Linux'dan vazgeçtim

Başlatan cosima, 16 Temmuz 2016 - 03:45:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ultimate

Alıntı yapılan: harun252525 - 17 Temmuz 2016 - 20:41:49
ben terminalden sil komutu versem neyse yalnışlıkla sil butonuna sağ click yaptım ve iptal etme seçeneği yoktu bunda benim suçum nerede gerçekten kendi suçumun olduğunu anlarsam ki imkan yok gidip bağış yapıcam dolphin geliştiricilerine
hocam senin canın sağolsun boşver dolfin molfin dalga denizde olsun.
Fedora'ya tam zamanlı geçeceğim ben de yakında ama "kararsız" hissediyorum sanki xd bu meretten nice "genç"lerin hayatı söndü "zamanında"..

harun252525

@ultimate, eyw sizde sağolun. fedora iyi bir os ama dediğim gibi sizde linux kurup sövmeyin. linuxu kullanici kendine göre tasarlar. eğer gerçekten geçmek istiyorsanız fedora yı kurun we ilk birkaç gün ufak tefek hataları halledin sonra güle güle kullanırsınız. aslinda denemedim ama fedora redhat tabanli olduğu için redhat veya centos ta kurabilirsiniz fedora  dan daha iyi gelebilir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 00:16:39

bu meretten demişsiniz. hangi meret anlamadim. :D f
dolphin mı :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 00:33:58

@eronis, kardeş okadar boş konuşuyorsunki beni affet ama oyle söylediklerini dusun biraz. parali yazılım kusursuz olmaz demiyorum ama çoğusu yuzde70 in üzerinde parasiz yazılımlardan daha iyi bi isi bi bedava yapmak var bide parayla hangisi size işinizin daha iyi yapmanızı sağlar. tabiki de karşılığını alinca saha motive olursunuz zaten bunu söylemeye bile gerek yok. yazilimdaki bazı kusurlar affedilir ama bazıları affedilemez  işte linux ta bu tip yazılımlar dolu ve yuzde 99 u bedava :D  sence bundan ne cikartmaliyim. kim ne çıkartır  bu durumdan. işte belki parali olsaydı birçoğu affedilmez kusur barındırmazdı. ben herzaman işini ya adam gibi yap yada yapma taraftarıyım bu tür insanları çileden cikartacak yazılımlar yapacaklarsa yapmasınlar daha
iyi onu kullanmaktan çok saçma sapan sorunlarıyla mesgul oluyoruz. ve sonra sinirlenen arkadaşlar buraya gelip ben linux u bırakıyorum gibisinden konular açıyor . sence bunların böyle konular açmasında bu 5 para etmez bedava yazılımları yapanların suçu yokmu? emin ol çoğu kişi bunlar yüzünden bu tip konuları açıyor. tekrar diyorum bi yazımı bedava olması ay adam bedava yapmis nekadar güzel gibisinden laflar ettirmez bana yazılımı b*k gibiyse yapmasın tmmi çünkü kimsenin insanlari linuxtan soğutacak yazilim yapma hakki yok. olsa dahi bu adamlar benim gözümde sıfırlar. adi herifler.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

eronis

Alıntı Yap
parali yazılım kusursuz olmaz demiyorum ama çoğusu yuzde70 in üzerinde parasiz yazılımlardan daha iyi bi isi bi bedava yapmak var bide parayla
hangisi size işinizin daha iyi yapmanızı sağlar.
Linux Mint'e bu kadar yardım bu yüzden yapılıyor, o verdiğim linkteki yatırımların bazılarının büyüklüğü dikkatini çekmiştir sanırım. Zaten bu desteği veren var.

Hadi dolphin'den gidelim, kde'nin dosya yöneticisidir.
https://ev.kde.org/supporting-members.php
Google ve SUSE'nin tam desteğini alıyor gözüküyor. SUSE'nin ana masaüstüdür KDE ve openSUSE linux camiasındaki en olgun linux dağıtımı seçilmişti 2015'de. 2016'yı bilmiyorum ama genelde openSUSE'nin "kaya gibi" sağlam gibi GNU/Linux dağıtımı olduğunu söylerler. Bu dağıtımın ana masaüstünün dosya yöneticisine (ön yüklü gelen) kararsız diyorsan 2 kere düşün derim. Hangi dağıtımda kullandığına göre değişir, misal ben de Ubuntu'da Unity dışındaki tüm masaüstlerinde sıkıntı yaşadım ama suçu gidip masaüstüne mi atayım ? Ubuntu'nun varsayılan masaüstü Unity'dir. Elbette diğer masaüstlerinden handikapı olacak.

