Son güncelleştirme ile aldığım hatalar

Başlatan osman.tuysuz, 18 Temmuz 2016 - 21:07:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osman.tuysuz

Merhabalar, Ubuntu 14.10 kullanıyorum. Bilgisayarıma bir güncelleme geldi ve yeniden başlat dedim. Tekrar başlattığımda ise oturum açma kısmına geldiğinde parolamı girdim ancak "Failed to start session" hatası verdi.

sudo apt-get install ubuntu-session

yazdım ve sorun düzeldi. Masaüstüm geldi, oturumun açıldı ancak hatalar almaya devam ettim. Uygulamalarımdan bazıları silinmişti. Örneğin vlc player, KShutdown, Wine gibi uygularım silindi. Tekrardan kurmaya başladım. Ancak Vlc player kurmaya çalıştığımda ise

Paket bağımlılıkları çözülemiyor
Bu hata, bulunamayan veya kurulabilir olmayan gerekli ek yazılım paketlerinden kaynaklanıyor olabilir ya da aynı anda kurulamayan yazılım paketleri arasındaki çakışmadan kaynaklanıyor da olabilir.

hatası ile karşılaştım.

Sağ üst kısımdan sistem ayarlarına tıklağımda ise ayarlar kısmı gelmiyor. Şuan bilgisayarımda çok fazla hata var nasıl düzeltebilirim?
Hayatımdaki Değişiklik "UBUNTU" ve Açık Kaynak Kod

harun252525

Format atıcaksın :D okadar çok hatala uğraşılmaz. ubuntuyu yeniden kur. veya herhangi sevdiğin bir linux os kur.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

osman.tuysuz

Yani ben özellikle Ubuntu kullanmaya çalışıyorum, linux türevleri kullanamaya çalışıyorum ancak bu kurduğum son sistemde aldığım hatalar beni bıktırma derecesine getirdi. Sürekli durup durup bir hata ile karşı karşıya kalıyorum. Normal işlerime harcayacağım zaman kadar bu hatalarla uğraşıyorum zaten.
Hayatımdaki Değişiklik "UBUNTU" ve Açık Kaynak Kod

harun252525

bak yerinde olsam bundan sonra hiç güncelleme yapmazdım çünki sistemi alıtüst ediyor. ve ben bayadır yapmadım çünki ne ihtiyacım var nede sonrasında olacak hatalara ayıracak vaktim güncelleme yapacaksan sadece belirli bir yazılıma yap. sistemin tamamına değil ben hiç yapmadım baya zamandır çünki hiç ihtiyacım yok gerekte yok. böyle gayet iyi ve şuana kadar yapmış olduğum hiçbir güncellemenin iyi bir yanını görmedim. hatırlamıyorum bana kalırsa son derece boş birşey. gereksiz. ben sadece belirli bir yazılıma güncelleştirme yaparımki onada ihtiyacım yok.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

ata1

Alıntı yapılan: harun252525 - 18 Temmuz 2016 - 21:26:45
bak yerinde olsam bundan sonra hiç güncelleme yapmazdım çünki sistemi alıtüst ediyor. ve ben bayadır yapmadım çünki ne ihtiyacım var nede sonrasında olacak hatalara ayıracak vaktim güncelleme yapacaksan sadece belirli bir yazılıma yap. sistemin tamamına değil ben hiç yapmadım baya zamandır çünki hiç ihtiyacım yok gerekte yok. böyle gayet iyi ve şuana kadar yapmış olduğum hiçbir güncellemenin iyi bir yanını görmedim. hatırlamıyorum bana kalırsa son derece boş * bir şey. gereksiz. ben sadece belirli bir yazılıma güncelleştirme yaparımki onada ihtiyacım yok.

?? bunları söylerken ciddimisin arkadaşım

harun252525

sonuna kadar. neyi güncellediğini bilmeden güncelleme yapmıcaksın elinle güncelliceksin. yine senle atışmayalım. bu benim fikrim ve sonuna kadar doğru
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

ata1

buda benim fikrim bende deminden beri senle atışmaktan kaçınıyorum da bu kadar trolleme de fazla oluyor ben demesem gene biri çıkıp diyecek.
el insaf

illedelinux

Bu kodları sırayla uçbirime uygula, yeniden başlat ve kurmak istediklerini kur.

sudo apt-get autoremove
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get update
sudo apt-get install -f
sudo apt-get upgrade

