Ubuntu'yla başlanır mı, Linux'ta oyun oyananır mı muhabbeti...

Başlatan harun252525, 30 Haziran 2016 - 03:12:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harun252525

neden Ubuntu ile başladın sorabilirmiyim? ve neden insanlar sürü psikolejisinde eğer linux'u böyle video izlemek birkaç sıradan basit işleri yapmak için kurduysan boşuna kurdun bu sıradan işleri windows yapıyor. eğer yok ben linuxu şu şu amaç için örneğin programlama için öğrenmek için. kurduysan Ubuntu yu sonradan kurman daha iyi olurdu. bende ubuntu ile başladım linux dünyasına ama zamanımın büyük bir bölümü ubuntu yu windows gibi kullanmaya çalışarak geçirdim ve linux tan adam gibi hiçbir şey öğrenemedim çünki ubuntu da birçok şey hazır örneğin yazılım kurmak, yazılımın ayarları vs vs. onları değiştirmek gibi sorunları yok yani sana linux un nasıl bir işletim sistemi olduğunu yeterince öğretemiyor. eğer linuxu öğrenmek istiyorsan terminali iyice bir kurcala bazı işlerini oradan yürüt. kolaycılığa kaçma. fakat ubuntu sana diğer ubuntu tabanlı olmayan dağıtımlara göre bu terminal kullanma ihtiyacını çok daha az hissettirecektir. sende doğal olarak büyük ihtimal kullanmayacaksın. çünkü ihtiyacın yok. bu yüzden. ubuntu ile başlamak pek akıllıca bir iş değil tabi amacın yukarıda yazıdığım şeyler ise. ubuntu ya linuxu iyice bir öğrendikten sonra başla derim.  peki başka ubuntu tabanlı olmayan bir dağıtım olarak ne kullanabilirsin. burası sana kalmış bişi internetten araştırarak kendine uygun birtane bulabilirsin. popüler olanlardan, opensuse, fedora(benim şuan kullandığım), arch, vs vs.... sonrada iyice linuxu öğrendikten sonra istersen ubuntu ya geçebilirsin...
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

kartal

Sıradan işleri niye sahipli işletim sistemiyle yapsın?

harun252525

Alıntı yapılan: kartal - 30 Haziran 2016 - 03:49:40
Sıradan işleri niye sahipli işletim sistemiyle yapsın?

çünki linux sıradan işler de bile tuhaf sorunlar ortaya çıkarabiliyor kimse bu işler de bu tip sorunlar istemez
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

illedelinux

Alıntı YapSıradan işleri niye sahipli işletim sistemiyle yapsın?
Alıntı Yap
çünki linux sıradan işler de bile tuhaf sorunlar ortaya çıkarabiliyor kimse bu işler de bu tip sorunlar istemez

Bilgisayarı yöneten kullanıcıdır, kullanıcının bilgi düzeyine göre tepki gösterir.
Farklı donanıma sahip bilgisayarlar ve farklı bilgi düzeyine sahip kullanıcılar gerçegi, Linux geliştiricilerini farklı masaüstü geliştirmeye itmiştir.
Her donanıma uyumlu farklı masaüstleri ve dağıtımlar geliştirilerek kullanıcılar için zengin seçenekler sunulmuştur.
Neredeyse tamamı gönüllülerden oluşan Linux dağıtımları aynı şekilde ücretsiz dağıtılmaktadır.
Çünkü Linux'un doguşu ve gelişme nedeni özgürlüge dayanır. Tek tipçi sahipli işletim sisteminden bu özgürlük deryasına gelenler Linux işletim sistemini alıştıgı gibi yönetmek ister. İşte sorunlar da burada başlar, donanımna uygun masaüstleri veya dağıtımlar hakkında hiç bir bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalkarlar. Linux'u Ubuntu'dan ibaret zanedenler, bir gigabayt ram'li bilgisayarına Kde masaüstü yükleyenler veya donanıma bir şekilde uygun olmayan dağıtım yükleyenler daha sonra solugu burada Ubuntu forumda alırlar.
"Linux'u begenmedim, Windows'a geçmek istiyorum"
"Ubuntu kurdum yavaş çalışıyor"
Gibi sorunları Linux'a bağlarlar...

