[Çözüldü] GRUB Menüsü Bomboş

Başlatan AnDRoMeDa59, 07 Temmuz 2016 - 09:36:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AnDRoMeDa59

Merhabalar, uzun uğraşlar sonucu artık ubuntuyu kurdum.
Ancak sanırım grub menüsü olması gerek arayüz bomboş.
Sadece düz pembe (ya da mor neyse artık) 10 saniye sonra default ubuntuya giriyorum. Windowsada bios boot ayarlarindan ulaşabiliyorum. Beni üzen şey ubuntuda bir problem olursa recovery olarak giremeyeceğim. Nedir bunun çaresi dostlar?
Edit: Sanırım yanlış yere açtım konuyu, admin arkadaşlar konuyu silmeyip taşırsanız memnun olurum , teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Temmuz 2016 - 00:42:40

:'(

heartsmagic

Windows var, UEFI var?
Ubuntu UEFI ile mi kuruldu? Eğer cevap hayırsa öyle olmalı, ardından Boot-Repair uygulanmalı. Öteki türlü sistem seçimini BIOS dediğin taraftan yapmak durumunda kalırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AnDRoMeDa59

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Temmuz 2016 - 20:06:09
Windows var, UEFI var?
Ubuntu UEFI ile mi kuruldu? Eğer cevap hayırsa öyle olmalı, ardından Boot-Repair uygulanmalı. Öteki türlü sistem seçimini BIOS dediğin taraftan yapmak durumunda kalırsın.
iki sistemde uefi kurulu hocam. Boot repair uygulamayada korkuyorum, sistemi bir daha bootlayamam diye çünkü çok boot sorunu yaşadım ubuntuyu kurmaya çalışırken

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Temmuz 2016 - 23:13:14

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Temmuz 2016 - 20:06:09
Windows var, UEFI var?
Hocam ne kadar korksamda bootrepair'ı denedim, sonuç pozitif, yardımın için çok teşekkür ederim.

heartsmagic

Rica ederiz, etiket için teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.