Hadi bir yazılım istediğin gibi çalışmadı, onun yerine kaç alternatifin var ? KDE'yi demiyorum, sadece dolphin'i silsen, onun yerine kaç alternatif kullanabilirsin ?

Alıntı Yap
 iyi onu kullanmaktan çok saçma sapan sorunlarıyla mesgul oluyoruz. ve sonra sinirlenen arkadaşlar buraya gelip ben linux u bırakıyorum
gibisinden konular açıyor . sence bunların böyle konular açmasında bu 5
para etmez bedava yazılımları yapanların suçu yokmu?

5 para etmez yazılım dediğin o paketleri zamanında ele geçirmenin maliyetini biliyor musun ? Geçmişte bunlar hayaldi. Madem GNU/Linux kullanıcısısın bari özgür yazılım tarihini araştır biraz, filmleri var izle. Bu yazılımları yapsınlar. Biz kullanıyoruz, Google, Apple, Microsoft gibi büyük şirketler kullanıyor, internetin en azından %80'i linux üzerinden çalışıyor, uzay istasyonlarına kadar linux kullanılıyor. Oyun makinelerine geliyor yavaş yavaş. Günümüz elektronik cihazların %90'ı linux kullanıyor (%90 diye Linux kullanmayan varsa diye diyorum, daha önce görmedim. Post makinelerinden arabalara kadar yüklü).

Alıntı Yap
tekrar diyorum bi yazımı bedava olması ay adam bedava yapmis nekadar güzel gibisinden laflar ettirmez bana yazılımı b*k gibiyse yapmasın tmmi
çünkü kimsenin insanlari linuxtan soğutacak yazilim yapma hakki yok.
olsa dahi bu adamlar benim gözümde sıfırlar. adi herifler.
Sende iyiden iyiye "Bedavaysa kötüdür" zihniyeti oluşmuş. Peki, o zaman senin bizim tarafta işin yok çünkü bizim taraftaki yazılımların neredeyse tamamı ücretsizdir. Senin sorunun tamamen yanlış dağıtım seçiminden kaynaklı ve bunu bir şekilde birilerine yüklemeye çalışman yanlış. Ben de fedora kullandım, dediğin gibi çok sorunlu bir dağıtım çünkü red hat linux'un test tabanı ve bu dağıtımın kullanıcıları da bir anlamda red hat'in tester'ları. Bug'lar ile karşılaşacaksın elbette, eğer son paketleri kullanırken kararlı bir sistem istiyorsan manjaro'da seçebilirsin. Aksi halde, fedora'da siz kullanıp bug raporları yollarsınız, red hat çözer. Eğer bu tip sorunlarla uğraşmak istemiyorsan daha kararlı bir dağıtıma geçmelisin. Elbette yazılımın iyisi kötüsü olacak. Bu yazan kişinin bilgi düzeyinden tut harcayabildiği zamana kadar değişkenlik gösteriyor.

Alıntı Yap
@eronis, kardeş okadar boş konuşuyorsunki beni affet ama oyle söylediklerini dusun biraz.
Ben mi boş konuşuyorum yoksa sen mi aşırı davranıyorsun ? Forumda birilerine hakaret edemezsin. Şu laflarını bir kere daha okur musun ?
Alıntı Yap
bu adamlar benim gözümde sıfırlar. adi herifler.
Eğer havanda değil yada yorgunsan yarın ayık kafa ile sakince konuşalım. Ama diyorum, kullandığın dil çok yanlış.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

fsutil

@harun252525

Niye hakaret ediyorsun. Beğenmiyorsan kullanmazsın Dolphin ' i olur biter. Gelip burada BOŞ BOŞ konuşma.

mhmtkrktr

Alıntı Yapben terminalden sil komutu versem neyse yalnışlıkla sil butonuna sağ click yaptım ve iptal etme seçeneği yoktu bunda benim suçum nerede gerçekten kendi suçumun olduğunu anlarsam ki imkan yok gidip bağış yapıcam dolphin geliştiricilerine