Bu derelerden-çaylardan ben de geçtim, Linux'a ettigim küfürün haddi-hesabı yok ama bir şeyler öğrendikçe bu defa kendime küfretmeye başladım. Sadece kendi keyfine bakmayacaksın, donanımına hangi masaüstü hangi dağıtım uyumluysa onu kuracaksın, hangi ayarlar sistemi sağlıklı çalıştırıyorsa onları yapacaksın. Yani sen önce kendi yapman gerekenleri yapmadan "Linux sorun çıkarıyor" demeyle gerçegi yansıtmış olmuyorsun...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

eronis

Alıntı Yap
neden insanlar sürü psikolejisinde eğer linux'u böyle video izlemek birkaç sıradan basit işleri yapmak için kurduysan boşuna kurdun bu sıradan işleri windows yapıyor.
Orjinal lisans 400TL üstü diye biliyorum ? Freedos yada Linux makine almak veya eski bir laptop alıp içine eski bilgisayarlar için uygun bir linux dağıtımı kurmak sence aptallık mı ? Yada crack mi kullanalım ?
Alıntı Yap
eğer yok ben linuxu şu şu amaç için örneğin programlama için öğrenmek için. kurduysan Ubuntu yu sonradan kurman daha iyi olurdu.
Terminal kullanma ile yazılım dillerinin alakası yoktur. Sen linux terminalini kullanmaktan bahsediyorsun.
Alıntı Yap
bende ubuntu ile başladım linux dünyasına ama zamanımın büyük bir bölümü ubuntu yu windows gibi kullanmaya çalışarak geçirdim ve linux tan adam gibi hiçbir şey öğrenemedim çünki ubuntu da birçok şey hazır örneğin yazılım kurmak, yazılımın ayarları vs vs. onları değiştirmek gibi sorunları yok yani sana linux un nasıl bir işletim sistemi olduğunu yeterince öğretemiyor.
Daha iyi ya ? Senin yapman gereken uğraştıran, gereksiz, kafanı kurcalayan, yorucu her şeyi canonical hallediyor. Sen sadece işine kafa yoruyorsun ki bu eğer kısıtlı zamanın varsa ya da bilgisayarının hiç olmayacak bir anda sorun çıkarıp seni zor durumda bırakmasını istemiyorsan harika. Ayrıca bir programı kurmak için uğraştığın zamanda o programla gerçek iş yapabilirsin.
Alıntı Yap
eğer linuxu öğrenmek istiyorsan terminali iyice bir kurcala bazı işlerini oradan yürüt. kolaycılığa kaçma. fakat ubuntu sana diğer ubuntu tabanlı olmayan dağıtımlara göre bu terminal kullanma ihtiyacını çok daha az hissettirecektir. sende doğal olarak büyük ihtimal kullanmayacaksın. çünkü ihtiyacın yok. bu yüzden. ubuntu ile başlamak pek akıllıca bir iş değil tabi amacın yukarıda yazıdığım şeyler ise.
Terminal kullanmayı öğrenmek iyi bir şey ancak herkes öğrenmeli diye bir şey yok. Zorunlu değil, ama faydalı.
Alıntı Yap
opensuse, fedora(benim şuan kullandığım), arch, vs vs.... sonrada iyice linuxu öğrendikten sonra istersen ubuntu ya geçebilirsin...
OpenSUSE yada Fedora'yı anlarım, bunlar sektörde yoğun kullanılan, özellikle ciddi iş amaçlı kullanılan dağıtımlardır. Ama Arch Linux kullanması eğlenceli bir araçtır ve sen her şeyi tek tek ayarlayacam, şunu doğru mu ayarladım, yanlış ayarlamışım, sorun neden kaynaklanıyor, kafanı çok fazla meşgul edeceği için (İnsan beyninin kapasitesi) seni iş yapmaktan alı koyacaktır. Sosyal yaşantını nasıl etkileyeceğini saymıyorum bile.

Ubuntu güzel bir dağıtım. Kullanması kolay, yoluna çıkmıyor, hızlı ve kararlı çalışıyor. İyi bir desteği ve arkasında iyi bir şirket var. Niye macera arayalım ? :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

harun252525

@eronis; dediğim gibi amacınız zaman kazanmaksa windwos kullanının çünki hang linux dağıtımını kurarsanız kurun hepsinde insanı çok uğraştıran sorunlar ortaya çıkar. yazılımı kurmak için uğraşacağınız zamana yazlılımla iş yaparsınız demişsiniz, hiç düşündünmü o insan yazılımı okadar uğraşarak kurarak neler öğrendi ? ben açıkcası bazı yazılımları terminalden kuararak, elle kurarak birçok şey öğrendim. yani boşa uğraşmadım faydası oldu.


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2016 - 16:44:30

ve bana birtane linux pc linki atarmısın merak ettim.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

fsutil

Alıntı yapılan: harun252525 - 30 Haziran 2016 - 16:43:40
hangi linux dağıtımını kurarsanız kurun hepsinde insanı çok uğraştıran sorunlar ortaya çıkar.

