Ubuntudan Windowsa geçemiyorum

Başlatan ersenlmh, 21 Temmuz 2016 - 09:41:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersenlmh

S.a Şu an laptopda Ubuntu 14.04 kurulu ama Windows 7 ye geçicem iso dosyasını indirdim usb ye yazdırdım sonra bilgisayar açılırken boot menüsümü ne var ya ordan usb yi seçiyorum ama kuruluma geçmiyor mor ekran oluyo sonra ubuntu yazıyo normal açılıyo laptop bunun çözümü bilen varmı 

Source

usb ye boot olarak yazdırmadığından kaynaklanıyor olabilir.

ersenlmh

Nasıl boot olarak.Ben usb kalıp yazıcı ile yazdırdım, aynı şekilde ubuntunun başka sürümünüde yazdırmıştım o olmuştu

Source

Unetbootin ile usb hazırlamayı deneyebilirsin.

ersenlmh

Alıntı yapılan: Faker - 21 Temmuz 2016 - 10:42:57
Unetbootin ile usb hazırlamayı deneyebilirsin.
onuda denedim açılırken seçiyorum usb yi bu sefer This is not a bootable disk hatası veriyor

Atak

Merhaba,
Ben de bu işlerde yeniyim nasıl olduysa becerdim dual boot kurabildim. Açtım da fakat windowsa geçtikten sonra linuxe geçmek istedim boot menüsünden seçtim. normal açılış ekranı şifre sordu. yazınca açmıyor. yanlış şifre girince yanlış diyor fakat doğru şifre açmıyor, misafir oturumu da olmuyor. YARDIMCI OLBİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.  ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Source

Alıntı yapılan: Atak - 21 Temmuz 2016 - 11:19:37
Merhaba,
Ben de bu işlerde yeniyim nasıl olduysa becerdim dual boot kurabildim. Açtım da fakat windowsa geçtikten sonra linuxe geçmek istedim boot menüsünden seçtim. normal açılış ekranı şifre sordu. yazınca açmıyor. yanlış şifre girince yanlış diyor fakat doğru şifre açmıyor, misafir oturumu da olmuyor. YARDIMCI OLBİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.  ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Arkadaşım sorununla ilgili başlık açmalısın başka başlıkların altına mesaj yazarsan cevap vermez diğer arkadaşlar forum kurallarını okumanı tavsiye ediyorum.

ersenlmh

virtualboxdan win7 kurup usb ye yazdırabilrimyim acaba ordaki programlarla

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Temmuz 2016 - 11:27:24

yada başka bi program varmıdır linuxta

Source

winusb ile yazdırmayı deneyebilir misin?

Kurmak için ;

sudo add-apt-repository ppa:colingille/freshlight
sudo apt-get update
sudo apt-get install winusb

ersenlmh

Alıntı yapılan: Faker - 21 Temmuz 2016 - 11:37:53
winusb ile yazdırmayı deneyebilir misin?

Kurmak için ;

sudo add-apt-repository ppa:colingille/freshlight
sudo apt-get update
sudo apt-get install winusb

Denedim bu sefer USB yi görmüyor ya :(

Atak

Afedersiniz de daha fazla bu konuyu dağıtmak istemiyorum nereden yeni başlık açabilirim?

uçbirim2002

Alıntı yapılan: Atak - 21 Temmuz 2016 - 12:11:34
Afedersiniz de daha fazla bu konuyu dağıtmak istemiyorum nereden yeni başlık açabilirim?

Konuyu açmak istediğin bölüme girip, "Yeni Konu" butonuna tıkla. Senin durumun da "Kurulum Öncesi Ve Sonrası" bölümü uygundur sanırım.
Hello!

ersenlmh

benim sorunumu çözebilcek yokmu  :/

Atak

illedelinux

Alıntı Yapvirtualboxdan win7 kurup usb ye yazdırabilrimyim acaba ordaki programlarla
Geçen biri böyle yapmış, olduğunu söylemişti. Ama usnyi virtualbox'a göstermek biraz zordur. En azından denemekte fayda var.
Linux ortamında Windows isosunu usbye yazacak bir program henüz icat edilmedi maalesef.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ersenlmh

Alıntı yapılan: illedelinux - 21 Temmuz 2016 - 13:36:46
Alıntı Yapvirtualboxdan win7 kurup usb ye yazdırabilrimyim acaba ordaki programlarla
Geçen biri böyle yapmış, olduğunu söylemişti. Ama usnyi virtualbox'a göstermek biraz zordur. En azından denemekte fayda var.
Linux ortamında Windows isosunu usbye yazacak bir program henüz icat edilmedi maalesef.
Bende kurdum virtualboxda ama usb gözükmüyor dediğin gibi o nasıl olcak acaba

illedelinux

Ben bir zaman alttaki kodu uçbirime girip göstermiştim, bir dene istersen.

sudo -s
adduser BURAYA KULLANICI ADINI YAZ  vboxusers

ersenlmh

Alıntı yapılan: illedelinux - 21 Temmuz 2016 - 13:57:21
Ben bir zaman alttaki kodu uçbirime girip göstermiştim, bir dene istersen.

sudo -s
adduser BURAYA KULLANICI ADINI YAZ  vboxusers

denedim kullanıcı vboxuser grubuna ekleniyor dedi eklendi ama yine görünmedi

illedelinux

ersenlmh

Alıntı yapılan: illedelinux - 21 Temmuz 2016 - 14:59:12
Yeniden başlattın mı?
Hayır öylemi gerekiyodu. Şu an bişe iniyo o bitsin deneyip yazarım buraya. Bide sağolun ilgilendiğiniz için.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Temmuz 2016 - 16:24:44

Denedim şuan virtualboxda takılı aygıtlar diye bi yer var orda çıkıyo usb tıkladım ona sonra aygıt yazılımı yüklemesi başarısız oldumu ne yazdı açılmadı işte

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Temmuz 2016 - 17:01:13

Az önce win7 iso dosyasinin icindekileri cikarip attim flasha yine denedim boot menusunde sectim usb yi bu sefer siyah ekran cikti ustte - isareti yanip sonuyodu