Uzun zamandır kullanmadığım için önce sorayım, geri dönüşüm kutusu yokmu Dolphin de? Yada bu yoksa bile, ~/local/.Trash dizinide mi yok?

harun252525

bak hayla anlamalmışsin birincisi ben bu dolphin meselesink fedorada hiç yaşamadım yaklaşık bir iki ay önce manjaro linux kde ortamında yaşadım bu sorunu. sen beni iyi nasıl anlarsın biliyormusun benim sorunlarımı yaşayarak. ikincisi fedora da diğer kullandığım dağıtımlara göre bayağı az sorun yaşadım. bu yuzden seviyorum zaten. fedora sizin sandığıniz gibi değil. 3. su gnome masaustu kullanıyorum yani dosya yoneticim nautilus.

son sözüm ağır olabilir kabul ediyorum. ama ne yapalım böyle. siz sadece ordan burdan bulduğunuz resmi şeylere bakiyorsunuz ki çoğu benim dediğimle alakalı degil. örneğin linux borcok şeyde kullanılıyor demişsiniz. bende aksini söylemedim zaten. ben linux dağıtımlarina bu dağıtımlardaki yazilimlara sinirliyim. linuxa değil.
son olarak sunuda ekleyeyim dolphinin arkasinda parasal destek fala  filan google var demişsiniz ve bunların hepsi bana gore hikaye ama şunu bilinki dolphin bir Microsoft yazilimi olsaydi ozaman farkı görürdünüz.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

mhmtkrktr

Uzun zamandır kullanmadığım için önce sorayım, geri dönüşüm kutusu yokmu Dolphin de? Yada bu yoksa bile, ~/local/.Trash dizinide mi yok?

@harun252525  ??

harun252525

Alıntı yapılan: Asia - 18 Temmuz 2016 - 01:53:43
@harun252525

Niye hakaret ediyorsun. Beğenmiyorsan kullanmazsın Dolphin ' i olur biter. Gelip burada BOŞ BOŞ konuşma.

kardeşim zaten kullanmıyorum ve sanki sorun sadece dolphin zannediyorsunuz ama değil. birçok sey. sunduğun basit çözümü kendine sakla. ve ağzını topla ben boş konuşmuyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 02:25:00

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 18 Temmuz 2016 - 02:12:59

@harun252525  ??

yaa gerçekten komedilik yapmayın kardeşim direk silme butonuna tıkladım ve doğru klasörü sildiğimi zannediyordum ama yalnis klasörü silmişim ve iptal etme gibi bir seçenek yoktu olmadığı icinde hemen iptal edemedim. ve hic edemedim böyle bir seçenek olsaydı çoktan silinmezdi. yani. ama çatır çatır  sildi dosyaları ve oyle oyun film doyalari değildi. önemlilerdi
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

mhmtkrktr

Hiçbir Linux dağıtımının kurulumunda "sorun yaşamayacağınızın garantisi veririz" gibi bir ibareye rastlamadım. Bu şekilde bir söz yada anlaşma metni koyan bir sistem varda benim mi haberim olmadı? Kullanıcıların görüşlerini bildirmesi, eksik ve fazlalıkların tartışılması gayet güzel şeyler. Fakat ne bu başlığın amacı buna yönelik, nede içinde geçen mesajlar bununla ilgili.

Yaşanılan sorunları en deneyimlimizden en acemi olanımıza kadar hepimiz yaşadık. Ama öyle görünüyor ki bazılarımız yaşadığı sorunları karalama kampanyasına çevirmede fazla cüretkar. Yakın zamanda açılan bir başlıkta da aynı şeyler söylendi. Tekrar edelim, işletim sistemi bir araçtır. İsteyen istediğini kullanır. Kimsenin kimseye bir dayatması sözkonusu olamaz. Burası Ubuntu forumu. Hatta alternatifi olmadığı için Türkiye 'deki en geçerli Linux forumu. Forumun kuruluş ve işleyiş amacıda belli. Dileyen sorununu belirtir, varsa çözümünü bulur. Kullanmayanın, beğenmeyenin, kendi sorunlarını buraya mâl edenin bu forumda amacı ne olabilir.