Sürekli ağzınızda bi "sorun" lafı var, neymiş o sorunlar söyleyin de biz de öğrenelim.

Siz, kullanıcı bilgisizliğinden kaynaklanan sorunlarla, sistemin sorunlarını karıştırıyorsunuz. Karşılaşılan çoğu "sorun"un sebebi kullanıcı bilgisizliği.




Alıntı yapılan: harun252525 - 30 Haziran 2016 - 16:43:40
amacınız zaman kazanmaksa windwos kullanının

Windows gibi hantal bi sistem ile mi zaman kazanılacak ? Bi kaç komut girmekle uygulama varken tarayıcı açmakla mı zaman kazanılacak ?




Alıntı yapılan: harun252525 - 30 Haziran 2016 - 16:43:40
ben açıkcası bazı yazılımları terminalden kuararak, elle kurarak birçok şey öğrendim. yani boşa uğraşmadım faydası oldu.

Ubuntu da bunu yapabilirsiniz. Örneğin ben yazılım merkezini başarılı bulmuyorum bu yüzden de kullanmıyorum. Zaten sizin kullandığınız serviste de yazılım merkezi yok mu ? Yani neden Ubuntu değil de Fedora ile başlasın yeni başlayan kişi.

Yukarlarda bir yerde Arch önermişsiniz yeni başlayanlar için, çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Hiç bilmeyen biri Arch' ı nasıl kursun, hadi rehberlerle kurdu diyelim, nasıl tökezlemeden kullansın, boğulmaktan başka bir şey yapmaz.

harun252525

ya bak adamda yukarıda diyor linux a kaçdefa küfrettim diye belki senin pc tesaüfen uyumludur ama biraz linux kullanıcılarının tepkilerine bak birçoğu çeşitli saçma sapan sorunlarla meşgul.olmuşluğu var bu genel birşey yani. windows un ayarlarını kurcalamadıktan sonra hiçbişi olmaz merak etmeyin


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2016 - 17:04:52

ben ubuntuda bunu yapamazsınız demedim zaten ama bu ihtiyacı az hissettiriyor. bu çok önemli. şunu söyliyeyimki gerçek linux kullanıcıları terminali açtığı zaman bilgisayarı karşısıda diz çöktüren ona hükmeden linux kullanıcılarıdır biz onların çırağının çırağı bile değiliz.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

burk

Konunun Forum içinde doğru yeri burası, taşıma işlemi gerçekleştirdim.

Ayrıca @harun252525 lütfen işletim sistemi tartışmasına girmeyelim, sonu gelmeyen ve artık ciddi anlamda kabak tadı veren bir konu bu.

eronis

Alıntı Yap
ve bana birtane linux pc linki atarmısın merak ettim.

Normal bir bilgisayarın içinde Windows değil, bir linux dağıtımı ile (Genelde ubuntu ile) geliyor.

http://www.hepsiburada.com/laptop-notebook-dizustu-bilgisayarlar-c-98?filtreler=isletimsistemi:linux

https://system76.com/

http://www.dell.com/us/business/p/xps-13-9350-laptop-ubuntu/pd

https://puri.sm/

Pek çok yer var ve seçenek var.

Alıntı Yap
@eronis; dediğim gibi amacınız zaman kazanmaksa windwos kullanının çünki hang linux dağıtımını kurarsanız kurun hepsinde insanı çok uğraştıran sorunlar ortaya çıkar. yazılımı kurmak için uğraşacağınız zamana yazlılımla iş yaparsınız demişsiniz, hiç düşündünmü o insan yazılımı okadar uğraşarak kurarak neler öğrendi ? ben açıkcası bazı yazılımları terminalden kuararak, elle kurarak birçok şey öğrendim. yani boşa uğraşmadım faydası oldu.

Katılmıyorum. Neden ?
1- Windows hantal bir işletim sistemi. Emin ol KDE5 kullanan bir dağıtım bile Windows'tan hızlı çalışır. 8.1 ve 10'da dahil.
2- Windows'a özel sorunlar ve güvenlik zaafiyetlerini say say bitmiyor. Hadi sorunlara bir göz atalım;
Tam bilgisayarını yeniden başlatacaksın yada bir yere yetişmen gerekiyor ve bilgisayarın güncelleme yapası tuttu.
Dosyayı silmek için izniniz yok yada bu dosya kullanılıyor hatası adamı deli eder.
0xbilmemne diye hata kodu mu olur ? Buradaki hata raporu sorun ne söylüyor mu ?

