Trojan bulaşmış olabilir mi ?

Başlatan ErtugrulTRN, 13 Temmuz 2016 - 14:51:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ErtugrulTRN

TROJAN VAR PCMDE NASIL KALDIRABILIRIM.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Temmuz 2016 - 14:51:31

Alıntı yapılan: ErtugrulTRN - 13 Temmuz 2016 - 14:51:14
TROJAN VAR PCMDE NASIL KALDIRABILIRIM.

pardon caps lock acık kalmış

fsutil

Caps Lock tuşu ile büyük sorunlar yaşıyorsunuz.

"Trojan" bulaştığı kanısına nasıl ulaştınız ? Kullandığınız sistem nedir ?

ErtugrulTRN

Alıntı yapılan: Asia - 13 Temmuz 2016 - 16:30:09

ubuntu 16.04 lst -64bit  terminale 'nestat' komutu yazınca baska ipler gözüküyor.

fsutil

Alıntı yapılan: ErtugrulTRN - 13 Temmuz 2016 - 16:31:40
ubuntu 16.04 lst -64bit  terminale 'nestat' komutu yazınca baska ipler gözüküyor.

O listede başka IP' lerin olması trojan bulaştığı anlamına gelmez. Gayet normal bir durum, zira sistemdeki programlar internet ile veri alır verir. Örneğin Spotify kullandığınızda dışarıdan veri alacağı için orada veriyi aldığı IP gözükür Ya da Skype ile bi görüşme yaptığınız durum benzer olacaktır.

Çıktıyı aktarırsanız daha detaylı bakabiliriz

Berkhan Berkdemir

"nestat" komutunu işletip code tagı arasında atabilirmisiniz?

Python, SQL Developer
İyi günler

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

ErtugrulTRN

104.18.60.88:https

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Temmuz 2016 - 19:03:54

yinede içimin rahat etmesi için ne önerirsiniz. (comodo kurulmuyor nedense hata veriyor.)

plazma

Tüm çıktıyı aktarınn spesifik ip mi verdi komut sadece?

ErtugrulTRN

Alıntı yapılan: plazma - 13 Temmuz 2016 - 19:18:33
Tüm çıktıyı aktarınn spe"sifik ip mi verdi komut sadece?

Arkadaslar ben rat yedim diyelim nasil silerim size burdaki sorum bu. Program varmi antivirus?

Reverser

Başlığı düzelttim, capslock kullanımına dikkat etmelisin.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

barış

Alıntı yapılan: ErtugrulTRNAlıntı yapılan: plazma - 13 Temmuz 2016 - 19:18:33Tüm çıktıyı aktarınn spe"sifik ip mi verdi komut sadece?
Arkadaslar ben rat yedim diyelim nasil silerim size burdaki sorum bu. Program varmi antivirus?
LMD (Linux malware detector) kurup deneyebilirisn. Fakat "netstat" yazarak çıkan IP adreslerinden trojan olup olmadığını anlamak mümkün değil.

ls /var/log
Bakalım hangi log dosyalarını tutuyor sistem. Ona göre tekrar çıktı isteriz :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: ErtugrulTRNAlıntı yapılan: plazma - 13 Temmuz 2016 - 19:18:33Tüm çıktıyı aktarınn spe"sifik ip mi verdi komut sadece?
Silersin sistemi, yeniden kurarsın. Nesi anlatılır ki bu konunun? Hayat bu kadar kolay olsaydı hiç olur muydu böyle şeyler? Rat yemişsin! diyelim, bir şekilde de tespit etmişsin ilgili ikiliği. Sil gitsin. İçin rahat edecek mi? O sisteme nasıl sızılmış, sızma nereden olmuş, açık nerede? Tüm bunlar konunun uzmanı insanlar için bile zor sorulardır. İnce ince bakılır her şeye, bulunur bulunmaz bilemiyorum ancak emin olduğum bir şey var, o sistem kolay kolay kullanılmaz. Temiz temiz bir daha kurulur. 

Ortam nasıl bir ortam, bu kadar kaygı, yaygara neden? Evinde modeminin arkasında mısın? Kullan güzel güzel sistemini, kim ne yapsın senin sistemine sızıp da? Foruma katıldığın günden beri söylüyorum,amacın güvenlik konuları ise bol bol oku önce. Ha okuyorum, soru da soruyorum, sormadan nasıl öğrenirim mi diyeceksin? Sor tabi, sor. Sor da, sana insanlar cevap veriyor o netstat sorun üzerine, hiç o konuyu bağlamadan tutup çok ama çok genel bir başka şey soruyorsun gereksiz yere. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ata1

╔═[22:28]═[ata@ata]
╚═══===═══[]>> nestat
bash: nestat: komut yok

desene o zaman  ben rahatım  :))  :o

Aequitas

Güzel kardeşim komut nestat değil, netstat.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

ata1

Alıntı yapılan: ErtugrulTRN - 13 Temmuz 2016 - 16:31:40
Alıntı yapılan: Asia - 13 Temmuz 2016 - 16:30:09

bence de netstat

ahmet_matematikci

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)