Ubuntu Usb'ye iso yazdırma

Başlatan batinevirgen, 12 Temmuz 2016 - 15:08:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

batinevirgen

Arkadaşlar, Merhaba.
Ben uzun bir süre ubuntu kullandım ve artık geri Windows'a geçmek istiyorum. Ancak bir türlü windows iso dosyasını usb'ye yazdıramadım.
İlk Başlangıç diski oluşturucuyu denedim. İso dosyasını ordan seçiyorum ama çıkmıyor, seçilmiyor yani. Daha sonra winusb programını denedim. Ondada yazdım 2 farklı iso dosyasını. İkiside olmadı. Daha sonra unetbootin programını kullandım onda da yazdı ama içerisinde 5 tane toplam 60mb tutan dosyalar vardı. Yani 4gb'lik dosyayı o kadar hızlı ve düşük boyutlu yazamaz dedim ve onu da kapattım. Daha sonra terminal kullanarak deneyim dedim. sudo dd if=isoDosyam of=/dev/sdb1 gibi bir komut kullandım. Bu komutu da internetten bulmuştum. Daha sonra uzun bir süre devam etti. Bittiğinde usb'nin kapladığı alan 4gb olmuştu. Sonunda oldu dedim. Bilgisayarı kapattım bios'a girip boot seçeneğini değiştirecektim ama usb'min adını göremedim. Daha sonra yeniden açılırken F12'ye bastım. Oradan usb'min adını seçtim. Grub açıldı ve Ubuntu, Ubuntu Ayarları ve Setup diye üç seçenek çıtkı. Setup'a girdim ama ... bulunamadı diye hata verdi. Yani işin kısacası bu iso dosyasını usb'ye yazdıramadım. Sizin bildiğiniz kesin bir çözüm var mı? Yardım ederseniz sevinirim.

Edit: Bu arada yazdırmaya çalıştığım windows sürümü Windows 10.

ata1


barış

Bazen hata olabiliyor. Komutun sonuna "bs=8M" ekleyerek dene, 8m lik bloklara ayırarak yapar yazma işlemini. Biraz daha yavaş olabilir fakat etkili çözüm olabiliyor bazen. Ayrıca indirdiğin ISO için bir MD5 kontrolü yapabilirsin.
Diğer türlü unetbootin gibi programlar ile de yazdırabilirsin.

batinevirgen

#3
Alıntı yapılan: ata1 - 12 Temmuz 2016 - 15:12:58
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=52393.msg596567#msg596567
/mnt dizinindeki dosyaları usb'ye atarken hedef salt okunur diye hata veriyor. Nasıl halledebilirim?
Edit: Dosya yöneticisini sudo olarak çalıştırdım halloldu.
sudo nautilus

ata1

dd komutu windows isolar da başarılı değil pek