Linux'dan vazgeçtim

Başlatan cosima, 16 Temmuz 2016 - 03:45:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cosima

Az önce deneme maksatlı Ubuntu kurdum. USB portlarını tanımadı öncelikle, bir sürü terminal kodundan, indirmeden sonra bir nevi düzeliyor lakin 2016 (neredeyse 2017) "kullanıcı dostu" diye sunulan dağıtımlarda bile satır satır kodlar yazmak gerekiyor. Ki 2012 yılında da Bumblebee türevi sorunlar vardı. Bu sorunlar aynen kaldığı yerden devam ediyor, bir sistem güncellemesi yapıyorsun ardından kara ekrana düşüyorsun. Bundan sonra benim için Windows 7'den başka bir OS yok. Oyun oynayan adamın da işini görüyor, dizi izleyenin de öğrencinin de avukatın da. Gerçekten saatlerce uğraşmaktan çok sinirlendim. Bundan sonra da Linux ile işim düzelene kadar bitmiştir. Artık bir ümidim de kalmadı doğrusu.

harun252525

bir fedora kur ve linuxun ubuntudan ibaret olmadığını ve nekadar iyi olduğunu gör şuana kadar fedorada hiç çok ciddi sorunlarla karşılasmadim. gayet iyi çalışıyor bazı yazılımları kurmak için sitesinden indirmek gerekiyor ama oda benim için hiç sorun değil.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Temmuz 2016 - 04:13:49

istersen birkaç ekran görüntüsü atabilirim gnome3 masaüstü kullanıyorum.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

ata1

neyle mutlu isen onu kullan saygı duyarız sende yeter ki bize aynı saygıyı göster yeter.

mhmtkrktr

@cosima senin başlıktan sonra öyle sanıyorum ki Linux gelişimi durdurulmuş, var olan tüm projelerde iptal edilmiştir. Emin ol tüm Linux camiası üzüntü içinde neden senin memnun olmadığını düşünüyor . Bak bizim bile gözlerimize uyku girmedi bu üzüntüden, sabahın bu saatinde seni geri kazanmaya çalışıyoruz.

Sen yinede Windows kullanmak istiyorsan kullan ama. Biz seni çokta etkilemeyelim bu yolda. Hatta herhangi bir Windows u değil, Windows 7 yi kullan. Senden tek ricam, neyi kullanmak istiyorsan onun ortamında takıl. Burası Ubuntu'nun veya Linux'un Güzin abla platformu değil. Bir sorunun varsa konu açarsın ve cevap beklersin. Burada ki tüm mevzu bundan ibaret.

@harun252525 , @cosima nın diğer mesajlarına bir göz gezdirirsen, amacın zaten Linux kullanmak olmadığını anlarsın.

ata1

@mhmtkrktr  gksu kurup sağ tıka eklesem  işime yarar mı ? gksu thunar %f

cosima

@harun252525 Fedora'yı denemedim. Kesinlikle deneyeceğim şimdi.

@ata1 Elbette saygım sonsuz hocam, Manjoro indirecektim de sourceforge geçici olarak kapanmıştı. Onu da deneyeceğim sanırım. Her ne kadar sıkıntı çeksem de seviyorum Linux ortamını. :)

@mhmtkrktr Neden bu kadar sert çıktığınızı anlayamadım, bilgi almaya çalışıyorum. Belki kurulumda bilmediğim ince ayarlar var, terminal kodları, config dosyaları var diye düşünüyorum.

@ata1 Komutu anlayamadım.

Ekleme: Arayüzünü sevmesem de el mahkum kullanıyorum, keşke Linux sürücüleri tamamen sorunsuz çalışsa da herhangi bir dağıtımı sadece usb bellekten kurarak kullanabilsem.

ata1

sağ tık da root thunar açar yanı dosyaları root olarak erişim sağlar.  :)) @ cosima
manjaro deneyecek isen kuruluma 2 seçenek nonfree diriver ile başla sürücüler kurulu gelsin aslıda denemen de faydalı mı bilemedim ya ona da bir kup takacakmışsın gibi bir hisse kapıldım

EDİT aslında kolay kullanımlı bir linux ile başlasaydın belki daha mutlu olurdun aslında hep en zorları seçmen seni biraz üzzdü örnek arch denedin debian denedin basit kullanımlı sürümler yerine en fazla linux bilgisi isteyen sürümleri denemen seni zor duruma düşürdü  :))

cosima

Alıntı yapılan: ata1 - 16 Temmuz 2016 - 05:43:58
sağ tık da root thunar açar yanı dosyaları root olarak erişim sağlar.  :)) @ cosima
manjaro deneyecek isen kuruluma 2 seçenek nonfree diriver ile başla sürücüler kurulu gelsin aslıda denemen de faydalı mı bilemedim ya ona da bir kup takacakmışsın gibi bir hisse kapıldım

EDİT aslında kolay kullanımlı bir linux ile başlasaydın belki daha mutlu olurdun aslında hep en zorları seçmen seni biraz üzzdü örnek arch denedin debian denedin basit kullanımlı sürümler yerine en fazla linux bilgisi isteyen sürümleri denemen seni zor duruma düşürdü  :))
Red White olanı indiriyorum, bayağı beğendim bunu. Sürücüleri sorunsuz şekilde tanıması, yuvarlanan sürüm olması muhteşem. Masaüstümde bir deneyeyim de iki bilgisayarıma da kurarım bunu. Windows'un dandik arayüzü gerçekten insanı bunaltıyor. Bir de kara ekranı özledim. :D Arch tabanlı bir de, hadi bakalım 1 saati kaldı. :)

ata1

sadece ayran gönüllük yapmadan bir sürümde inat ve ısrarla karar kılıp öğrenmeye çalış sürüm ne olursa olsun kolay * bir şey seç ki zorda kaldığında termınalde olmasada ara yüz ile kendin işlem yapabilesin gerisi zaman kendine ve linux'a zaman tanırsan birlikte mutlu olacaksındır.

illedelinux

Her iki-üç günde Linux'tan vazgeçtim, Linux-Windows karşılaştırmaları gibi başlıklar açılıyor, sanki milleti Linux kullanmaya zorluyoruz ya da satış yaptık da bizden hesap soruluyor gibi durumlar oluyor...

Linux dünyasına yeni gelmiş arkadaşlar, önce öğrenin, sonra öğrenin ve yine öğrenin ondan sonra yargıya varın.
ÖĞRENMEDEN OLUMSUZ ELEŞTİRİ YAPMA VEYA KARALAMA HAKKINIZ OLMADIGINI DA ÖĞRENİN!

Her şeye başlık açarak çözüm bulma yolu çok da dogru değil. Zamanı olanlar uğraşın, emek verin, araştırın, birden çok kurulum yaparak tecrübe kazanın! Bu alemde hazırcılıga yer olmadıgını unutmayın!
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

cosima

Alıntı yapılan: ata1 - 16 Temmuz 2016 - 06:01:06
sadece ayran gönüllük yapmadan bir sürümde inat ve ısrarla karar kılıp öğrenmeye çalış sürüm ne olursa olsun kolay * bir şey seç ki zorda kaldığında termınalde olmasada ara yüz ile kendin işlem yapabilesin gerisi zaman kendine ve linux'a zaman tanırsan birlikte mutlu olacaksındır.
Manjaro tam aradığım sistem, önce normal olarak başlattım. Baktım klavye-fare-ekran kartı hiçbir şey yok, sonra non-free driverlar ile başlattım. Tam dizüstü işletim sistemi olmuş.

harun252525

cosima internette şöyle bit ubuntu tabanlı bir os gördüm Zorin Os bi bak istersen gerçekten ben çok beğendim ama ubuntu tabanli olmasından korkuyorum yine saçma sapan sorunlar çıkar falan filan işte ama şunu diyim başlangıç seviye için gayet iyi.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

cosima

Alıntı yapılan: harun252525 - 16 Temmuz 2016 - 09:55:18
cosima internette şöyle bit ubuntu tabanlı bir os gördüm Zorin Os bi bak istersen gerçekten ben çok beğendim ama ubuntu tabanli olmasından korkuyorum yine saçma sapan sorunlar çıkar falan filan işte ama şunu diyim başlangıç seviye için gayet iyi.
Windows klonu gibi duruyor, eski dizüstümde Manjaro'yu çalıştırdım. Bu gerçekten efsane olmuş, biraz olsun bilgisayar hayata döndü lakin yine de yeni bir dizüstü şart.

Sistem bilgileri:
cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 42
model name : Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
stepping : 7
microcode : 0x29
cpu MHz : 799.968
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 0
cpu cores : 2
apicid : 0
initial apicid : 0
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 13
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl xtopology nonstop_tsc aperfmperf eagerfpu pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 x2apic popcnt tsc_deadline_timer aes xsave avx lahf_lm ida arat epb pln pts dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid xsaveopt
bugs :
bogomips : 4591.73
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor : 1
cpu MHz : 802.214
core id : 1
apicid : 2
initial apicid : 2
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl xtopology nonstop_tsc aperfmperf eagerfpu pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 x2apic popcnt tsc_deadline_timer aes xsave avx lahf_lm ida arat epb pln pts dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid xsaveopt
bugs :
power management:

processor : 2
cpu MHz : 819.464
core id : 0
apicid : 1
initial apicid : 1
bugs :
power management:

processor : 3
cpu MHz : 799.968
core id : 1
apicid : 3
initial apicid : 3
bugs :
power management:

lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 540M] (rev ff)

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b5)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 6 (rev b5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM65 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 540M] (rev ff)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] (rev 34)
04:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet (rev c0)

Driver falan uğraştırmadı, en iyi dağıtım bu sanırım.

eronis

Alıntı yapılan: harun252525 - 16 Temmuz 2016 - 09:55:18

Ubuntu forumda Ubuntu'yu sevmeyen ne kadar çok kullanıcı var gerçekten şaşıyorum bazen ;D Başka bir dağıtımdan eksisini yada artısını göremiyorum. 16.04 şu zamana kadar gördüğüm en iyi Ubuntu sürümüydü, bunu demeden de geçemeyeceğim :)

Arch Linux'u uzun süre kullandım ama beni saatlerce bir sorunun çözümünü bulmak için saatlerce döküman okuyup, anlayıp, beynimi yormak yada baya bir araştırma projesi düzenlemek zorunda bırakmayacak bir dağıtıma ihtiyacım var. Belki Antergos yada Manjaro biraz daha benim kafama uygun olabilir, (Arch tabanlı olarak) ama şimdilik 16.04 dokunmatik ekranım ile iyi çalışıyor ve netbook'umda 8 saatten fazla pil süresi alıyorum ;D
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

dexter

Alıntı yapılan: cosima - 16 Temmuz 2016 - 05:40:36
@mhmtkrktr Neden bu kadar sert çıktığınızı anlayamadım, bilgi almaya çalışıyorum. Belki kurulumda bilmediğim ince ayarlar var, terminal kodları, config dosyaları var diye düşünüyorum.
Bilgi alamaya çalışıyorum demişsiniz ama ilk iletiniz tamamen sitem dolu. alın ubuntuyu başınıza çalın gibisinden. Yani niyetiniz öyle olmasa bile iletiniz öyle. Kaldıki forumdakiler sizi değil iletinizi görüyor, doğal olarak bu tip anlam çıkıyor. Eğer yanlış anlaşılmak istemiyorsanız ve sorunlarınızı çözmek istiyorsanız sizde bir ileti yazarken en az sizin sorunlarınızı çözmek isteyenler kadar düşünüp yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek bir ileti yazmalısınız. Yani şöyle bir sorunum var nasıl çözerim gibisinden. İlk iletinize tekrar bakın isterseniz orada bu tip bir ifade varmı. Tamamen linux kullanmayı artık bıraktığınızı deklare eden bir ileti. Herhangi bir sorun çözme talebi yok ortada.

Secret++

İşin gerçeği herkez linux sistemlerini kullanamaz "hazıra alışan şıp şak olsun uğraşmayayım ben kullanayım yeter" diyenler zaten linux sistemine geçmesin.

Linux sürümlerini kullanmak için araştırma geliştirme (Ar-Ge) yapmak gerekiyor.

eronis

Alıntı yapılan: Secret++ - 17 Temmuz 2016 - 11:58:28
İşin gerçeği * herkes linux sistemlerini kullanamaz "hazıra alışan şıp şak olsun uğraşmayayım ben kullanayım yeter" diyenler zaten linux sistemine geçmesin.

Linux sürümlerini kullanmak için araştırma geliştirme (Ar-Ge) yapmak gerekiyor.
Dediğinize tamamen katılıyorum, uğraşmak istemeyen kullanmasın. Kimsenin kafasına şu işletim sistemini kullanacaksın yada sadece bunu kullanacaksın, diğerlerinden uzak duracaksın demiyoruz. Şahsen 4 yıllık bir linux kullanıcısı olarak Windows 10'u da oldukça sevdim ve oyun amaçlı kullanıyorum kendisini. Kullanıcıların rahat %80'i Windows kullanıyor ve eğer sen Linux tercih ediyorsan (%2'nin kullandığı bir işletim sistemini) sıra dışı bir kullanıcısın demektir. Çünkü demek ki diğer kullanıcılarda olmayan yada umursamadıkları bir ihtiyacı sen hissediyorsun. Bu durumda Linux'un Windows olmadığını bilerek kullanacaksın ve niye kullandığını bileceksin. Aksi halde hiç bir platform diğerinin kesin kes üstünü yada altı değildir.

Ancak şunu eklemek istiyorum. Hem Windows 10, hem Ubuntu 16.04 kullandım ancak Windows 10'da daha çok sorunla karşılaştım ve açıkçası "Terminalle" daha çok işim oldu Windows 10 ile. Windows update sağolsun. Ayrıca regedit'den düzenlemeler yapmam gerekti, bununla ilgili belgeleri takip ettim. Ancak bunu hiç yaşamamalıydım bence. Son kullanıcının yapamayacağı şeylerdi sonuçta. Ubuntu kullanım kolaylığında benim görüşümde Windows 10'dan ileride.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Nabi

Birincisi nasılki çatalla çorba içilmez Windows mantığıyla Linuxa bakılmaz. Bu mantıktan vazgeçilmeli

İkicisi bu forum geliştirici ekibin olduğu yer değil destek veren gönüllülerin olduğu bir yerdir.Dağıtımla ilgili bir beğenmediğniz yönleri gidip geliştirici ekibine söyleyiniz.Yok destek istiyorsanız uygun başlık altında açıp sorununuzun çözülmesini beklersiniz. Artık bu forumları ağlama duvarlarına çevirmeyiniz.

Üçüncüsü .Nedir bu Ubuntu nefreti arkadaş.Onlarca harika dağıtımın tabanı olmuş ve kendisi de harika   bir işletim sistemi.Sana uyar uymaz bunu dilendirmenden  bizine. Son kullanıcı olarak bu forma  bilgilenmek veya destek almak için geliyorum. Yine dillendiriyorum bu forumları ağlama duvarına çevirip bilgi kirliliğne çevirmeyin artık.   
Devler gibi eserler bırakmak için,karıncalar gibi çalışmak lazım.
-Necip Fazıl Kısakürek

eronis

Alıntı yapılan: glsbrs47Yine dillendiriyorum bu forumları ağlama duvarına çevirip bilgi kirliliğne çevirmeyin artık. 
Bunu kaç kere söylersen söyle boşuna. Forumlarda düzeni sağlamak bu yüzden zor çünkü aynı sözleri bin kere edersin bin birinci kere etmen gereken durum doğar. Sen söylemekten bıkarsın, yıllarıdr aynı sözleri okuyan ben okumaktan bıkarım. Forumda çeşit çeşit insan geliyor ve kullandıkları üslup adamı gerebiliyor, bazen senden yardım isterken sana küfür eder gibi cevaplar verebiliyorlar. Bu yüzden forumda insanlara yardım etmek görünenden daha zor ki bunu uzun yıllardır yapan arkadaşlarımız var. Ancak şuna katılıyorum, gerçekten ortada bir soru yada sorun yoksa konu açmak sadece konu kirliliği ve dediğin gibi burada sadece forumdaki üyelere "Sabrım kalmadı artık, bir **** (Bilerek sansürledim, siz anlayın) beceremiyorsunuz, tamamen işe yaramazsınız, kullandığınız sistem de işe yaramaz, ne haliniz varsa görün!" anlamına gelen bir üslupta mesaj yazmak pek hoş bir hareket değil. Diğer kuıllanıcıların verdiği tepkinin bu kadar yumuşak olmasına şaşırdım, başka bir forum olsaydı muhtemelen tatsızlık çıkmıştı.