@harun252525 son kez bir daha sorayım, belli ki gözünden kaçmış. Dilediğince cevap yazma hakkına sahipsin ama önce buna cevap verki, sorunun ne olduğundan önce amacı anlayalım.
Alıntı YapUzun zamandır kullanmadığım için önce sorayım, geri dönüşüm kutusu yokmu Dolphin de? Yada bu yoksa bile, ~/local/.Trash dizinide mi yok?

Mesajını düzeltip cevap vermişsin ama bu defada uslubunu yanlış kullanıyorsun. Bana kardeşim diye başlayan bir mesaj gönderirsen bu hoş olmaz. Burada adam gibi soru soruyorum ben, kimsenin amacı soytarılık değil. En azından benim.

Şimdi soruna gelelim. Ben senin ne yaptığını sormuyorum. Orada bunun olup olmadığını soruyorum. Sil dediğinde hangi işletim sistemi "olmaz ! bu senin için değerlidir" deyip işlemi geçersiz buluyor? Her sistem aynı çalışır. Silinen dosyanı almak istiyorsanda geri dönüşümden geri alırsın.

Nautilus daki gibi doğrudan sil butonuda olabilir belki. Bu varsa da, varsayılan ayar olarak gelmemiştir. Kolaylık olsun diye seçenek koymuşlardır, onuda sen aktif etmişsindir ki, bu durumda o butonun sorumluluğunu almışsındır.

Eğer bunların hiçbirisi olmadan doğrudan o buton koyulmuşsa oraya, o zaman sabaha kadar küfür et burada hak veririm sana.

harun252525

kardeşim derken lafın gelişi yani kimseye abilik ettigimiz yok. bu arada gercekten sende saçmalamışsın ben dolphinden bahsediyorum silme işlemi 1 2 saniye de olup bitemedigi icin 90 gb lik dosyaları  yani. silme sırasında iptal edip kalan veriyi kurtarabilmek adına silme işlemini iptal etme seçeneği olmalıydı. ki bu dosya yoneticilerinde var hatta olmsmasi çok anormal 10 saatir ayni soruyu herkes farkli şekilde soruyor lutfen artik cevap vernek istemiyorum sormayın şunu. hakli olan benim. arkadaş oyle birseybirsey sormuski geri donusum yokmuydu diye. gercekten hatami simdi anladım simdi pc yi acip geri dönüşüm den  o dosyaları alıp eski yerine koycam bunu hatırlattığın için sağol aslında silinmemiş sadece 1 2 aylığına o dosyalri orada unutmuşum şimdi alıyorum hemen. yorumun için cok cok teşekkürler
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

ata1

@mhmtkrktr şunu soruyor sana yanı sil dediklerin de geri gelebilir.

http://hizliresim.com/r9oND7

harun252525

zaten o butonun orda olup olmamasi sorun değil cunki tiklasamda uyarıyor ama islemi iptal etme hakkı vermemesi çok  çok saçma

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 04:16:34

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Temmuz 2016 - 04:14:14
@mhmtkrktr şunu soruyor sana yanı sil dediklerin de geri gelebilir.

http://i.hizliresim.com/r9oND7.gif

senin dediğin çöp kutusuna taşımak. doğrudan sil secenegide var

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 04:18:58

@mhmtkrktr, dedektif gibisin beni nebicim sorguya tuttun olayın olduğu saatide vereyimmi sana :D
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

ata1

iyide bağırmana gerek yok biz sana veriyi nasıl geri alırsını göstermeye çalışıyoruz. bizler sil demeyiz genelde çöpe taşı deriz.
kısacası bunun adınada kullanıcı hatası deriz. sil dediklerinde geri gelebilir daha derine inersek veri kurtarmada var.
amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değildir.

harun252525

adresini veriyorum evime gelip beni ve pc mi göz altına alın olay nasıl oldu diye. suan bunu yazarken gülmekten zor yazıyorum hatta benimle ne geçiyorsunuz anlamıyorum bu yazdiklarinizda ciddimisiniz. neyse sanirsam bazı arkadaşlar bilgiye aç. yani sadece su lafimdan okadar soru ve sacma soru sorulduki doğrudan silme islemini yaparken iptal etme seçeneğim yoktu buna sinirliyim hemde deli gibi. sadece bu ya bu. anlamıyorum gerçekten anlaşılmayacak ne var.  zaten bu bir sorunda değil kimseden çözümde beklemiyorum. sadece anlattim ve bu olay hakkında biraz ağır konuştum çünkü sinir edici  bir olay. ve bu dedkilerimi bana karşı savunanlar oldu ya neyini savunuyursunuz apaçık belli suç programda bende değil. daha kotusude az oncede dedediğim gibi  beni sorgu yağmuruna çekenler oldu  ya gercekten benimle ne geçiyorsunuz amaciniz ney sinir krizinemi sokmak çaktırmadan trolleniyormuyum gerçekten efsane adamlarsınız

