[Çözüldü] USB Sorunu

Başlatan ersenlmh, 20 Temmuz 2016 - 13:04:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersenlmh

Ubuntuyu denemek için daha dün kurdum normalde windows kullanıyodum usb den yükledim ubuntuyu.Şimdi başka sürüm yüklemek istiyorum yükleyeceğim sürümün iso dosyasını startup disk creatorde usb ye yazdırcaktım işte ama 16 gb lık usb de yer yok görünüyo free space yazıyor ne yapabilirim lütfen bilen varsa yardım etsin

illedelinux

Uçbirimi biliyorsun zanedersem, onu aç alttaki kodları sırayla uygula.

sudo add-apt-repository ppa:tsvetko.tsvetkov/trusty-backports
sudo apt-get update
sudo apt-get install mintstick

İşlem bittikten sonra menüde iki tane yeni kurulmuş simge göreceksin, "Usb bellek biçimleyici" ile usbyi biçimlendir, "Usb kalıp yazıcı" ile isoyu usbye yazdır.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ersenlmh

Alıntı yapılan: illedelinux - 20 Temmuz 2016 - 13:12:53
Uçbirimi biliyorsun zanedersem, onu aç alttaki kodları sırayla uygula.

sudo add-apt-repository ppa:tsvetko.tsvetkov/trusty-backports
sudo apt-get update
sudo apt-get install mintstick

İşlem bittikten sonra menüde iki tane yeni kurulmuş simge göreceksin, "Usb bellek biçimleyici" ile usbyi biçimlendir, "Usb kalıp yazıcı" ile isoyu usbye yazdır.

ya orda ilk yazanı yaptım onda sorun vermedi gibi bişeler oldu işte sonra 2. ve 3. sünü atınca bu yazıyo
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'tsvetko_tsvetkov-trusty-backports-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
E: /var/lib/apt/lists/lock kilidi alınamadı - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor
E: /var/lib/dpkg/lock kilidi alınamadı - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Yönetim dizini (/var/lib/dpkg/) kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?

uçbirim2002

sudo rm /var/lib/apt/lists/lock
sudo rm /var/lib/dpkg/lock
sudo rm /etc/apt/sources.list.d/tsvetko_tsvetkov-trusty-backports-trusty.list.save

Bu komutları uyguladıktan sonra @illedelinux un verdiği komtları tekrar uygula.
Hello!

ersenlmh

Alıntı yapılan: uçbirim2002 - 20 Temmuz 2016 - 13:31:27
sudo rm /var/lib/apt/lists/lock
sudo rm /var/lib/dpkg/lock
sudo rm /etc/apt/sources.list.d/tsvetko_tsvetkov-trusty-backports-trusty.list.save

Bu komutları uyguladıktan sonra @illedelinux un verdiği komtları tekrar uygula.
Dediğinizi yaptım bu sefer bişeler yüklendi ama en sonda
Errors were encountered while processing:
man-db
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
yazdı uygulamalarda görünüyo usb bellek biçimlendiricisi açmayı denedim tıklıyorum tepki vermiyo

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Temmuz 2016 - 14:02:42

Tamamdır sorun çözüldü dediklerinizi yaptıktan sonra laptopu yeniden başlatınca dediğiniz program açıldı formatlandı usb işte düzeldi herşey çok sağolun valla adamsıınız  :D :D

uçbirim2002

Hello!

bugra9

Çıktıları kod etiketi  içerisine alırsan daha güzel görünür.
kodetiketi