Ubuntu ile Programlama ve Sistem Özellikleri

Başlatan Zalmoxis, 26 Temmuz 2016 - 20:12:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Zalmoxis

Merhaba,

Site üzerinden son sürümü indirdim ve Windows'tan Ubuntu'ya geçiş yapacağım. Dizüstü bilgisayarımın özellikleri şu şekilde;

- Intel i7 core 3630QM CPU
- 8 GB Ram
- 700 GB HDD
- NVidia Geforce 635M ekran kartı

Öncelikle bilgisayarım *kararlı bir şekilde Ubuntu'yu çalıştırır mı bunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca driver tanıma özelliği nasıldır bu konuda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

İkinci olarak ise aktif olarak PHP ile web yazılımları geliştiriyorum. Mutlaka forumda daha önce sorulmuştur yada internette yüzlerce kaynak vardır ama ben birinci ağızdan cevap almak istediğim için bunu soruyorum.

- PHP geliştirmek Windows'ta olduğu kadar kolay mı?
- Kısa vadede android uygulama geliştirmeye başlamak istiyorum ve bunun için kullanabileceğim programlar nelerdir?
- Kullanabileceğim editörler nelerdir? (Notepad++ benzeri veya daha iyisi)
- Google Chrome kullanıyorum aktif olarak? Hangi tarayıcı aktif olarak kullanılıyor Ubuntu üzerinde?

GIMP ve Lamp gibi programları duydum, sanırım en popüler olanları ama yinede buradaki aktif kullanıcılardan bilgi almanın daha faydalı olacağını düşündüm. Affınıza sığınarak internette yüzlerce kaynak olan bu sorulara cevap bekliyorum.

Source

Alıntı yapılan: Zalmoxis - 26 Temmuz 2016 - 20:12:42
Merhaba,

Site üzerinden son sürümü indirdim ve Windows'tan Ubuntu'ya geçiş yapacağım. Dizüstü bilgisayarımın özellikleri şu şekilde;

- 8 GB Ram
- 700 GB HDD

Öncelikle bilgisayarım *kararlı bir şekilde Ubuntu'yu çalıştırır mı bunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca driver tanıma özelliği nasıldır bu konuda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Evet bilgisayarın ubuntuyu çalıştırır.Ekran kartın nvidia olduğu için bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.
İkinci olarak ise aktif olarak PHP ile web yazılımları geliştiriyorum. Mutlaka forumda daha önce sorulmuştur yada internette yüzlerce kaynak vardır ama ben birinci ağızdan cevap almak istediğim için bunu soruyorum.

Kolay derken php geliştirme ortamının kurulumunu kastediyorsan gayet kolay forumda lampp(xampp) kurulumu diye aratırsan bulabilirsin.

Üst kısımda cevapladım.

- Kısa vadede android uygulama geliştirmeye başlamak istiyorum ve bunun için kullanabileceğim programlar nelerdir?

Eclipse veya Android Studio kullanabilirsin değişen birşey yok.

Bende notepad++ kullanıyordum şuan atom kullanıyorum.Biraz tercih meselesi çok fazla seçenek var.

- Google Chrome kullanıyorum aktif olarak? Hangi tarayıcı aktif olarak kullanılıyor Ubuntu üzerinde?

Firefox yüklü olarak gelir bunun yanında Google Chrome veya Chromium, Yandex Browser, Opera gibi popüler tarayıcılarıda kurabilirsin.

eronis

Alıntı Yap
Donanımını tam olarak bilmediğimiz için bir şey söylememiz çok güç. Wifi sorunsuz çalışır mı ? Touchpad sorun çıkarır mı ? FN tuşları sorun çıkarır mı ? Bunları öğrenmek için kurup kendin denemen lazım.

Alıntı Yap

Web geliştiricileri için linux ideal bir platformdur. "Mac alacak paran yoksa".

Alıntı Yap
Kısa vadede android uygulama geliştirmeye başlamak istiyorum ve bunun için kullanabileceğim programlar nelerdir?
Android Studio var en basidinden.

Alıntı Yap

Vim ve Emacs'a bakmanı kesinlikle öneririm. Bunun dışında hoşuna giden ne ise onu kullan derim.

Alıntı Yap
Google Chrome kullanıyorum aktif olarak? Hangi tarayıcı aktif olarak kullanılıyor Ubuntu üzerinde?

Chrome bizim tarafta mevcut ama ben sana chromium öneririm. Çünkü flash desteği yok ve flash gerçekten linux için büyük bir güvenlik açığıdır. Bilgisayarından flash'ı tamamen kaldırdığından emin ol.

Alıntı Yap
GIMP ve Lamp gibi programları duydum, sanırım en popüler olanları ama yinede buradaki aktif kullanıcılardan bilgi almanın daha faydalı olacağını düşündüm. Affınıza sığınarak internette yüzlerce kaynak olan bu sorulara cevap bekliyorum.

Bir kere geçersen zaten anlayacaksın ki Windows'taki her programın alternatifi bizde var. İhtiyacın olan yazılımı araştırabilir, araştırdıktan sonra forumdan tavsiye isteyebilirsin.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Nikel Adam

- 8 GB Ram
- 700 GB HDD

Kaldırır
Sorun olmaz.
Tabi.
Fark yok.
Kate ve Geany Notepad++'dan daha güçlüdür.
Chromium. Bence en iyisi Firefox.

bugra9

Alıntı Yap- Kullanabileceğim editörler nelerdir? (Notepad++ benzeri veya daha iyisi)
Sublime Text 3 ve Atomu önerebilirim.

lnxdev

Eğer weble uraşıyorsan visual studio code var gayet iyi ve parasiz tavsiye ederim VSCode

Zalmoxis

Mesaj yazan herkese çok teşekkürler, yedeklerimi alıp kuruluma geçiyorum :)

Deathangel

Alıntı yapılan: lnxdev - 27 Temmuz 2016 - 15:11:40
Eğer weble uraşıyorsan visual studio code var gayet iyi ve parasiz tavsiye ederim VSCode

Allah o codenın belasını versın onu bi çözemedim o yuzden sanal makıne kurup w7 de calısıyorum ya :((
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

lnxdev

@Deathangel, bilmiyorum ben çok sorun yaşamadım. Nasıl bir sorunla karşılaştın ?