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 04:36:24

adresini veriyorum evime gelip beni ve pc mi göz altına alın olay nasıl oldu diye. suan bunu yazarken gülmekten zor yazıyorum hatta benimle ne geçiyorsunuz anlamıyorum bu yazdiklarinizda ciddimisiniz. neyse sanirsam bazı arkadaşlar bilgiye aç. yani sadece su lafimdan okadar soru ve sacma soru sorulduki doğrudan silme islemini yaparken iptal etme seçeneğim yoktu buna sinirliyim hemde deli gibi. sadece bu ya bu. anlamıyorum gerçekten anlaşılmayacak ne var.  zaten bu bir sorunda değil kimseden çözümde beklemiyorum. sadece anlattim ve bu olay hakkında biraz ağır konuştum çünkü sinir edici  bir olay. ve bu dedkilerimi bana karşı savunanlar oldu ya neyini savunuyursunuz apaçık belli suç programda bende değil. daha kotusude az oncede dedediğim gibi  beni sorgu yağmuruna çekenler oldu  ya gercekten benimle ne geçiyorsunuz amaciniz ney sinir krizinemi sokmak çaktırmadan trolleniyormuyum gerçekten efsane adamlarsınız
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

ata1

profilimde bir yazı var okursan sana onu demek istiyoruz.  :)) başa gelen cehaletlerden başkalarını sorumlu tutma

harun252525

tmm şimdide cahil oldum çok iyi cahilim ben beni deli ettiniz artik aklimi kaybetcem gercekten çok iyi harika hissediyorum. aklımı kaybetmeden önce adres bilgilerimi veriyorum beni alın sorguya çekin olay nasil oldu nerede saat kaçta görgü tanıkları kimlerdir. evet delirdim sayenizde. hepinize iyi akşamlar.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 04:55:24

Türk toplumunun en büyük özelliği "bilen = bilmeyen" yorum yazmış olmak için yazan okadar çok arkadaş varki kendisine sorsan neyi neden yazdığını hic bilmez çünkü bu en büyük özelliğimiz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 04:57:50

bilmiyorsan susacaksın bukadar basit
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

mhmtkrktr

İşte bizde onu söylüyoruz. Sorguya çektiğimiz falan yok. Ortada bir kullanım hatası var ve her yeni kullanıcı kendi hatasını "bak bu Linux işini doğru yapmıyor" diye yazarsa ne olur?
Aslında * bir şey olmaz ! :) Kullanan yine kullanır ama kullanıcı olarak burada görmek isteyeceğimiz konu ve uslup değil bunlar.

Sen hâlâ benim hatam değil diyorsun gerçi. Söyle basitce anlatayım,
1: Çöpe taşımadan sil seçeneği varsayılan seçenek değildir. Öncelikle bunu sen seçmişsin. Bunu oraya kimsenin verisi kaybolsun diye koymamışlar, yapacağın işlemlerden eminsen kolaylık olsun diye verilmiş bir seçenek. Kaldı ki etkinleştirdiğin yerde de, olayın ciddiyeti belirtilmiştir.
2: İşaretleyip sil diyen yine sensin. Bu kendiliğinden olmadı sonuçta.
3: Silmeyi onaylıyormusun diye sormuş, buna da evet demişsin.
4: Hala geri al tuşu neden yok diye soruyorsun. Sistem senden aynı işlem için 3 defa ayrı ayrı onay istemiş. Hoş, ben Windows'ta da hatırlamıyorum öyle bir seçenek. Mac te olmadığını da biliyorum. Android de falanda görmedim. Durum böyle iken "Linux de niye yok?"

