[Çözüldü] Gnome 3 Kurduktan Sonra Ekran Karartısı

Başlatan hazar27, 19 Temmuz 2016 - 12:06:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hazar27

Arkadaşlar herkese iyi günler bilgisayarda hem intel hemde nvidia ekran kartı var masaüstü bilgisayar bugün ubuntu kurdum ubuntu kurduktan sonra sürücüler kısmından önerilen test edilen nvidia ekran kartı paketini kurdum * her şey sorunsuz bi şekilde çalışıyordu sonra gnome 3 kurdum oturumu kapatım gnome masaüstün girdim sorunsuz bi şekilde açıldı ama reset atıktan sonra grub ekranı *geliyor ve grup ekranını geçtikten sonra masaüstüne girecekken ekran kararıyor hiç bişey açılmıyor acaba bu sorunun sebebi ne olabilir.
Aynı konuyu masaüstü gnome sekmeleri altında açmıştım kaç günden belli yazan olmadı galiba ben konuyu yanlış yerde açtım şimdi birde burda açıyorum eğer hatam varsa lütfen kusura bakmayın

mhmtkrktr

Açtığın başlık görünmemiş, arada kaynamıştır. :)

Giriş yöneticisini geçince mi oluyor bu söylediğin, yoksa oraya da mı gelemiyorsun?

eronis

Ubuntu'nun hangi versiyonunu kullanıyorsun ? Ayrıca GNOME'u nasıl kurdun ? Bu hatayı almadan önce başka bir paket işlemi yaptın mı ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

hazar27

#mhmtkrktr hocam grub ekranı geliyor grub ekranını geçtikten ekran karartısı devreye giriyor giriş yönetecisinden önce oluyor yani.
#eronis hocam ubunutunun Ubuntu 16.04 LTS  versiyonunu kullanıyorum  Gnomeyide http://www.serhatdundar.com/ubuntu-12-04-gnome3-kurulumu-ve-eklentileri bu siteden anlatıldığı şekilde kurdum yok hocam başka bir işlem yapmadım dedeğim gibi nvidia ekran sürücü paketinin test edilmiş ve önerilen paketini kurdum daha sonra da gnomeyi kurdum gnomeyi kurduktan sonra reset atmadan oturumumu kapatıp gnome masaüstüne geçtim sorunsuz bi şekilde çalışıyordu ama reset attıktan sonra ekran kararmaya başladı.

eronis

PPA eklediğin için oldu, normalde 16.04'de GNOME 3.18 vardır ve

sudo apt install ubuntu-gnome-*
Komutu ile kurulur. Sisteminde şu an muhtemelen 3.20 yüklü ve ppa'dan yüklenen GNOME'un sorun çıkarmadığını 12.04'den beri kullanan birisi olarak hiç görmedim. Şu komutu kopyala, yapıştır.
sudo apt install ppa-purge -y && sudo ppa-purge ppa:gnome3-team/gnome3 -y && sudo apt update -y && sudo apt dist-upgrade -y && sudo apt install ubuntu-gnome-*
Eğer sorun çıkartırsa (Unity ve GNOME çakışabilir) Unity'i komple sil.
sudo apt purge unity* ubuntu-desktop* lightdm* compiz* -y && sudo apt autoremove -y && sudo apt update -y && sudo apt dist-upgrade -y && sudo apt install gdm --reinstall -y

Komutu ile sorunsuz GNOME kullanabilirsin. Hayırlı olsun :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

hazar27

Hocam Saollun sorunum çözüldü şimdi başka bişey daha sorma istiyorum hocam aşağıda resmi paylaşacağım hocam benim bilgisayarda bir intel ekran kartı birde nvidia ekran kartı var dediğim gibi şimdi yüklü ekran kartlarına baktığımda ekran kartı intelinkini kullanmıyor sadece nvidia ninkini kullanıyor bende onu kullanıma soksam zarar veya artısı olurmu sizce ne yapmalıyım.

eronis

Demek istediğin sanırım ekran kartı gücü gerekmediğinde İntel kullanayım, oyun oynayacağım zaman Nvidia'ya geçim. Bumblebee denen bir teknoloji var bunu yapan, daha önec kullanmadığım için nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. Bu şekilde çalışmanın artıları;
- Güç tüketimini azalttığı için pil daha uzun süre dayanır
- Daha az ısınır
Eğer böyle bir imkanın varsa kesinlikle kullan derim. Eski bir AMD kart kullanıcısı olarak malesef ben bunu kullanamıyorum.

hazar27

Hocam onu demek istemedim demek istediğim iki ekran kartını birden kullansam sıkıntı olurmu birde hocam bilgisayar dizüstü deil masaüstü bilgisayar yani pil sorunu yoktur ikisini birden kullansam ne olur acaba

eronis

Sıkıntı olur mu bilmiyorum, olursa yaptığın bir işlemden sıkıntı olur ve yine başka işlemle sıkıntı giderilir. Bunları deneyerek senin tecrübe etmen gerek. Dediğim gibi, daha önce Nvidia kart kullanmadım. Ama bir sıkıntı olursa geri alırsın olur biter. Sen yapamazsan foruma konu açıp, "Böyle yaptım ve sonuç bu. Nasıl geri alırım?" diye sorarsın. Çoğu konu açan arkadaşımızın bunu yapmasını dilerdik. Malesef hala şöyle başlıklar görüyoruz. "Bilgisayarım çalışmıyor, sorun ne ?". Ne yaptığını, sorununu, aldığın hataları detaylı olarak yazdığın sürece sana elimizden gelen en iyi desteği vermeye çalışırız :)

hazar27

Tamam hocam saollun yardımlarınızdan çok teşekkür ederim