@harun252525 sorunlar yaşadıgın için sinirini anlıyorum, bizler de çok daha fazla sorunlar yaşamışızdır. Ancak sorunların sinirle çözülmeyecegini sende takdir edersin herhalde. Sinirlenmek yerine daha çok bilgi kazanmaya çalış, inan ki, her kazandıgın bilgi sadece sinirini azaltmakla kalmayacak, seni sinir edecek sorunları kendi çabanla gidermekten zevk almaya başlayacaksın.
Sadece bu değil, ayrıca her şeyin değerini belirleme yetenegin de artacaktır, olayları algılama düzeyin daha kararlı hale gelecektir. Bu söylediklerim ezber değil, yaşadıgım tecrübelerdir...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

fsutil

Alıntı yapılan: harun252525 - 18 Temmuz 2016 - 21:26:45
bak yerinde olsam bundan sonra hiç güncelleme yapmazdım çünki sistemi alıtüst ediyor. ve ben bayadır yapmadım çünki ne ihtiyacım var nede sonrasında olacak hatalara ayıracak vaktim güncelleme yapacaksan sadece belirli bir yazılıma yap. sistemin tamamına değil ben hiç yapmadım baya zamandır çünki hiç ihtiyacım yok gerekte yok. böyle gayet iyi ve şuana kadar yapmış olduğum hiçbir güncellemenin iyi bir yanını görmedim. hatırlamıyorum bana kalırsa son derece boş * bir şey. gereksiz. ben sadece belirli bir yazılıma güncelleştirme yaparımki onada ihtiyacım yok.

Güvenlik açıkları ne olacak ? Hiç güncelleme yapmamak ve bunu önermek çok mantıksız.

@osman.tuysuz

14.10' un desteği geçen yıl sona erdi. Problemin sebebi bundan kaynaklı olabilir. Kullanmanızın özel bir sebebi var mı ?

https://wiki.ubuntu.com/Releases

plazma

14.10 mu kullanıyorsanız desteği bitti, desteği devam eden bir sürüme geçmenizi önereceğim bende 14.04 lts yada 16.04 lts sürüm olabilir, 15.10 da sonlanıcak.

https://wiki.ubuntu.com/Releases

@harun252525 bir dayanağı olmayan, bilgiye dayalı olmayan yorumlar yapmayın lütfen. Yukarıda bahsettiğiniz durum veya durumları ispatlamanızı istiyorum. Herkesin fikrine saygımız var ama yeterki doğru dayanakları olsun. Kullanıcıları yanlış yönlendirmelere sevk etmeyelim lütfen.

harun252525

@sevgili arkadaşlar,
birçok kişi bana bu dediklerim yüzünden karşı çıkmış ama size şunu diyim. eskiden ubuntu tabanlı os kullandığım zamanlar yani. güncelleme yüzünden çok sorun çektim ve. tabi hepsinde olmadı fakat oluncada sinirden tadı yenmiyor hatta yanlış hatırlamıyorsam. birinde format atarak  çareyi bulmuştum. güncelemme yapılmasın demiyorum. neyi güncellediğini bileceksin herşeyi güncellemyeceksin. hem ihtiyacı olmayan okadar çok şey güncelliyorlarki insanlar. ihtiyacın olursa güncellersin bukadar basit.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

eronis

Alıntı yapılan: Asia - 18 Temmuz 2016 - 22:54:46
Güvenlik açıkları ne olacak ? Hiç güncelleme yapmamak ve bunu önermek çok mantıksız.
Ayrıca performans iyileştirmeleri ve hataların çözümleri de güncellemelerle geldiğini ekleyim.

@osman.tuysuz sana LTS kullanmanı öneririm. 14.04 yada 16.04 yükle rahatına bak. 14.04'ün hala 3 yıl desteği, 16.04'ün ise 5 yıl desteği var.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2016 - 10:47:06

Alıntı yapılan: harun252525 - 19 Temmuz 2016 - 00:57:25
@sevgili arkadaşlar,
birçok kişi bana bu dediklerim yüzünden karşı çıkmış ama size şunu diyim. eskiden ubuntu tabanlı os kullandığım zamanlar yani. güncelleme yüzünden çok sorun çektim ve. tabi hepsinde olmadı fakat oluncada sinirden tadı yenmiyor hatta yanlış hatırlamıyorsam. birinde format atarak  çareyi bulmuştum. güncelemme yapılmasın demiyorum. neyi güncellediğini bileceksin herşeyi güncellemyeceksin. hem ihtiyacı olmayan okadar çok şey güncelliyorlarki insanlar. ihtiyacın olursa güncellersin bukadar basit.

Peki bunun sistem içinde nasıl sorunlara yol açabileceğinin farkında mısın ? Diyelim ki sen bir şeyi güncelledin, onun bağımlılığı olan paketler o versiyonu tanımazsa o paketler çalışmaz. Aynı şey tersi için de geçerli. İstediğin yerde araştır, istediğin dağıtımın Wiki'sinden bana belge getir;

1- Güncelleme yapılması dağıtımın geliştiricileri tarafından önerilir.
2- Kısmi güncellemeler hiç bir dağıtımda önerilmez, hatta arch tarafında "KESİNLİKLE" yapılmaması konusunda uyarılmıştır, Ubuntu tarafında ise ne yaptığından emin değilsen bilinçsiz kullanman sisteminde silinmemesi gereken paketlerin silinmesine neden olabilir.

https://wiki.ubuntu.com/U%2B1/partial_upgrade
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds