Ubuntu Performans artırma yeni XanMod Kernel

Başlatan muro92q, 15 Temmuz 2016 - 09:38:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muro92q

Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım bu yazımda sizlere xanMod kernel yüklemeyi göstereceğim
xanmod nedir diye sorarsanız linux kernelinin performans yamaları yapılmış hali
nasıl yüklendiğini burda yazardım ama sitede daha ayrıntılı verilmiş.
burda yapacağınız stable olan kerneli yüklemek yani  4.4 olanı bu kernel LTS yani uzun ömürlü kerneldir.
Sisteminizde daha iyi çalışır
site linki : https://xanmod.org/
kurulumla ilgili sorun yaşarsanız haber verin

ahmet_matematikci

Ben yeni kurulum yaptım xubuntu 2 haftadır kullanıyorum ve tüm güncellemeleri yapmama rağmen kernel 3.13 de.
Yükseltsem mi bilemedim?
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

muro92q

bende ilkinde bilgisayarım yavaş diye xfce masaüstü kullanıyorudum hiç memnun değildim daha sonra arch linux öğrendim su anda ubuntu 16.04 kullanıyorum 2gb ram la dota 2 oynuyorum
performans konusunda oldukça iyi

ata1

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kernel_derleme

sizde durumu bilmıyorum fakat bizde yamalanmış birçok kernel depolarda bulunuyor. yada kendimiz derliyoruz.Derleme sizde olduğuna göre yamalı olanları da olmalı diye düşünüyorum.
Fakat becerilebiliyor ise derlemek daha mantıklı.

bugra9

Merak ettiğim bir şey var. Bu düzenleme yapılmış çekirdek yasal mı? Linux çekirdeği GPLv2 lisansına sahip. Bildiğim kadarıyla da bu lisansa sahip bir kodu değiştirdiğinde yaptığın tüm değişiklikleri belirtmen lazım. Elbette isteyen kişiler arasındaki farkları yazılımlarla çıkarabilir ama bunu çekirdeği değiştiren kişinin kendi yapması gerekirdi. Kaçırdığım bir nokta mı var yoksa lisans şartlarına mı uyulmamış?

meda

Lowlatency çekirdekler de bildiğim kadarıyla performansa yönelik. Eğer doğru biliyorsam buradaki çekirdekle farkı nedir ve de ne kadar güvenilir ?   :-\
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

plazma

Foruma hoşgeldiniz. Yazı demişsiniz ama sadece dış bağlantı ve çekirdek adı var ne bir test ne bir ölçüm normal çekirdek ile bu bağlantıdaki çekirdek ile ilgili bir şey yok lisans durumu nedir birde, braz bekleyelim sizden eğer ciddi bir şey yok ise başlığı kapatıp içeri alacağız.

muro92q

#plazma
arkadaşım yapılacak işlem o kadarda zor birşey değil kurulum basit kernel bilgisayara yüksek performans sağlıyo yapmak bu kadar basitken neden ayrıntıya gireyim

illedelinux

Alıntı Yaparkadaşım yapılacak işlem o kadarda zor * bir şey değil kurulum basit kernel bilgisayara yüksek performans sağlıyo yapmak bu kadar basitken neden ayrıntıya gireyim

Bu sorunun cevabı değil.
Senden nasıl kuruldugu sorulmuyor; test, karşılaştırma ve lisans durumu gibi bilgiler isteniyor.
Bunlara cevabın yoksa konuyu dağıtacak cevaplardan kaçınmanı öneririm.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

mhmtkrktr

Tamam performansın arttığı belirtilmiş ama neye göre ne kadar. Hani insan böyle birşey görünce ister istemez  karşılaştırma testi veya ne gibi değişiklikler yapılmışta bu performans sağlanmış görmek istiyor.
Verdiğin bağlantıda şöyle bir tanıtım yapılmış, https://www.youtube.com/watch?v=pfOt25NHVTs&feature=youtu.be
Şimdi buraya bakarak ne anlayacağız? Ses sistemine bağlayınca benim bilgisayardan da çıkıyor o kadar ses :) Hoparlörün diyaframı sallanırsa bilgisayar performaslı çalışıyor demek mi oluyor ?
Böyle birşey saçma demek istemiyorum tabiiki. Hatta doğruda olabilir ama açık kaynak ister istemez nasıl sorusunun sorulmasını gerektiriyor. Ayrıca bu kernelin güncellemesini nereden alıyoruz. Sonuçta depoda yok gibi. Derlemek ise saatler sürer bunu. Her yeni sürümde bunu yapmayı göze alabilecek kaç kişi var? Ve de değer mi? Tanıtımın içinde biraz da bunlar olsun demiş @plazma.

muro92q

Alın size test
hepsi sitede mevcut
lisans hakkında bilgim yok
konudan kaçındığımda yok
testlerin hepsi bu sitede var
https://openbenchmarking.org/result/1601109-GA-XANMODLIN68
bu konuyla ilgili anlamadığınız bir şey varsa lütfen bana sormayın

