Debian 8.5 Jessie xinit 3 sorunu?

Başlatan mkuru, 05 Temmuz 2016 - 10:02:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mkuru

Selam arkadaşlar,

Net install cd ile Debian Jessie 8.5 kurdum. Kurulumu cinnamon masa üstü ortamını ve web server seçeneklerini işaretleyerek sorunsuz bir şekilde tamamladım. Cinnamon sorunsuz bir şekilde açılıyor yalnız ekran kartı sürücülerini kurabilmek için xinit 3 de açılış yapmam gerekiyor. Sorunumda tam bu nokta da başlıyor.

"Ctrl+Alt+F1" tuş kombinasyonu ve "init 3" komutu  ile terminale geçiş yapar gibi oluyor yalnız simsiyah bir ekranda komut satırı gelmeden öylece bekliyor. Bu durumda "Ctrl+Alt+F7" tuş kombinasyonu ile tekrar X ortamına geri gelebiliyorum. "service lightdm stop" komutuda aynı siyah ekranda bekliyor. Bu aleti nasil konsolda başlatacam.

root@debian:~# lsb_release -da
No LSB modules are available.
Distributor ID: Debian
Description: Debian GNU/Linux 8.5 (jessie)
Release: 8.5
Codename: jessie

Not: "/etc/inittab" dosyası yok.   

illedelinux

Debian'a giriş yapamıyorsan eksik dosyayı diğer kurulu Linux mint içinden Debian etc/init dizinine atmayı dene.
Eksik dosyayı buradan indirebilirsin.
https://packages.debian.org/jessie/x11/xinit
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

mkuru

Alıntı yapılan: illedelinux - 05 Temmuz 2016 - 10:40:53
Debian'a giriş yapamıyorsan eksik dosyayı diğer kurulu Linux mint içinden Debian etc/init dizinine atmayı dene.
Eksik dosyayı buradan indirebilirsin.
https://packages.debian.org/jessie/x11/xinit

Teşekkürler fakat xinit paketi zaten yüklü. Sorun ne anlamadım. Consola neden düşmüyor anlamadım.

root@debian:~# dpkg -l |grep xinit
ii  xinit               1.3.4-1                  amd64        X server initialisation tool

-------------------------------------------------------

root olarak;

nano /etc/default/grub

GRUB_CMDLINE_LINUX="" yazan parametreyi bulup ve "" içerisine text ifidesini ekleyip update-grup komutunu verdikten sonra yeniden başlatarak direk terminal oturumu başlatabildim.
GRUB_CMDLINE_LINUX="text"