Windows'ta bir program kuracağız diyelim;
Google'dan ara, bul, indir, çift tıklayıp next, next, next... Yeni bir versiyonu çıktı ya da sendeki versiyon çalışmadı mı ? Sil, çalışanı bul ve kur.
Ubuntu'da kuralım;
sudo apt install x
eğer programın yeni versiyonunu istersen son ubuntu sürümünü kullanabilir yada varsa launchpad'den ppa aracılığı ile kurabilirsin. Ayrıca program çalışmaz yada önemli bir bugu varsa tek yapman gereken,
sudo apt update && sudo apt dist-upgrade
ve kernel'e kadar herşeyi güncellemiş olacaksın. Böylece performans sorunları, güvenlik açıkları, buglar gibi etmenlerin üstesinden gelmiş olacaksın.

İstersen spatry'nin bakış açısını bu video'lardan görebilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=HD6nqQrJx78

https://www.youtube.com/watch?v=oqLmOPap6u0

https://www.youtube.com/watch?v=TTOjLX-RcVs
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

kartal

Sizin yerinizde olsam önce, Açık Kaynak, Linux, BSD nedir diye iyice araştırırdım.
Sonucunda zaten, Açık Kaynak işletim sistemleri vs Kapalı kaynak işletim sistemleri diye bir kıyaslamanın olamayacağını kendiniz göreceksiniz.

neynefes

Başlık gerçekten kabak tadı vermiş. Windows 10 son güncellemeler yüzünden kablolu bağlantı yapamaz hale getirdi beni. Bunlar işletim sistemleri hepsinin yüzlerce sorunu ve açığı var. Son kullanıcıysan Windows kullan hiç sorun yok demek çok iddalı bir söz ve rahatlıkla yıkılabilecek bir düşünce. Son kullanıcı, sistemi mıncıklamak istemiyor işte sana Ubuntu.. Tamam arch vs kullansında yürümeyi öğrenmeden koşmak niye? @eronis söylemiş ne güzel; heyecan aramaya ne gerek var. Hepsi aynı yapı özünde.. Her dağıtımda linux öğrenilebilir. Yeni başlayan birine gel terminal de arch kur demek biraz hayal gücünü zorluyor.

Rica ediyorum tadında gitsin bu sohbet ama @burk'un de değindiği gibi aşırı kabak tadı verecek bir mevzu.. Bu arada herhangi bir sistemin fanatiği değilim. Hangisi işime geliyorsa o anda onu kullanırım o kadar..

ata1

@neynefes  ben hala arch öğreniyorum  :)) manjaro ile de idare edip gidiyorum 2 yıla yakındır da windows görmedim. Mutlumusun sorusuna da hemideee çoooook yanıtını verebilirim. sebebi her gün yeni bir şey öğrenip hatalarımdan ders  alıyorum. windows kullanana da zola linux kur diyenimiz de yok özgür irade fakat o iyi bu kötü sistem kıyaslaması yapılan bir başlık da sonuç belli dediğin gibi kabak tadı.

şenol

#13
selam arkadaşlar , uç birimden birtakım yazılımlar , emülatörler kurmamaya bakın size tavsiyem , uç birim tamamen macera ve heyecan işidir ve biraz boş bir iştir , açıkcası sistemi bozmaya yarar , evet arkadaşlar bir oyunu veya programı kaldırırsınız uç birimden , istediğiniz kadar autoremove , clean , purge filan yapın , silinmiş olan programların , sistem dosyalarında veya ev dizininde , yapılandırma dosyaları , veya yapılandırma dosyaları olmasa bile bazı text ler veya klasörlerin orada olduğunu görürsünüz , eee ne anlamı kaldı şimdi adam akılı silmedikten sonra uç birimin ! ben temiz adamım günde en az 3 defa bleachbit i açarım temizlik yaparım , ben çok mu bilgiliyim bu konularda , hayır arkadaşlar ben acemiyim , açıkcası bleachbiti bile yükleyemem uç birimden :) AMA OYUNLARI ÇALIŞTIRMA KONUSUNDA BİRAZ BİLGİM VARDIR :) YAZILIM MERKEZİNİ KULLANIN ARKADAŞLAR SİZE TAVSİYEM , BİZ STABİL VE KARARLI BİR SİSTEM İSTİYORUZ !  fazla uzatmadan size bir örnek vereyim oyunlardan sonrada kapayım konuyu , ben uç birimden wine ı indirdim , ppa sıda güncelemelere eklendi , staging li 1.9.13 buraya kadar herşey güzel :) sonra tabiki bunu ayarlayacak olan aracı playonlinux u indirdim sitesinden , direkx leri dll leri kurdum vesaire , sonra oyunu açtım 2 . 3 defa çöktü oyun , dedim başka bir oyun kurayım sesler gitti oyunda , oyunda ana menü geldi , oyuna girdim beyaz beyaz grafik glitch leriyle karşılaştım , böyle  4 , 5 oyunda oynanmayacak kadar büyük sorunlar çıktı , sonra kızdım arkadaşlar , o kızgınlıkla taktım ubuntu cd sini sıfırdan kurdum sistemi , güncelledim , yaptığım sadece sitesinden playonlinux u indirmek oldu , o wine ler , winetricks ler hepsi geldi playonlinux la , ve eski oyun makineme kavuştum :) he bu arada uç birimden kurulan o wine in neden çalışmadığınıda buldum , uç birimden wine i direk bilgisayar + opt içine kuruyor ! yani sistemin içine kuruyor ve bozuyor , artık nasıl oluyorsa bir şekilde bozuyor wine ı ,  O UÇ BİRİM TEHLİKELİ ARKADAŞLAR , BEN TAVSİYE ETMEM EN AZINDAN OYUNLAR İÇİN , yazılım merkezinde herşey var arkadaşlar , çokta başarılı benim için , hiç macera aramaya gerek yok , varsın bana bazı arkadaşlar hazırcı desinler , onlarada selam olsun  , BENİM SİSTEMİMİ BOZDUK DAN , DOSYALARI TEMİZLEYEMEDİKTEN SONRA , İSTEDİĞİ KADAR UÇ BİRİM OLSUN , SAYGILAR


