Python 3.4 CGI mı, yoksa..

Başlatan Berkhan Berkdemir, 24 Temmuz 2016 - 08:24:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Berkhan Berkdemir

Şimdi elimde terminal için yazılmış bir müşteri yönetim uygulamam var. MySQL , MSSQL (hataları var) ve SQLite ile entegre olarak çalışabiliyor. Ayrıca py 3.4 ile yazıldı.

Şimdi size sorum şu olacak;
1. CGI ile mi yazayım?
2. Web üzerinden terminal (java terminali bile olur) aracılığı ile (belki bilirsiniz AS 400 leri) application server üzerinde mi geliştiriyim?

Eğer demek istediğim anlaşılmadıysa Anadolu Sigorta nın AS 400 leri gibi bir arayüz kurgulamak istiyorum.

Sizce hangisi daha kolay olur. (Django diyenleri duyuyorum şimdiden. Py 2 malesef bilmiyorum ve bu saaten sonrada geri dönmek istemiyorum)

Ama bu post u açmadan önce asıl şu soruyu sormak istiyordum;

Web den girişli bir terminal uygulamasına nasıl çevirebilirim. Sadece  klavye girdisi olacak bir uygulama tasarladım ayrıca

Python, SQL Developer
İyi günler
GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

FireSwords

Python 3 ile Django kullanamazsın diye bir kural yok ki.

Berkhan Berkdemir

Alıntı yapılan: FireSwords - 25 Temmuz 2016 - 12:12:46
Nasıl yani. Benin duyumlarıma göre (ve azıcıkta olsa kullanımıma göre) eski py2  kütüphanesi kullanılıyor. Yanlış mıyım?

Python, SQL Developer
İyi günler

Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

FireSwords

Alıntı yapılan: Berkhan Berkdemir - 30 Temmuz 2016 - 15:32:10
Nasıl yani. Benin duyumlarıma göre (ve azıcıkta olsa kullanımıma göre) eski py2  kütüphanesi kullanılıyor. Yanlış mıyım?

Python, SQL Developer
İyi günler
Hayır, Python3 ile uyumlu.

pip3 install django

İle kullanabilirsiniz.

Berkhan Berkdemir

Alıntı yapılan: FireSwords - 10 Ağustos 2016 - 12:59:52

Python, SQL Developer
İyi günler

pip3 install django

İle kullanabilirsiniz.
Peki yazım olarak herhangi ekstra bilgiye ihtiyacım olacak mı. Şu an bilgilerim arasında http, ftplib, pymysql, pymssql, sqlite, os, socket modüllerini çok iyi birşekilde kullanabiliyorum.

Bunları django da da devam ettirebilir miyim?

Ayrıca kitap almak istediğim zaman ön sözünde şu ibareyi görmüştüm (Mustafa Başer - Python Django) "PY2 bilgisine ihtiyacınız olacak" bunu gördükten sonra django ya uzak durmak ile yanlış etmişim anladığı kadarı ile.

Peki önerebileceğiniz bir kitap var mı? python temel anlatmasına gerek yok. Sadece freamwork u anlatsın yeter.

Python, SQL Developer
İyi günler

FireSwords

Alıntı yapılan: Berkhan Berkdemir - 10 Ağustos 2016 - 14:11:20
Alıntı yapılan: FireSwords - 10 Ağustos 2016 - 12:59:52

Python, SQL Developer
İyi günler

pip3 install django

İle kullanabilirsiniz.
Peki yazım olarak herhangi ekstra bilgiye ihtiyacım olacak mı. Şu an bilgilerim arasında http, ftplib, pymysql, pymssql, sqlite, os, socket modüllerini çok iyi birşekilde kullanabiliyorum.

Bunları django da da devam ettirebilir miyim?

Ayrıca kitap almak istediğim zaman ön sözünde şu ibareyi görmüştüm (Mustafa Başer - Python Django) "PY2 bilgisine ihtiyacınız olacak" bunu gördükten sonra django ya uzak durmak ile yanlış etmişim anladığı kadarı ile.

Peki önerebileceğiniz bir kitap var mı? python temel anlatmasına gerek yok. Sadece freamwork u anlatsın yeter.

Python, SQL Developer
İyi günler

Django framework hakkında çok bilgim yok. Sadece birkaç deneme yaptım o kadar. Django ile ilgili kitap bulabilirsem benim de çok işime yarar.

Socket modülüne ihtiyacın olacağını sanmam çünkü Django cok kapsamlı bir framework. Muhtemelen onun için hazır araçlar bulunuyordur. Eğer güzel bir kaynak bulabilirsem benim de çok işime yarayacak.

Berkhan Berkdemir

Yine de py3 django bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Zaten projemi CGI ile yapmaya başladım. Apache de kullanmayı bir öğrensem başka pek birşey istemiyorum :)

Python, SQL Developer
İyi günler