Alıntı yapılan: glsbrs47Nedir bu Ubuntu nefreti arkadaş.   
Bu konuda çok fazla yorum hakkım olduğunu sanmıyorum çünkü ben de geçmişte Ubuntu'yu çok karaladım ama dediğin gibi şu an Ubuntu, GNU/Linux camiası için çok önemli bir dağıtım. Ubuntu'yu karalayan Richard Matthew Stallman'ın bile (Unity arayüzüne virüs demişti) Trisquel GNU/Linux adlı Ubuntu tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı kullandığını söylesem acaba bu adamların fikri değişir mi ? 16.04'den sonra gerçekten çok şey değişti ve bu değişimlerle benim Ubuntu'ya bakışım değişti. Kim ne kullanırsa kullansın ama "Nefret" kelimesi biraz ağır kaçıyor. "Benim tarzım değil" derler anlarım, ama "Nefret ediyorum, hiç sevmiyorum, tabanı o diye kullanmak istemiyorum" kelimeleri biraz ekstremlere giriyor.

dexter

bu forumda kimse kimseyi ubuntu veya linux kullanmaya zorlamıyor, sadece ubuntu veya diğer linux dağıtımları ile sorunlarını çözmeye ve bilgilendirmeye çalışıyor. Yani biri ben linuxtan vazgeçtim diyince herkesin o kişiyi ikna etmeye çalışacağınımı zannediyor acaba. Vazgeçtiysen girip bu forumda bunu belirtmenin bir anlamı yok. Kendince sebeplerin vardır vazgeçmişsindir. Yani windostan vazgeçip windows forumlarına girip ben windostan vazgeçtim artık linux kullanacam demek ne kadar saçmaysa buda o kadar saçma. Benim bilgisayarımdada windows 10 kurulu ve sadece windowsta çalışan uygulamaları kullanmak için windowsa geçiş yapıyorum genel kullanım için ubuntuyu tercih ediyorum. Ama etrafıma windows nefreti yaymıyorum. Windowstan ubuntuya ilk geçtiğim zamanlar çok sıkıntı yaşadım alışık olmadığım için ama bu sorunları ubuntuya yüklemedim.Zamanla alıştım ve öğrendim. Artık çok nadir problemle karşılaşıyorum ve bu problemleride bu forumda arkadaşların yardımıyla çözüyorum.

ahmet_matematikci

Linux tan vaz geçti isen üzerinde çok düşünüp  şey etmemek lazım. Olur öyle şeyler. ...