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2016 - 21:59:48

selam arkadaşlar , uç birimden birtakım yazılımlar , emülatörler kurmamaya bakın size tavsiyem , uç birim tamamen macera ve heyecan işidir ve biraz boş bir iştir , açıkcası sistemi bozmaya yarar , evet arkadaşlar bir oyunu veya programı kaldırırsınız uç birimden , istediğiniz kadar autoremove , clean , purge filan yapın , silinmiş olan programların , sistem dosyalarında veya ev dizininde , yapılandırma dosyaları , veya yapılandırma dosyaları olmasa bile bazı text ler veya klasörlerin orada olduğunu görürsünüz , eee ne anlamı kaldı şimdi adam akılı silmedikten sonra uç birimin ! ben temiz adamım günde en az 3 defa bleachbit i açarım temizlik yaparım , ben çok mu bilgiliyim bu konularda , hayır arkadaşlar ben acemiyim , açıkcası bleachbiti bile yükleyemem uç birimden :) AMA OYUNLARI ÇALIŞTIRMA KONUSUNDA BİRAZ BİLGİM VARDIR :) YAZILIM MERKEZİNİ KULLANIN ARKADAŞLAR SİZE TAVSİYEM , BİZ STABİL VE KARARLI BİR SİSTEM İSTİYORUZ !  fazla uzatmadan size bir örnek vereyim oyunlardan sonrada kapayım konuyu , ben uç birimden wine ı indirdim , ppa sıda güncelemelere eklendi , staging li 1.9.13 buraya kadar herşey güzel :) sonra tabiki bunu ayarlayacak olan aracı playonlinux u indirdim sitesinden , direkx leri dll leri kurdum vesaire , sonra oyunu açtım 2 . 3 defa çöktü oyun , dedim başka bir oyun kurayım sesler gitti oyunda , oyunda ana menü geldi , oyuna girdim beyaz beyaz grafik glitch leriyle karşılaştım , böyle  4 , 5 oyunda oynanmayacak kadar büyük sorunlar çıktı , sonra kızdım arkadaşlar , o kızgınlıkla taktım ubuntu cd sini sıfırdan kurdum sistemi , güncelledim , yaptığım sadece sitesinden playonlinux u indirmek oldu , o wine ler , winetricks ler hepsi geldi playonlinux la , ve eski oyun makineme kavuştum :) he bu arada uç birimden kurulan o wine in neden çalışmadığınıda buldum , uç birimden wine i direk bilgisayar   opt içine kuruyor ! yani sistemin içine kuruyor ve bozuyor , artık nasıl oluyorsa bir şekilde bozuyor wine ı ,  O UÇ BİRİM TEHLİKELİ ARKADAŞLAR , BEN TAVSİYE ETMEM EN AZINDAN OYUNLAR İÇİN , yazılım merkezinde herşey var arkadaşlar , çokta başarılı benim için , hiç macera aramaya gerek yok , varsın bana bazı arkadaşlar hazırcı desinler , onlarada selam olsun  , BENİM SİSTEMİMİ BOZDUK DAN , DOSYALARI TEMİZLEYEMEDİKTEN SONRA , İSTEDİĞİ KADAR UÇ BİRİM OLSUN , SAYGILAR ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, şu VULKAN a bir çıksın oyunlar , görecez bakalım windowsu , 2017 de acaba oyun için windows kullanan kalıcakmı ! yavaş , yavaş oyunlar geliyor arkadaşlar , size tavsiyem WASTELAND 2 Yİ ALIP OYNAMANIZ :)  LİNUX A TAMAMEN ÇIKTI OYUN 2015 DE , SH LA KURULUYOR DİREK OYUN , eski black isle stüdyodan brain fargonun oyunu , o baldurs gateleri , ice wind dale leri bu adamlar yapmıştır , PATLAMA İÇİN BİZE 1 TANE SAĞLAM OYUN LAZIM ARKADAŞLAR , ONUDA VALVE YAPACAKTIR HALF LİFE 3 LE :)
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

