[Nasıl] Devilspie + Terminal Penceresini Masaüstüne Gömmek

Başlatan bytan, 08 Aralık 2008 - 22:39:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: bytan - 22 Ocak 2009 - 18:03:11
Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 22 Ocak 2009 - 17:46:01
...

Terminali ben zaten saydam olarak kullanıyorum lakin masaüstüne gömme durumu olmuyor bir türlü.

Tamam şimdi anlaşıldı durum. Gömülmüş gibi bir izlenim yaratabilmek için 3 ayar yapıyoruz:

1-Şeffaf görünümü seçiyoruz --Bunu siz yapmışsınız.

2-Üst kısımdaki Menüleri kapatıyoruz. --Oluşturduğumuz yeni profil ayarlarına girerek Genel sekmesinde olan "Menü çubuğunu yeni uçbirimlerde öntanımlı olarak göster" seçeneğinin işaretini kaldırıyoruz.

3-Terminalin sağında bulunan kaydırma çubuğunu kapatıyoruz. --Yine aynı profile ait ayarlar içerisinde Kaydırma sekmesinde Kaydırma çubuğu ile ilgili olan aşağı çekilir menüde, Disabled'ı seçiyoruz.

Şimdi yukarıdaki bu 3 işlemi yaptıktan sonra, terminali o profil ile açarsanız görünümün istediğimiz gibi olduğunu farkedeceksiniz. Eğer buraya kadar işlemler tamamsa ve gömülü görüntüyü elde etmişseniz profil ile ilgili ayarları doğru yapmışsınız demektir. Buna rağmen sistemi başlattığınızda bu görüntüyü alamıyorsanız, o zamanda sistem başlangıcı için yazdığımız gnome-terminal girdisinde, profil parametresi hatalı yazılmış olabilir.

Sanırım ben çok şey istiyorum. Bu söylenilenleri zaten yapmıştım ben. Şu an için istediğim terminalin sabitlenmesi imiş -tam olarak böyle ifade ediliyor sanırım-. Sabitleme imkanım yoksa da teşekkürler, çok zahmet verdim.

bytan

(set_workspace 1)

Altına aşağıdakini eklerseniz:

(stick)

ekranın geometry parametresi ile belirlediğiniz alana yapışmasını sağlar. Ama bir şeyi merak ettim: Penceresinin kenarları dahi olmayan bir şeyi nasıl hareket ettirdiniz? =) Alt tuşuna basılı tutarak mı?

Bu arada ne zahmeti. Maksat paylaşım  ;)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ihtiyar said

Alıntı yapılan: bytan - 22 Ocak 2009 - 18:26:53
(set_workspace 1)

Altına aşağıdakini eklerseniz:

(stick)

ekranın geometry parametresi ile belirlediğiniz alana yapışmasını sağlar. Ama bir şeyi merak ettim: Penceresinin kenarları dahi olmayan bir şeyi nasıl hareket ettirdiniz? =) Alt tuşuna basılı tutarak mı?

Bu arada ne zahmeti. Maksat paylaşım  ;)

Söylenilenleri yaptım ama pencere kenarları gitmedi ki. :) Ben bir şeyleri hâlâ yanlış mı yapıyorum acaba?

bytan

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 22 Ocak 2009 - 18:31:51

Söylenilenleri yaptım ama pencere kenarları gitmedi ki. :) Ben bir şeyleri hâlâ yanlış mı yapıyorum acaba?

Kesinlikle =) Üst menüyü ve sağdaki kaydırma çubuğunu kapattıysanız diğer mesajımda belirttiğim gibi, geriye sadece pencerenin üst başlığı kalır küçült, büyült, kapat seçenekleri olan. O ise, sistem yeniden başladığı an devilspie tarafından yok edilir.  ;)

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

ihtiyar said

Alıntı Yap(if
     (matches (window_name) "DesktopConsole")
     (begin
        (stick)
             (below)
             (undecorate)
             (skip_pager)
             (skip_tasklist)
             (wintype "utility")
             (set_workspace 1)
             (geometry "+300+250")
     )
)

Bu dosyaya ulaştığım komut;

gedit ~/.devilspie/DesktopConsole.ds

Olan şeyi söyleyeyim de gülün. :)

Bu dosyayı açtığımda gördüğüm şey beni fena güldürdü. Bu gedit dosyası sabitleniyor, kaydırma düğmesi yok, pencere kenarı yok. Nasıl olabilir bu yahu? :)

bytan

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 22 Ocak 2009 - 18:40:37
Alıntı Yap(if
     (matches (window_name) "DesktopConsole")
     (begin
        (stick)
             (below)
             (undecorate)
             (skip_pager)
             (skip_tasklist)
             (wintype "utility")
             (set_workspace 1)
             (geometry "+300+250")
     )
)

Bu dosyaya ulaştığım komut;

gedit ~/.devilspie/DesktopConsole.ds

Olan şeyi söyleyeyim de gülün. :)

Bu dosyayı açtığımda gördüğüm şey beni fena güldürdü. Bu gedit dosyası sabitleniyor, kaydırma düğmesi yok, pencere kenarı yok. Nasıl olabilir bu yahu? :)

Bu demektir ki, senin devilspie düzgün çalışıyor. O dosya içerisinde yazan kodları açıklayayım:

Eyy Devilspie, Pencere başlığı DesktopConsole olan pencereleri sabitle, sadece 1 nolu masaüstünde göster vs...

