Water & Snow Effect Sorunu

Başlatan Linux, 12 Nisan 2008 - 22:15:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linux

Beryl veya Compiz kullandığım zamandan bu yana, Water veya Plugini olan, Snow Effect'i bir türlü çalıştıramadım. Water Effect etkin olmasına karşın; hiç bir hata veya belirti göstermiyor, ama çalışmıyor da. Fikri olan arkadaşlar var mı?

egitimist

"Bir türlü çalıştıramadım" derken, ne tür çözüm yolları denedin? Benim çözüm önerim;

compiz --replace
alt-f2 yazın. Gelen kutuya:
ccsm
Buradan ayarlarınızı yapın. İstediğiniz efektleri aktifleştirin.
ayrıntılı bilgi

demir

Sürüm nedir?

Synaptic'i aç.. Ara bölümüne Compiz yaz..

Paketleri kontrol et.. Plugin yazan paketler yüklümü.. Orada bazı paketler Pluginlerle ilgili.. Bazı efektlerin çalışmaması onların düzgün yüklenmemesi ya da hiç yüklenmemesiden kaynaklanıyor olabilir.. Hatta bazı paketleri yeniden kur..

LIVE FREE OR DIE

Aklı olan Linux, Parası olan MAC, ikisi de olmayan Windows :)

Linux

Gerekli bütün ayarlar yapılı (ccsm içinde)

compiz güncel ve tüm paketleri kurulu. Water Effect aktif, ancak gerekli tuş kombinasyonunu yaptığım zaman hiç bir tepki vermiyor ne hata ne başka bir belirti. Snow Effect plugins'inde ise, aktif etme kutucuguna tıkladığım gibi,  compiz çakılıyor.

Sistemim Ubuntu 7.10

demir

Snow'u nasıl kurdun?
Ben de 7.10'da kurmuştum.. Ancak sorun çıkarmamıştı...

Snow yüklemek için şuraya bir bakar mısın?

Synaptic'ten paketleri kontrol ettin mi?

Tamam sen tüm paketler kurulu sanıyorsun ama inan bazı paketleri kurmuyor.. Ya da kurulum sırasında bir hata olmuş olabilir.. Synaptic'de Compiz yaz.. Gelen paketlerden açıklamasında plugin ile ilgili olanları yeniden yükle.. Yüklü değilse yükle.. Özellikle Python olanları...
LIVE FREE OR DIE

Aklı olan Linux, Parası olan MAC, ikisi de olmayan Windows :)

heartsmagic

Bilhassa compiz-fusion-plugins-extra paketi kurulu mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

lseker

Başlığı yeni gördüm... Aynı problem bendede var. Pardusta da aynı şekilde kullanamamıştım.
Ekran kartımı sorarsanız hiç kurulum yapmadım. Ubuntu benim için en problemsiz kurulum oldu. bi ara problem yaşadım ama galiba o da benim
merakım yüzünden ekran kartım ile hiç bir derdim yokken önce kendim kurmaya çalışrım sonra envy ile falan  :D bozduk ayarları...
ama dediğim gibi bende de bu iki eklenti çalışmıyor.
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

Linux

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Nisan 2008 - 14:42:47
Bilhassa compiz-fusion-plugins-extra paketi kurulu mu?

Bu başlığı tamamen unutmuşum. :) Evet, kurulu ve o zamandan bu yana hala bu iki eklenti çalışmıyor malesef.

Sanırım ekran kartından ötürü gelen bir sorun,

samet@Samet:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce4 MX 4000/AGP/SSE2

adolffwangel

bende şu ana kadar hiç water & snow efektlerini çalıştıramadım... denemek istedim ama olmadı.. tüm paketler kurulu. hatta yeniden kurdum eklentileri felan baştan... ama gene olmadı.. bi de bi şey daha.. sizlerde mesela sağ tık, görünümde gelişmişte compiz için dört seçenek var bende ise sadece hiç>normal>ekstra... bu üçüncü ubuntu kuruşum ama hiçbirinde de yoktu...
Format isteme benden, buz gibi soğurum senden.

heartsmagic

Bu sanırım biraz kartla ilgili bir durum. Misal bende de su etkisi çalışırken kar etkisi çalışmıyor. Hem sadece Ubuntu ile de değil, diğer tarafta kullandığım dağıtımda da durum böyle. Belki kart için bir şeyler eklenmesi gerekiyordur ancak çok önem arz etmediğinden üzerine düşmedim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ufuk_k

Her ekran kartının 3D hızlandırması yeterli olmaz.. Örneriğin atinin zaten desteği azdı, bende de 9200 gibi eski ve desteği iyi olmayan bir kart vardı. Su efektini seçiyordum, çakılma filan yok, hiç bir şekilde çalışmıyordu. Normal olabilir yani o kartla çalışmaması. Önce bir google yapın, hakikaten çalıştıran var mı bakın derim..

"water effect doesn't work with Geforce mx 4000" diye aratabilirsiniz mesela.

erginemr

Su efekti, GeForce 4 MX kartlı sistemimde de çalışmıyordu. Kartın desteklediği 3-D teknolojilerle (pixer shader, bump shader, vb.) ilgili bir durum olsa gerek...

Ama ilginç şekilde, kar efekti düzgün çalışmıştı.