SM-T113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

harun252525

Sevgili Cosima, bak arkadaşlar çok güzel anlatmış amacın çorba içmekse çatalı bırak artık. kendine eziyet etmek hoşuna gidiyorsa, bişi diyemeyeceğim. tmm linux masaustu ortamı olarak birçok güzel birşey katıyor ama dediğim gibi sonuçta bunlar seni kendine cezbetsede. linux çatal olmaktan öteye gidemez sende amacina ulaşamazsın. çatalı kullanmaya devam ettiğin sürece. hem dual boot diye birşey varken. neden linux windows meselesi dert olsunki. he şöyle diyorsan  anlarım 'windows zaten kullanıyorum linxta kullanmak istiyorum ama uygun bir linux dağıtımı bulamadım' ki bu düşünce bizim linux ta aynı windows gibi birçok sorunun çıkmayacağini zannetmemizden kaynaklanıyor. ve öyle bir linux os arıyorsan boşa arıyorsun. birçok os denedim ve hepsindede ilk kurulumdan itibaren birçok şeyi düzeltmen kendine göre ayarlaman gerekiyor. sende doğal olarak bu tür sorunların olmadığı bir linux dağıtımı olduğuna ihtimal verdiğin için yeni bir linux dağıtımı arayışına çıkıyorsun. yani boşa arayışa çıkmış oluyorsun arayışa çıkmasan bile aklından surekli acaba bu sorunlarin olmadığı bir dağıtım varmı diye düşünüyorsun. ki böyle düşünmen çok normal bende hatta herkes böyle düşünmüştür. ama ne yazıkki böyle birşey yok. linux saf haliyle mükemmel bir çekirdektir boyle olmasa neden neredeyse her toknolojinin altinda linux çekirdeği olsun? bide bu açıdan bak. ki buna bende yazdığım ufak tefek programlardan biliyorum. çünkü programi hem linuxta hemde windowsta caliştirdiğimda. linuxta nekadar hızli çalıştığının  farkına vardım. tabi her program  için böyle olmasada. bazıları gerçekten gerçekten çok ciddi farklar oluşturabiliyor. buda linuxun iyi yanlarından biri diyelim. herneyse eğer canın bu saçma hatalardan bıkmışsa düzeltmek için bayağı vakit harciyorsan.küfür etmek istiyorsan, kimlere küfür et biliyormusun bu gönüllü bedava linux yazılım gelişitiricilerine. linux dağıtımıni dağıtım yapan dağıtımla birlikte gelen ufak veya büyük yazılımlardır. işte bu ücretsiz yazılımları  yapan arkadaşlar işini iyi yapmadığı için (çünkü bedava ya. pek işlerine gelmiyor) insanlar bu yazılımların sorunlarından bıkmış durumda. afederdsiniz ama linuxu b*k eden işte bu yazılımcilardir. tabi hepsi öyledir demiyorum fakat çoğu öyle. gerçektende isini çok iyi yapan yazılımlar var ve onlari yapan yazilımcilarin verdiği emek için gerçekten de çok minnettarim ve teşekkürlerimi sunuyorum. fakat ne yazikki böyle yazılımların sayısı az. ben böyle b*ktan yazılımlar yüzünden 80 90 gb lik kişisel dosyalarimi yanlışlıkla sildim. ve bunu yapan yazilim kde masaüstü ortamının göz bebeği olan dolphin yazılımıydi. sildiğime veya silindigine  dair veya silinmeye çalışıldığına dair hiçbir bilgilendirme, işlem durumu, tamamlama yüzdesi, progress bar gibi birşey çıkmadı. bende bu yüzden işlemi başlattığım gibi hemen iptal edemedim çünkü öyle bir seçenek yoktu. program ben farkına varmadan dosyalarimin anasını ******. bukadar ağır konuşmak istemezdim ama sizinde yıllardır bilgilerini sakladığınız. dosyalariniz silinirse. sizde böyle düşünürsünüz. neyse ki dosyalarimin %70 ini ki bazıları bozuk.  bir programla kurtardım o gunden sonra psikolejim hafif bir bozulmaya uğradı istemeden. zamanla zor kendime geldim. yani şu lafi çok rahat diyebilirim bu tür sorunların olmadığı adam gibi, çok az sorunlu yazılımlarla birlikte gelen bir lunux dağıtımı olsa ve parali bir dağıtım olsa. çok pahalida olsa gerekirse para biriktirip satın alırım. ama ne yazıkki yok sende alış buna ve linux kullanirken çok dikkatli ol ummadığın bedava bir yazılım belani **** :D
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

eronis

@harun252525 öncelikle şuradan başlayım, kusursuz yazılım yoktur ve sırf yazılım paralı diye daha iyi olacak olsaydı millet Windows'u bırakıp GNU/Linux tarafına geçmezdi. Chrome OS, Android hatta İOS gibi mobil platform işletim sistemleri sence mükemmel mi ? Mac OS mükemmel mi ? İnsanlar yazılıma para veriyor, sence yazılım mükemmel mi ? Steam'den hiç alışveriş yaptın mı ? Satın aldığın oyun firmanın vermediği ve senin hakkın olan desteği 2 yıldır vermediği için verdiğin 30TL ile kaldın mı hiç ? Adamlar toplum için faydalı bir şey yapıyorlar, sence hakettikleri şey "küfür" mü yoksa teşekkür mü ? Konunun başından beri söylüyoruz, kullanmak istemeyen kullanmasın. Zorlama yok. Ama saatlerini harcayıp, insanlarla uğraşıp, o kadar işin, günlük hayatın stresleri yetmiyormuş gibi bir de kendilerini bu şekilde daha da yoruyorlar, bu platformda insanlarla uğraşıyorlar, bug raporlarını okuyorlar, şimdi bu adam girse bu konuya ve yazdıklarını okusa ? Sanki yeterince stresi yokmuş gibi ? Sence bu yaptığın özgür yazılıma katkı mı, zarar mı ? Çoğu özgür yazılım geliştiricisi kendi iş ve özel hayatlarından kalan zamandan, boş zamanlarından fedakarlık edip bu işi yapıyorlar ve para talep etmiyorlar. Bence fazlasıyla saygıyı hakediyorlar.