Ayrıca silme işlemi senin söylediğin gibi uzun sürmez. 90 Gb lık bir veri, üzerine veri yazmadan silinecekse ki, bu çok nadiren istenecek birşeydir, en fazla 1 saniye sürer. Bu konuya itirazın olurmu bilmiyorum. Olursa sor detayını anlatalım. 1 saniye içinde işlemi iptal edebilirim diyorsan oturalım yazalım hep birlikte senin için bi iptal et butonu.

Amacım senin yaptığın bir hatayı yüzüne vurmak değil, yanlış anlama. Olan olmuş zaten. Bu şekilde açılan konuların sebebini ve neticesini irdeliyoruz sadece. Eğer haklı olmadığın bir tezi savunuyorsan ve bu durumda iken sana cevap verilmese, herkes girip aynı şeyleri yazar. O vakit sana da, bana da buranın bir cazibesi kalmaz.
Oturur hep beraber evlendirme programları izleriz, emin ol burada olandan daha çok bilgi alırız o zaman.

harun252525

peki hocam.size bütün olayi en ince ayrıntısına kadar anlatacağım. 1. si yalnis bir bilgiye sahipsiniz ben 90 gb lik kocaman bir dosya silmedim. ozaman aniden silerdi 90 gb lik içinde 100 binlere dosya ve klasör olan  bir klasör sildim  bilgisayar silme kopyalama vb. işlemleri yaparken klasor nekada öğeye sahip ise okadar daha yavaş siler inanmiyorsaniz 1 gb lik içinde bir çok oge barındıran bir klasör silin mesela bir oyun klasörü olabilir zaten icinde en a6 7 bin hatta 10 20 bin öge vardir hadi en kötü ihtimalle 900 1000 olsun ki pc bunu direk silemez en azından bnm pc de en az 6 7 saniyede siler. buna eminim ama 1 gblik bir dosya hatta  biraki  1 gb yi10 gb bile olsa hiç abartmıyorum saliseler içinde siler. cunki kaç sefa bu islemi yaptim biliyorum. simdi soruyorum.size 1 gblik 6 7 bin oge barındıran bir klasörü 6 7 saniyede siliyorsa. 90 gblik icinde yüzbinlerce oge barindiran bir klasörü kaç saniyede  siler tahmin edebiliyormusunuz? bukadar bol vaktim varken işlemimi 2 3 saniyede iptalmi edemeyeceğim? *tamam birkaç gb gitmiş olabilir ama 90 gb nnin gitnesinden iyidir son olarakta ben bir linux seven biri olarak linuxa asla birkaç ucuz 5 para etmeyen yazılımlar yüzünden kötü demem. bu linuxun suçu değil dağıtımın ve yazılımin vede geliştiricilerin suçu beni kanser eden yazilimlari ben ne yapayım. bu sefer onun yerine doktora para vericez:D  her neyse dedigim gibi aslında  paralı dağıtım olsa ve arkasında microsoft gibi bir şirket olan bir libux dağıtımı olsa çok iyi olur. canbonical,redhat, suse bunlar hikaye :D
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

mhmtkrktr

Bu konuda başka yorum yapmıycam. Buna da vaktim yok şuan ama cavap yazmazsam benim ayıbım olacak.

Senin söylediğin durum "çöpe taşı" şeklinde silersen olur.  Eğer "çöpe taşımadan sil" dersen, bilgisayarın yapacağı tek işlem, verinin silindiği alanı, üzerine veri yazılabilir alan olarak işaretlemek olur. Bu da en kötü işlemci ve diskle 1 saniyeyi geçmez. Belki duymuşsundur, "veriyi geri kurtaracaksan, hiç kullanmadan başka bir bilgisayara bağlayarak kurtarmayı dene" diye. Bunun sebebi, üzerine veri yazılabilir olarak işaretlenmiş alanı temiz tutmak, birşeyler yazılmasını engellemektir.

Şayet çöpe taşı demişsen, veriyi Linux için, bana çaktırmadan ~/.local/.Trash dizinine taşı demiş olursun. Bu da normal taşıma işlemi gibi ağır olur. Fakat senin sorunun bu taraf için değildi zaten. Emin olmamakla birlikte, eğer Windows ta iptal et butonu varsa, bu dediğin olur. O tarafta veriyi doğrudan sil yok zaten. Dolayısıyla veri recycle bin klasörüne taşır ve sen bu taşıma işleminde iptal etmek için zaman bulabilirsin.

