve yeşil ağırlıklı bir ekran karşılıyor beni o hoşuma gitmedi.

İkinci olarak Java path'lerini kaldırmış oldum, peki nereye yazmam gerekir bu yolları? Hangi dosyaya? İnternette /etc/environment dosyasına yazın diye okumustum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Temmuz 2016 - 21:05:09

Alıntı yapılan: umitkilic - 27 Temmuz 2016 - 21:00:10
Alıntı yapılan: mendirec - 27 Temmuz 2016 - 20:56:37
sudo rm -f /var/crash/*

İlk Ubuntu kurulumunda koyu bordo şeklinde bir şifre yazma ekranı gelir ya. Şu an UbuntuMATE yüklü ve yeşil ağırlıklı bir ekran karşılıyor beni o hoşuma gitmedi.

İkinci olarak Java path'lerini kaldırmış oldum, peki nereye yazmam gerekir bu yolları? Hangi dosyaya? İnternette /etc/environment dosyasına yazın diye okumustum.

Neyse herşeyi de sormiyim ufak bir google araştırması ile bulabilirim büyük ihtimalle tekrar çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için. İyi çalışmalar :)