Senin sorununu ise sanki gnome-terminalde yeni oluşturduğun profile DesktopConsole adını vermemiş olman olabilir mi?

PF @ ST

ihtiyar said

Alıntı yapılan: bytan - 22 Ocak 2009 - 18:48:27
Bu demektir ki, senin devilspie düzgün çalışıyor. O dosya içerisinde yazan kodları açıklayayım:

Eyy Devilspie, Pencere başlığı DesktopConsole olan pencereleri sabitle, sadece 1 nolu masaüstünde göster vs...

Senin sorununu ise sanki gnome-terminalde yeni oluşturduğun profile DesktopConsole adını vermemiş olman olabilir mi?

Hayır, o adım da tamam. Hatta işlemlerimi o profilden yapıyorum şimdi.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 22 Ocak 2009 - 18:50:57
Alıntı yapılan: bytan - 22 Ocak 2009 - 18:48:27

Hayır, o adım da tamam. Hatta işlemlerimi o profilden yapıyorum şimdi.

İşlem tamam.

Başlık dedin de aklıma geldi. :) Genel bölümünde profil ismini öyle yapmışım ama başlık bölümünde değiştirmemişim. "Pencere başlığı DesktopConsole olan pencereleri.." ifadenle uyandım resmen. :) Çok teşekkür ederim. Dikkatsizliğim sonucu seni yordum. Kusura bakma.

bytan

Gnome-terminali aç. Açtıktan sonra, Uçbirim-> Profil kısmından DesktopConsole profilini seç bakalım ne olacak?

Düzenleme:

Rica ederim. Hatayı bulmak güzel.  ;)

Düzenleme 2:

Şimdi fark ettim. 8.04 ile ben bu yazıyı hazırlarken, başlık kısmı öntanımlı olarak profil adı ile aynı oluyordu. Fakat şimdi görüyorum ki 8.10 ve mevcut gnome-terminalde durum bu değil. Bende yazıyı düzenleyeyim tekrar. =)

Teşekkürler @ihtiyar Said  :)

PF @ ST

ihtiyar said

Şu anda yerini ayarlayamamaktan başka sorunum yok. Direk olarak ortada geliyor, bense en üstte ama ortada istiyorum. Biraz daha uğraşasacağım şimdi, umarım başarırım.

Çağlar

İhtiyar tutamadım kendimi sölicem :D Sen ne zaman tek seferde yapıcaksın bu işleri ya :D
We got a badass over here!

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Çağlar - 22 Ocak 2009 - 19:25:35
İhtiyar tutamadım kendimi sölicem :D Sen ne zaman tek seferde yapıcaksın bu işleri ya :D

Aaa, şuna bak yahu. :) Tamam belki ihtiyarlıktan olabilir ama bak 8.04 ile 8.10 arasında fark varmış ve bunu yeni arkadaşlar fark edemezdi. -ben uzun süre sonra fark edebildim ancak :)- Hem bu arada sen önce dilini düzelt. "sölicem" değil "söyleyeceğim" :) :P

bytan

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 22 Ocak 2009 - 19:21:48
Şu anda yerini ayarlayamamaktan başka sorunum yok. Direk olarak ortada geliyor, bense en üstte ama ortada istiyorum. Biraz daha uğraşasacağım şimdi, umarım başarırım.

Evet, biraz uğraştırabilir. Daha önceki bir mesajımda bir komuttan bahsetmiştim. Umarım faydası olur:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5291.msg60591.html#msg60591

PF @ ST

ihtiyar said

Alıntı yapılan: bytan - 22 Ocak 2009 - 19:29:20
Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 22 Ocak 2009 - 19:21:48

Evet, biraz uğraştırabilir. Daha önceki bir mesajımda bir komuttan bahsetmiştim. Umarım faydası olur:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5291.msg60591.html#msg60591

Yer tesbiti yaptım lakin komut geçerli olmuyor. Dosyanın içeriğini de değiştiriyorum ama nafile. Artı yerine eksi de denedim, maalesef. Sanırım ilk defa çözümsüz diye düşündüğüm bir durumla karşı karşıyayım.

pwl

bilgilendirme için teşekkürler. ellerinize sağlık.