[Çözüldü] Windows USB ile boot edilmiyor!

Başlatan alpasp, 13 Temmuz 2016 - 14:21:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alpasp

Arkadaşlar, ben yalnızca ubuntu kullanıyorum şuan ancak yanına windows da kurmam gerekiyor. gparted ile 70GB lık bir bölümü ntfs olarak biçimlendirdim.
Unetbootin ile usb ye windows iso dosyası yazdırmaya çalışıyorum ancak birkaç saniyede bitiriyor ve içine attığı readme.txt dosyasında:

This disc contains a "UDF" file system and requires an operating system
that supports the ISO-13346 "UDF" file system specification.

yazıyor. Usb yi de ntfs olarak ve fat32 olarak biçimlendirdim. 2 farklı usb denedim. Sonuç değişmiyor. Bir süre araştırdım ancak bir çözüm bulamadım. Sonrasında Etcher adlı bir yazılımla usb ye iso dosyasını yazdırmayı başardım. (Daha önceden kullandığım isoyu da denedim, microsoft sitesinden indirdiğim isoyu da denedim) Ne yaparsam yapayım bir türlü bilgisayarı açılışta usb den başlatamadım. Listede usb görünüyor ancak boot etmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

fsutil

alpasp

İki farklı flash ile win 7 ve win10 denedim ikisi de olmadı malesef. Usbden boot ediyor ancak siyah ekranda kalıyor.

VSP250g cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fsutil

Alıntı yapılan: alpasp - 14 Temmuz 2016 - 12:47:43
İki farklı flash ile win 7 ve win10 denedim ikisi de olmadı malesef. Usbden boot ediyor ancak siyah ekranda kalıyor.

VSP250g cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hiç bir yazı çıkmıyor mu ? Konudaki uyarılara dikkat ettiniz mi , büyük harf küçük harf farkına vs.

alpasp

tüm uyarılara dikkat ederek yaptım. sadece siyah ekran ve sol üst köşede yanıp sönen _ var. hiçbir işlem de yapamıyorum. yalnızca crtl+alt+del çalıştı. o da yeniden başlatıyor zaten.

alpasp

Virtualbox içine Windows  kurup rufus kullanarak usb ye iso yu yazdırdım. Sonuç başarılı,  sonunda kurdum Windows u.