bugra9

@şenol anladığım kadarıyla farketmemişsin ama oyunların çok çok büyük kısmı zaten linux'de çalışıyor. Bunların çoğu da efsane, mükemmel kalitede dediğimiz oyunlar. Aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsin.

http://store.steampowered.com/search/?sort_by=Reviews_DESC&os=linux
https://steamdb.info/linux/

harun252525

Oyunları linux ta oynamaya çalışmak ilginç geldi... tmm oynayabilirsin sorun yok. ama windows oyun konusunda linuxtan çok daha önde amacın oyun oynamak ise windows tan rahat oyna yalnış anlamayın ben windows taraftarı değilim ama oyunlarda her türlü windows çuyum onuda bilin windows linuxu solda sıfır bırakır oyun konusunda. her neyse. ben linux a farklı bir gözle bakıyorum programlamayla sistemle alakalı bir kullanıcı olduğum için linux benim için bu işlerde dahiyane bu yüzden linuxu daha çok severim. bilgisayarı anlamak için iyi bir işletim sistemi. nekadar sorun çıkartsada...
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

şenol

#16
şöyle söyleyim arkadaşım , herhangi bir oyun için oynanabirlik açısından tek bir kriter vardır oda FPS dir ! ...... fps , rts , rpg , simülasyon , tps , jrpg ! gibi tarzdaki oyunlar için en önemli olan şey fps dir ! HERHANGİ BİR OYUN STABİL 60 FPS VERİYORSA OYNANABİRLİK AÇISINDAN YETERLİDİR ! linux bunu bana veriyor her oyun için , stabil 60 fps eyle oynuyorum bütün oyunları , VİRÜS , DOSYA PARÇALANMASI , VASAT NTFS DOSYA SİSTEMİ ,  bunları saymama gerek yok herhalde windowsda , ve her nasıl oluyorsa online oyunda ben adamı daha hızlı koşturduğumu görüyorum ubuntuda  60 fps de , garip olay :) fark ediyor oyunun yükleme süreleri bile daha hızlı ubuntuda , ve ben wine le windows oyunlarını oynuyorum :) elimde eski kart var , eminimki vulkan sürücüsüyle çok daha rahat oynuyacam , saygılar 


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2016 - 22:43:29

şöyle söyleyim arkadaşım , herhangi bir oyun için oynanabirlik açısından tek bir kriter vardır oda FPS dir ! ...... fps , rts , rpg , simülasyon , tps , jrpg ! gibi tarzdaki oyunlar için en önemli olan şey fps dir ! HERHANGİ BİR OYUN STABİL 60 FPS VERİYORSA OYNANABİRLİK AÇISINDAN YETERLİDİR ! linux bunu bana veriyor her oyun için , stabil 60 fps eyle oynuyorum bütün oyunları , VİRÜS , DOSYA PARÇALANMASI , VASAT NTFS DOSYA SİSTEMİ ,  bunları saymama gerek yok herhalde windowsda , ve her nasıl oluyorsa online oyunda ben adamı daha hızlı koşturduğumu görüyorum ubuntuda  60 fps de , garip olay :) fark ediyor oyunun yükleme süreleri bile daha hızlı ubuntuda , ve ben wine le windows oyunlarını oynuyorum :) elimde eski kart var , eminimki vulkan sürücüsüyle çok daha rahat oynuyacam  ................. bende zaten senelerdir windows kullandım , 25 senelik oyuncuyum ben , ama ne mutlu ki linux la tanıştım :) playonlinux da neyi nasıl kuracağını bilirsen çok güzel oyunlar oynarsın arkadaşım , kaynak çok oyunlar hakkında ,
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

eronis

#17
@ata1 sen de biliyorsun ben eski bir arch kullanıcısıydım. Aslında bütün bu uğraşları olmasa Arch Linux'u ben de seviyorum ama beni çok uğraştırıyor. Derslerimi mi çalışayım, yoksa 2 laptop'umu ve masaüstümdeki Arch Linux'u güncelleyip sorunlarını mı düzenli olarak çözeyim. Baya vaktimi aldığı için biraz daha kalabileceğim bir dağıtım seçmem gerekti. Şunu anladım ki yakalayamıyoruz, linux camiasında sürekli bir şeyler değişiyor ve bunlara ayak uydurmak ve öğrenmek zaman istiyor ki benim bir sınav öğrencisi olarak nadir olarak bulduğum bir şey bu zaman denen kavram ;D