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Temmuz 2016 - 22:06:30

mhmtkrktr
anlayışın için sağol kardeş dediğini çok iyi anladım

ata1

Alıntı yapılan: muro92q - 15 Temmuz 2016 - 09:38:57
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım bu yazımda sizlere xanMod kernel yüklemeyi göstereceğim
xanmod nedir diye sorarsanız linux kernelinin performans yamaları yapılmış hali
nasıl yüklendiğini burda yazardım ama sitede daha ayrıntılı verilmiş.
burda yapacağınız stable olan kerneli yüklemek yani  4.4 olanı bu kernel LTS yani uzun ömürlü kerneldir.
Sisteminizde daha iyi çalışır
site linki : https://xanmod.org/
kurulumla ilgili sorun yaşarsanız haber verin
burada sorun diyorsun şimdi de tanıtımı yapan sen değil gibi aha siste gidin başınızın çaresine bakında diyen sen oldun  :)) :))
nasıl lahana turşusu nasıl perhiz bu  :))

muro92q

arkadaşım kurulumla ilgili sorun yaşayan haber versin adamlar daha ayrıntılı istiyor biz ne yapalım

mhmtkrktr

Rica ederim. Ne güzel bir tanıtım yapmak istemişsin ama biraz hassas bir noktadan girmişsin işe. :)

Verdiğin karşılaştırma tablosuna benmi yanlış bakıyorum yoksa bu test Xanmond kernelin değerlerini normal kernelden bile düşük mü gösteriyor? Bu teste göre liquorix kernelin medya konusunda ki değerleri daha yüksek göründü bana.

Birde işin şu boyutu var. Bunları yükleyip kullanacak birinin kendi sorunlarını kendi başına çözebilecek deneyimi olması gerekecek. Birbirinden çok farklı donanımlar da, bu kernel farklı sorunlarla baş etmeyi gerektirebilir.   

ata1

yanı siz reklamını yapıyorsunuz o nedenle derin bilgi sahibi değilsiniz anladım teşekkürler

Alıntı yapılan: muro92q - 15 Temmuz 2016 - 22:22:52
arkadaşım kurulumla ilgili sorun yaşayan haber versin adamlar daha ayrıntılı istiyor biz ne yapalım

bugra9

@muro92q, foruma hoş geldin.

Öncelikle konudaki iletileri sakın yanlış anlama. Linux çekirdeği çok hassas bir konu çünkü sistemin kalbini oluşturuyor ve en ufak yanlış bir işlem ağır kayıplara yol açabilir. Dolayısıyla eğer bir düzenlenmiş çekirdek tanıtılıyorsa, insanlar gerçekten alınan riske değer olup olmadığının konuda belirtilmesini bekliyor.

İlk akla gelen güvenlik oluyor. Bu devirde git, svn gibi sürüm yönetim sistemleriyle tüm yapılan değişiklikler işaretlenip yorumlanırken, bu kadar hassas bir konu olan linux çekirdeğine yapılan değişikliklerin niye belirtilmediği akılda soru işareti uyandırıyor. Bir de dosyaların sunulduğu ortam sürüm yönetim sistemi ile çalışan projeleri barındırmak için açılmışken.

Diğer konu da hangi konularda performanslı olduğu ve bu performans için hangi konulardan ödül verildiğini insan bilmek istiyor. Sonuç olarak kaybım ne olacak kazancım ne olacak. Paylaştığın bağlantıda görebileceğin üzere performans konusunda çoğu testte linux çekirdeğinden geride kalmış. Peki bu düzenlenmiş çekirdeğin iyi olduğu yer neresi? Hani neden bir şans vermeliyiz, insanlar bunu da bilmek isteyecektir.

Başka bir konu da diyelimki bu çekirdeği derleyip kurduk. Biliyorsun ki çekirdeğe bir sürü güvenlik amaçlı veya başka amaçlarla güncelleme geliyor. Peki biz bu güncellemeleri nasıl alacağız?

En başta dediğim gibi çekirdek konusu çok hassas bir nokta ve eğer farklı bir çekirdeğin bağlantısı paylaşılıyorsa insanların yukarıdaki konuda bahsettiğim şeyleri bilmek istemesi gayet normal.

muro92q

arkadaşlar anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim ben bu açıdan hiç düşünmemiştim.
Bir daha bilgi sahibi olmadığım konularda bilgi paylaşmayacağım birde c/c++ öğreniyorum ileride program yazmayı hedefliyorum
linuxda kendimi geliştiriyorum. Linuxla ilgili türkce kitaplar varsa lütfen isimlerini yazın.

Berkhan Berkdemir

Alıntı yapılan: muro92q - 15 Temmuz 2016 - 23:23:03
arkadaşlar anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim ben bu açıdan hiç düşünmemiştim.
Bir daha bilgi sahibi olmadığım konularda bilgi paylaşmayacağım birde c/c++ öğreniyorum ileride program yazmayı hedefliyorum
linuxda kendimi geliştiriyorum. Linuxla ilgili türkce kitaplar varsa lütfen isimlerini yazın.
Konuya balıklama dalsam da kernel ile oynamayı bilen ama c veya c++ bilmeyen birisi mi?
Algoritma veya programlamaya giriş hakkında bilginiz nedir diye sormak istiyorum.

Python, SQL Developer
İyi günler

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.