Kulaklık-hoparlör otomatik değişme

Başlatan cosima, 20 Temmuz 2016 - 21:30:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cosima

Bildiğiniz gibi Mint'de Ubuntu'da Windows'da kısaca tüm işletim sistemlerinde kulaklık takıldığında hoparlörden ses kesiliyor ve ses kulaklığa geliyor. Manjaro'da ayarı el ile değiştirmeden maalesef kullanamıyorum, bunun çözümü nedir?

ata1

yaourt -S pulseaudio-jack
çıktıya bakalım

ayrıca ses simgesine sağ tıklayıp ses konfigürasyonlarına geçin ve çıkış aygıtını stereo default seçin. Muhtemelen ATI'nin sağladığı HD ses çıkışı öntanımlı görünüyor

cosima

Alıntı yapılan: ata1 - 20 Temmuz 2016 - 21:32:52
yaourt -S pulseaudio-jack
çıktıya bakalım
$ yaourt -S pulseaudio-jack
[sudo] password for hakan:
paket bağımlılıkları çözümleniyor...
varsa paketler arası çakışmalara bakılıyor...
:: jack2, jack ile çakışıyor. jack paketinin kaldırılmasını istiyor musunuz? [e/H]

Çıktı bu, ne diyeyim müdür? :)

ata1

h hayır zaten kurulu ? ben emin olmak istedim

betseg

Biraz Google'da bakindim, bir kere kulaklığı takip alsamixer ile hoparlörü mute edip kulaklığın sesini açktıktan sonra otomatik geçiş yapmaya başlıyormuş.

cosima

Alıntı yapılan: ata1 - 20 Temmuz 2016 - 21:36:59
h hayır zaten kurulu ? ben emin olmak istedim
h yazınca şu komut çıktı:
hata: çözülemeyen paket çakışmaları bulundu
hata: işlem hazırlığı başarısız oldu (çakışan bağımlılıklar)
:: jack2 ve jack çakışıyor

ata1

tamam kurulu zaten daha yenı sürümündeymiş hemde yukarıda yazdığım ayarı ses pulse audiodan denermisin

cosima

Alıntı yapılan: betseg - 20 Temmuz 2016 - 21:40:01
Biraz Google'da bakindim, bir kere kulaklığı takip alsamixer ile hoparlörü mute edip kulaklığın sesini açktıktan sonra otomatik geçiş yapmaya başlıyormuş.
Alsamixer'da tek bir kısım var hocam, sanırım kulaklığın bağlı olup olmadığını anlayamıyor.

Alıntı yapılan: ata1 - 20 Temmuz 2016 - 21:44:28
tamam kurulu zaten daha yenı sürümündeymiş hemde yukarıda yazdığım ayarı ses pulse audiodan denermisin
Tüm seçenekleri denedim, olmadı. :( Kulaklığın unplugged görünmesiyle ilgili sanırım.

betseg

Alıntı yapılan: cosima - 20 Temmuz 2016 - 21:47:39
Alsamixer'da tek bir kısım var hocam, sanırım kulaklığın bağlı olup olmadığını anlayamıyor.
F5'e basınca her şeyin açılması lazım. Bir deneyin.

cosima

Alıntı yapılan: betseg - 20 Temmuz 2016 - 21:49:39
Alıntı yapılan: cosima - 20 Temmuz 2016 - 21:47:39
F5'e basınca her şeyin açılması lazım. Bir deneyin.

Capture bölümünü kısacağım sanırım?

betseg

Hmm ALSA kulaklığı algılamıyor gibi. Capture dediği, mikrofon oluyor.

ata1

bak ses hooporlörde iken pause ile kulaklıkda iken  pause farklı çalışır buna aldanıyor olmayasın kulaklıkta iken pause açık olduğuna emin ol

cosima

Alıntı yapılan: ata1 - 20 Temmuz 2016 - 21:58:15
bak ses hooporlörde iken pause ile kulaklıkda iken  pause farklı çalışır buna aldanıyor olmayasın kulaklıkta iken pause açık olduğuna emin ol
Port ayarını değiştirince çalışıyor da başka hiçbir türlü çalıştıramadım başkan, otomatik yapmayı bir bulsam. :D