Bu dediğin genelde bleeding edge tarafında olur, fedora 24 kullandığını görüyorum ki sen şu an linux camiasında en önde giden dağıtımı kullanıyorsun. Ubuntu gibi geriden gelen dağıtımlar boşuna geriden gelmiyorlar. Aynı şekilde Windows 10 update'nin Nvidia kullanıcılarının ekran kartı driver'larını güncellemek için zorlaması yüzünden yeni driver fan kontrol merkezini bozmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Aynı şey AMD'de de yaşandı. Windows 10 tarafında yine. En azından senin hiç ekran kartın yanmadı değil mi ? 1000-2000TL lik ekran kartları yandı. Eğer o 80-90GB sadece yeniden indirebileceğin oyun, film ve müzik tarzı şeyler ise baya ucuza kapatmışsın.

Öncelikle şunu diyim, fedora red hat tarafından destekleniyor. Kısaca arkasında linux camiasındaki en köklü şirketlerden biridir. Yanlış hatırlamıyorsam linux camiasındaki ilk şirketti. Novell (SUSE) ve Canonical'da oldukça emeği geçen şirketler. Fedora Red Hat'in test tabanı gibi bir şey. Eğer kararlılık istiyorsan Red Hat yada Cent OS deneyebilirsin yada openSUSE'ye geçebilirsin. Leap oldukça kararlıydı son gördüğümde. Eğer Ubuntu tarafında kalırsan en az sorunu burada yaşayacaksın gibi.

Not: Bir şirketin desteklediği dağıtımlara bakan geliştiriciler para alırlar. (Şirketin geliştiricileri, topluluk değil) Ubuntu, Fedora, openSUSE, Android, İOS, gibi. Ayrıca dağıtımlar dışarıdan da destek alırlar. Diğer deyişle bağış diyelim. Dağıtım geliştiricilerine topluluk yine bir destekte bulunur.

http://www.ubuntu.com/download/desktop/contribute
https://www.linuxmint.com/donors.php
http://blog.elementary.io/post/110645528530/payments
https://fedoraproject.org/wiki/Donations
http://manjaro.github.io/donate/

dexter

@harun252525 Yanlışlıkla dosya silinme olaylarında kullanıcılar genelde kolaycılığa kaçarak suçu işletim sistemine veya programlara atarlar ama sorun her zaman olmasada işletim sistemi veya programdan ziyade kullanıcının bilgisizliğinden kaynaklanır. Ben aynı sorunu windowsta yaşadım harici hdd'ye chkdsk yaptırırken bazı filmlerim silindi, ilk etapta suçu windowsa attım bayağı sinirlendim falan ama sonra komutu bilinçsizce kullanmış olduğumu farkettim. Yani benim hatamdı. Ardından aynı hdd'yi ubuntuya takınca farkettimki aslında windows dosyaları silmemiş sadece başka gizli bir klasöre taşımış. Yani olay tamamen benim bilgisizliğimle alakalı. Bu yüzden bilgisayarda bir sorunla karşılaştığımızda sorunu ilk önce kendimizde aramalıyız, eğer kendimizde bir hata bulamazsak ondan sonra suçu işletim sistemine veya programlara atmalıyız.

harun252525

ben terminalden sil komutu versem neyse yalnışlıkla sil butonuna sağ click yaptım ve iptal etme seçeneği yoktu bunda benim suçum nerede gerçekten kendi suçumun olduğunu anlarsam ki imkan yok gidip bağış yapıcam dolphin geliştiricilerine
Kod Yazmak Bir Şiirdir.