Dnscypt başlama ve izin sorunu

Başlatan Mehmet41, 04 Temmuz 2016 - 01:42:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mehmet41

Öncelikle hepinize merhaba.
Dnscrpyt yükledim. Bazen açılışta çalışıyor bazen çalışmıyor. Bu birinci sorunum. İkincisi ise chattr sorunu. chattr ile /etc/resolv.conf dosyasına izin veremiyorum.
Alıntı Yapchattr: İşlem desteklenmiyor - /etc/resolv.conf üzerinde bayraklar okunurken hata oluştu
hatası veriyor. Forumda arama yaptım 2010 yılında açılmış bir başlık var. İşime yaramadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

heartsmagic

Merhaba.

Sistem başlangıcı için bir ayar yapılıyor mu kendisine? Eğer öyleyse neler yaptın?
resolv.conf için o sorunu yaşamanın nedenir, o dosyanın sembolik bağ olması. Aslında gerçekte öyle bir dosya yok, kendisi /run/resolvconf/resolv.conf işaret eden bir sembolik bağ dosyası. Eğer ek işlem yapılmazsa ağ yöneticisi her yeniden başladığında kendisi sıfırlanır. Sembolik bağlar üzerinde chattr işlemi de yapılamaz.

Eğer eski yöntemi kullanmak istiyorsan:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=DNS_adreslerini_de%C4%9Fi%C5%9Ftirmek#resolv.conf_dosyas.C4.B1_.C3.BCzerinden

Ben bu yöntemi kullanıyorum hâlâ, bir sorun çıkartmıyor bana.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mehmet41

Baktumda dnscrypt için resolv.conf dosyasında sorun yokmuş. Dnscrypt başlangıçta çalışmıyor. Elle başlattığım zaman resolv.conf dosyasını düzenlemeden şifreleme başlıyor. 
Başlangıç öğelerine eklemeyi denedim. Fakat program yönetici haklarıyla başladığı için eklediğim çalışmıyor.