@harun252525 aslına bakarsan herhangi bir linux dağıtımının hem iş istasyonlarında hem de oyun makinelerinde Windows'tan çok daha büyük bir potansiyeli var. Hatta şu anki sürücülerle bile Linux'un Windows'u solladığı durumlar var. Bunlardan birisi OpenGL.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nv-win10-ubuntu1604&num=1

Valve'nin sahibi "OpenGL aslında DirectX'den daha hızlı, özellikle Linux üzerinde" gibi bir şeyler söylemişti;

https://www.google.com.tr/search?client=ubuntu&channel=fs&q=valve+opengl&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=F3Z1V5nQBLGz8wfX4ISACQ#channel=fs&q=valve+opengl+faster

http://www.extremetech.com/gaming/133824-valve-opengl-is-faster-than-directx-even-on-windows

Valve bu konuda yeni vulkan api ile windows'a savaş dahi açtı;

http://www.extremetech.com/gaming/200836-next-generation-vulkan-api-could-be-valves-killer-advantage-in-battling-microsoft

Uzun lafın kısası windows oyunlarda linux'tan daha iyi. Olay şu, aynısını Nvidia Physx ile yapıyor. Son zamanlarda Physx'i görmediğim oyun yok sanırım ? Aslında Physx tamamen Nvidia'nın AMD kartları düşük göstermek için kullandığı bir taktiktir. Çünkü oyun Nvidia kartlar ve o kartların sürücülerine göre optimize edilmiş. AMD'de düzgün çalışmazsa sürpriz olmaz ha ? Windows da aynı şeyi yapıyor. Bizim tarafta hiç Direct X'in adını duydun mu ? OpenGL var bizde. Benzer taktiği konsol firmaları da yapıyor. Sadece benim platformuma çıkar, benim teknolojimi kullan, diğer platformda düşük göster böylece bana denk görünsün o platform.

Kısaca linux'ta pilin hızlı gidiyorsa, oyun performansın düşükse, istediğin oyunlar linux için çıkarılmıyorsa gidip adamlara o lisans parasını bayılacağına savaşacan. Ne yapacan ? Microsoft ürünlerinin hiç birini kullanmayıp bunu benim şu an burada yaptığım gibi söylecen, bu şekilde tepkini gösterecen, benim istediğim platforma çıkarmıyorlar mı ? Tamam, benden 1 kuruş alamazlar o zaman. Gidecem ya windows kuracam makineye ya da bir dünya wine ile uğraşacam he ? Yok ya ? Onun yerine oynamam, korsanını dahi oynamam.

Fazla uzattım, demek istediğim seninki bahane. Rahat ettiğin platformu kullan, insanları bu platforma davet et, zaten microsoft son çığlıklarını atıyor gibi gözüküyor. "Microsoft loves Linux", "Microsoft loves Opensource" komedi. Linux'a kanser diyen adam kendi şirketinin linux'u kullanmaya başlamasının hemen ardından artık kanser değil diyor ;D
https://www.google.com.tr/search?client=ubuntu&channel=fs&q=microsoft+open+source&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=HXp1V7G_BLOz8wellIbwAg#channel=fs&q=microsoft+linux+is+a+cancer
Linux kominizm'dir dediler geçmişte ;D
https://www.google.com.tr/search?client=ubuntu&channel=fs&q=microsoft+open+source&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=HXp1V7G_BLOz8wellIbwAg#channel=fs&q=steve+ballmer+linux+is+communism

Adamlar baya ne yapacaklarını şaşırmışlar. Linux her geçen gün daha fazla yayılıyor ve deneyen daha geri dönmüyor windows'a. Ücretsiz, hızlı ve virüslere karşı daha güvenli bir sistem varken neden windows kullansınlar? 10 yıl sonra Microsoft'un hali gözümün önünde şu an.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

antervorte

Ben Linux'u 1 yıldır kulllanıyorum ve oyun oynamak istiyorsanız Windowsda kalın Linuxu oyun için savunanları anlamıyorum en basit örnek Steamdan Cs Go nun sayfasına girip ve sistem gereksinimlerine bakın win'de 2 gb ram ve daha düşük ekran kartı vb. isterken Linuxda 2 katı istiyor bunu nasıl savunabilirsiniz ? basit bir oyun Minecraft kurup mod yükleyebilmek için tam 1 yıl uğraştım ve hala dota yükleyemiyorum Opengl hatası alıyorum  diğer dağıtımları bilmem ama (bence hepsinde bu kural geçerli) Ubuntuda oyun OYNANMAZ

