RAID 0'lı Windows 7'ye Ubuntu kurmak

Başlatan dontgetdown, 21 Temmuz 2016 - 20:15:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dontgetdown

Herkese selam arkadaşlar, elimdeki bilgisayarda yanılmıyorsam 3 farklı 2 sabit diskli RAID 0 bağlantısı var ve de bu 6 sabit diskten biri iptal olmuş durumda. Ancak, sudo dmraid -s kodunu girdiğim zaman çıktısı şu şekilde oluyor:

ERROR: isw: wrong number of devices in RAID set "isw_ddbdhddacg_CaviarGreenR0-Db" [2/3] on /dev/sda
ERROR: isw: wrong number of devices in RAID set "isw_ddbdhddacg_CaviarGreenR0-Db" [2/3] on /dev/sde
ERROR: isw: wrong number of devices in RAID set "isw_ddbdhddacg_CaviarGreenR0-OS" [2/3] on /dev/sda
ERROR: isw: wrong number of devices in RAID set "isw_ddbdhddacg_CaviarGreenR0-OS" [2/3] on /dev/sde
*** Group superset isw_cdceeiicfh
--> Active Subset
name   : isw_cdceeiicfh_VelociraptorR0
size   : 2344237568
stride : 256
type   : stripe
status : ok
subsets: 0
devs   : 2
spares : 0
*** Group superset isw_ddbdhddacg
--> Subset
name   : isw_ddbdhddacg_CaviarGreenR0-Db
size   : 2150983680
status : broken
--> Subset
name   : isw_ddbdhddacg_CaviarGreenR0-OS
size   : 349526016
status : broken

Ayrıca bozuk olarak gösterilen alttaki iiki sabit disk Ubuntu'yu kurarkenki liste içerisinde de gözükmemesine rağmen ilginç bir şekilde Windows 7'de kullanabiliyorum. Bu iki sabit diskten birini kurulumda kullanabilmem için bir yöntem var mıdır?

İkinci sorum ise isw_cdceeiicfh_VelociraptorR0'ı Ubuntu'nun kurulacağı yer olarak seçmeme rağmen saat dilimi menüsünde soru işaretleri bulunan bir hata ekranı almakta olmam ile ilgili. http://askubuntu.com/questions/455511/dual-boot-ubuntu-14-04-and-windows-7-on-fakeraid-installation-error-question-m'de gösterilen adımları takip etmeme rağmen yine aynı hatayı almaya devam ediyorum. Görülmekte olduğu üzere RAID'li bölümün kalan kısmı ntfs olduğundan veri kaybı olmadan bir şekilde en azından buraya Ubuntu kurulabilir mi ?

Son olarak da bir kişisel sorum ise dmesg'den aldığım çıktılar ile ilgili. Yukarıda belirttiğim sitede adım 3 ile 5'i uygulayınca neden yeteri sayıda disk olmadığı hatasını alıyorum ?

RAID ile ilgili çok fazla tecrübem yok, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. İstenildiği takdirde daha fazla bilgi de gönderebilirim sistem hakkında.