Burada iş tekrar aynı yere geliyor. Sürekli olarak yapacaklarından emin değilsen, önemli bilgilerin varsa, çöpe taşımadan sil seçeneğini aktif etmeyecek, Windows daki gibi "varsayılan çöpe taşı" şeklinde kullanacaksın. 

eronis

Alıntı Yap
Nautilus daki gibi doğrudan sil butonuda olabilir belki. Bu varsa da, varsayılan ayar olarak gelmemiştir. Kolaylık olsun diye seçenek
koymuşlardır, onuda sen aktif etmişsindir ki, bu durumda o butonun
sorumluluğunu almışsındır.
Shift Del ne iş yapıyor ? Ama tabii hangi masağstü olursa olsun "Bunu kalıcı olarak silmek istiyor musunuz?" "Evet" "Hayır" diye bir kutu çıkarıyor. Daha çıkarmayan görmedim.
Alıntı Yap
Türk toplumunun en büyük özelliği "bilen = bilmeyen" yorum yazmış olmak için yazan okadar çok arkadaş varki kendisine sorsan neyi neden
yazdığını hic bilmez çünkü bu en büyük özelliğimiz.
bilmiyorsan susacaksın bukadar basit
Sana cevap yazan arkadaşları bu forumda senden çook daha uzun zamandır bilirim. Seni daha yeni yeni görüyorum buralarda. Linux sistemleri kullandıkça öğrenir, tecrübe edinirsin. Misal @ata eskilerdendir, benden de eski. Burada eski tayfayla bilgi yarıştırmaya kalkmayalım, üzülürüz ;D

Ancak benim aklıma en iyi iptal butonu geldi ;D O işlemi iptal için butonu bulamadıysan direk bilgisayarı düğmeden de kapatabilirdin. Daha önce benzer bir şey başıma gelmişti, sen anlatınca hatırladım ;D Dediğin kadar zamanın varsa bunu yapmaya da zamanın vardı sanırım ? :)

Not: Genelde ben senin dediğin kadar önemli verilerin harici bir diskte, evimde bir dolabın içinde yedeklerini bırakıyorum.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

alquirel

Arkadaşlar takdir edersiniz ki başlığa müdahalenin vakti geldi de geçiyor bile. Gördüğüm kadarıyla iş hakaret boyutuna varmış olsa da olayın tadı çok kaçmadan orta yolu bulmuşsunuz gibi duruyor. Dolayısıyla başlığı tümden kapatmak yerine birbirinize söz hakkı doğurmayacak şekilde söylemek istedikleriniz olursa diye açık bırakıyorum.

Başlık sahibine gelince, evet bu başlık illa ki kapanacak, sen çözüldü etiketi koysan da koymasan da. Ama biliyorum ki bu kapandıktan birkaç gün sonra sen yine bi Canonical göndermeli, Ubuntu giydirmeli "kendince sorun halletmek" için bir başlık daha açacaksın. Biz de sabırla onu da okuyup trolü beslememeyi yeğleyeceğiz. Haberin olsun.

ata1

sana cahil demedim başaa gelen cehaletlerin kişisel hatalardan kaynaklandığını anlatmak içindi  bunu yanlış algılamışsın.
ayrıca ben arch kullanıcısıyım bilenlerin hepsi bilir. Sağ tık da thunar root yoktur kendim ekledim. Ayrıca gif  diye bir şey yoktur kendim ekledim. Sil yoktu onayladım
şimdi kısacası sağtıka kendi eklediğim programlardan dolayı çıkıp desem ki sen sebeb oldun yada linux şöyle linux yaptı buna gülerler. Sebebi orada olmayan işlevi kendim ekledim
kısaca kendi hatam olur. anlatmak istediğimiz bu idi ayrıca burada forum yöneticisi olan arkadaşlar iyi kötü çözülmüş yada çözülecek tüm başlıkları okur yazmasalar da tek tek yorumlarına kadar okur hata varsa benim açıklaman örnek verdiğim bilgi eksik yada yanlış ise onun doğrusunu link ile yollar hepimizi o konuda aydınlatır.
kimseyi kırmak yada üzmek istediğimiz içinde yazmadık bildiklerimiz insanlar aktardık

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 18 Temmuz 2016 - 06:02:40
Bu konuda başka yorum yapmıycam. Buna da vaktim yok şuan ama cavap yazmazsam benim ayıbım olacak.