şenol

vulkan api çok tehlikeli geliyor :) el kadar s7 de unreal engine demosu oynatıyor adam :) yeni doom oyununu 200 fps de oynatıyor vulkan , artık 8k mıdır , 16 k mıdır dev ekranda ,  direct x 12 le vulkan karşılaştırılamaz bile , VULKAN KRALDIR :) GERİSİ GECİCİ HEYECANDIR :) her neyse asıl benim kafama takılan bu bash terminal ! gitti resmen windows 10 sattı , böyle birşeyi nasıl yaparsın , canonical windoslamı çalışıyor ne yapıyor :) windows baktı ubuntu aldı başını gidiyor , vulkan da geldi , oyunlarda geliyor , durdurmak lazım tabi ubuntuyu :) inşallah bu canonical bir aptallık yapıp windowsla birleşmez , yanarız harbiden :)
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

harun252525

@eronis, haklısınız gelecek yılda insanların çoğu bilinçleneceği için linux a doğru akın edecekler fakat. dediğim gibi oyunların hep windows tabanlı olmaları bizim insanlarımızın da suçu aslında çünki sürü psikolejisini takip edip windows kuruyorlar.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

eronis

#21
Alıntı yapılan: antervorte - 30 Haziran 2016 - 23:12:38
Ben Linux'u 1 yıldır kulllanıyorum ve oyun oynamak istiyorsanız Windowsda kalın Linuxu oyun için savunanları anlamıyorum en basit örnek Steamdan Cs Go nun sayfasına girip ve sistem gereksinimlerine bakın win'de 2 gb ram ve daha düşük ekran kartı vb. isterken Linuxda 2 katı istiyor bunu nasıl savunabilirsiniz ? basit bir oyun Minecraft kurup mod yükleyebilmek için tam 1 yıl uğraştım ve hala dota yükleyemiyorum Opengl hatası alıyorum  diğer dağıtımları bilmem ama (bence hepsinde bu kural geçerli) Ubuntuda oyun OYNANMAZ
Kanalımı tamamen incelersen zaten attığım 2-3 video var. Ubuntu için de Arch için de videolarım var ki yaklaşık aynılar iş oyuna gelince.
https://www.youtube.com/watch?v=cXBd3SEXy7A


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2016 - 23:27:40

@şenol birleşmez merak etme :) Canonical ile microsoft çok farklı firmalar.

@harun252525 sürü psikolojisi değil, her yerde windows bilgisayar var. İş hayatı için Windows'u zorunlu kılıyor patronlar. Mağazalarda 1 tane ubuntu yüklü makine görüyor musun ?  İlk kullandığın bilgisayar ne ise ona alışırsın. İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçmek istemiyor, sıkıntı burada baş gösteriyor. Adam gidiyor mağazaya, beğendiği bilgisayarı alıp çıkıyor. Windows lisansı için verdiği ekstra paradan ve daha bir çok şeden bir haber tabii... (Çakma uzmanlarımız sağolsun)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

şenol

aslında bu mac le ubuntu birleşecek :) free ve açık kaynak olcak :) al sana  MACBUNTU :) 6 aya kalmaz windowsun yerinde yeller eser :) şaka bir yana bu windows çok sömürdü insanları çok !
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

eronis

Alıntı yapılan: şenol - 30 Haziran 2016 - 23:35:27
aslında bu mac le ubuntu birleşecek :) free ve açık kaynak olcak :) al sana  MACBUNTU :) 6 aya kalmaz windowsun yerinde yeller eser :) şaka bir yana bu windows çok sömürdü insanları çok !
Kötü haber, mac ile ubuntu asla birleşmeyecek. İyi haber, macbuntu zaten var ;D
Ayrıca mac pahalı bir cihazdır ve herkes alamaz ve benim gibi maksimum 1500TL bütçe ile cep yakmayan bir bilgisayar alırlar. Windows bunları ezer geçer :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

mt

Alıntı yapılan: şenol - 30 Haziran 2016 - 23:35:27
aslında bu mac le ubuntu birleşecek :) free ve açık kaynak olcak :) al sana  MACBUNTU :) 6 aya kalmaz windowsun yerinde yeller eser :) şaka bir yana bu windows çok sömürdü insanları çok !

Ubuntuyu bilmemem ama; ElementaryOS bu işi çözmüş, Macos dan farksız bir tasarımı var. Malesef ücretli: https://elementary.io/tr