hatalı işlemci mimarisi \'amd64\' - google chrome yüklerken

Başlatan xxmehmetali, 19 Temmuz 2016 - 22:50:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xxmehmetali

arkadaşlar geçen gün ubuntu 16.04 lts 'e geçeyim dedim yanlışlıkla compiz i sildim sonra pc kullanılmaz oldu.şimdi 15.10 lts 'deyim ama google chrome yükleyemiyorum,yüklemek için deb dosyasını indirdim açtım ve ubuntu yazılım merkezinde hatalı işlemci mimarisi amd64 yazıyordu.bunu nasıl düzeltebilirim ?
NOT: kurduğum ubuntu 15.10 64 bit olmalı (öyle hatırlıyorum)
bilgisayarım 64bit.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2016 - 22:52:38

Alıntı yapılan: xxmehmetali - 19 Temmuz 2016 - 22:50:39
arkadaşlar geçen gün ubuntu 16.04 lts 'e geçeyim dedim yanlışlıkla compiz i sildim sonra pc kullanılmaz oldu.şimdi 15.10 lts 'deyim ama google chrome yükleyemiyorum,yüklemek için deb dosyasını indirdim açtım ve ubuntu yazılım merkezinde hatalı işlemci mimarisi amd64 yazıyordu.bunu nasıl düzeltebilirim ?
NOT: kurduğum ubuntu 15.10 64 bit olmalı (öyle hatırlıyorum)
bilgisayarım 64bit.
arkadaşlar birde terminalden ./google-chrome .. şeklinde çalıştırıyorum ve şunu veriyor :
./google-chrome-stable_current_amd64.deb
çıktı :
bash: ./google-chrome-stable_current_amd64.deb: Erişim engellendi

betseg

uname -mile kaç bit kutlu olduğunu öğrenebilirsiniz.

./dosyaşeklinde açmak sadece çalıştırılabilir dosyalarda işe yarar. Kurmak içinsudo dpkg -i dosya.debkullanabilirsiniz.

xxmehmetali

Alıntı yapılan: betseg - 20 Temmuz 2016 - 01:52:24
uname -mile kaç bit kutlu olduğunu öğrenebilirsiniz.

./dosyaşeklinde açmak sadece çalıştırılabilir dosyalarda işe yarar. Kurmak içinsudo dpkg -i dosya.debkullanabilirsiniz.
Verdiğiniz cevap için teşekkürler ama peki neden uvuntu yazılım merkezinde hatalı işlemci mimarisi amd64 yazıyor?