Senin söylediğin durum "çöpe taşı" şeklinde silersen olur.  Eğer "çöpe taşımadan sil" dersen, bilgisayarın yapacağı tek işlem, verinin silindiği alanı, üzerine veri yazılabilir alan olarak işaretlemek olur. Bu da en kötü işlemci ve diskle 1 saniyeyi geçmez. Belki duymuşsundur, "veriyi geri kurtaracaksan, hiç kullanmadan başka bir bilgisayara bağlayarak kurtarmayı dene" diye. Bunun sebebi, üzerine veri yazılabilir olarak işaretlenmiş alanı temiz tutmak, *bir şeyler yazılmasını engellemektir.

Şayet çöpe taşı demişsen, veriyi Linux için, bana çaktırmadan ~/.local/.Trash dizinine taşı demiş olursun. Bu da normal taşıma işlemi gibi ağır olur. Fakat senin sorunun bu taraf için değildi zaten. Emin olmamakla birlikte, eğer Windows ta iptal et butonu varsa, bu dediğin olur. O tarafta veriyi doğrudan sil yok zaten. Dolayısıyla veri recycle bin klasörüne taşır ve sen bu taşıma işleminde iptal etmek için zaman bulabilirsin.

Burada iş tekrar aynı yere geliyor. Sürekli olarak yapacaklarından emin değilsen, önemli bilgilerin varsa, çöpe taşımadan sil seçeneğini aktif etmeyecek, Windows daki gibi "varsayılan çöpe taşı" şeklinde kullanacaksın. 

arkdaşımın da belirttiği üzere sil düz silim ise üzerine veri yaz der bu işlemde ise saniye kadar sürer işlem şudur bu alana veri yazılabilir tıkı koydu
fakat sil dediğimizde üzerine veri yaz dememiz halinde işlem uzun sürer senin dediğin gibi içindeki dosyaya bakar.
kısacası kimse seni yargılamıyor sadece yanlış bilineni düzeltmedir buradaki amaç

buyur bak benim sağ tıkım sende var mı gif komutu kısacası onun çıkaracağı sorun benim hatam olur ben onu oraya ekledim çünkü kişisel hatam olur bu  :))

hayırlı günler ve hayırlı forumlar

http://hizliresim.com/qBZDgq

harun252525

@mhmtkrktr, size dediğimi kanıtlamak için video yollayacağım demek hayla 90 gb verinin doğrudan silinse bile çok çok kısa sürede silinecegine inanıyorsunuz böyle olmadığını size kanitliyacağım

bazi arkadaşlarlarda pc ye neden  reset atmadın demiş. çünkü karşıma hiçbir şey çıkmadığı için silinmiyor zannettim ve sonradan birkac dakika sonra d diskine girdiğimde verilerin çoğunun silindiğini fark ettim ve hayla bazi dosyaların kendiliğinden yok olduğunu görünce olayı anlayip *yeniden başlattım yeniden başlattığımda 90 gb nin sadece 2 3 gb si kalmıştı 4 5dk geçmesine rağmen tamamını silememis buda benim dediğimi kanıtlıyor yani öyle 1 saniye falan filan hikaye bunlar. ama yinede bi vide yollayayım iciniz rahat etsin.  bu arada olayın hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler icin adres verebilirim çünkü :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 15:14:38

@ata1 bey shift delete diye birşey var ve ona basinca uyarmayan bir progran tanımıyorum görmedim
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

ata1

bu sildiklerim bir isodur bakalım ne kadar sürüyor.

http://hizliresim.com/goJgJL

haklısın dememizi bekliyorsun sanırım  :)) uzun beklemen gerekecek  :))

harun252525

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Temmuz 2016 - 15:16:16
bu sildiklerim bir isodur bakalım ne kadar sürüyor.

haklısın dememizi bekliyorsun sanırım  :)) uzun beklemen gerekecek  :))

yorumumu okursanız bende size ayni seyi dedim önemli olan dosya veya klasör boyutu değil diye önemli olan bir klasör olması ve o klasörün içimdeki öge sayısı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2016 - 15:21:40

1 gbk lik içinde 1 2 bin öge barındıran bir klasoru doğrudan siler misiniz lütfen bide onun videosunu yollayin bakalım :D
Kod Yazmak Bir Şiirdir.